Hyppää pääsisältöön

Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä seisomassa
Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä seisomassa Kuva: Yle Susanna Vainiola,Levylautakunta,jyrki koskenseppä

Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä.

Äänestyksen tulos ja kommentit

1. Kylie Minogue & Jack Savoretti: Music's too sad without you 23 pistettä

(Kylie Minogue - Jack Savoretti - Samuel Dixon)

Juha-Pekka: Alussa tämä kappale oli ilmavampi, kasvoi sitten väistämättä. Duetossa harmitti se, että molemmat lauloivat samaa tarinaa, kun se mies tuli lauluun mukaan, odotin että hän valottaa tätä eroa omasta näkökulmastaan, mutta ei. 8 p
Susanna: Hienoa, että tämä artisti osaa ja uskaltaa tehdä tällaista aikuista musiikkia. Dramaattinen duetto, jotenkin hämmentävästi tuli se herrahenkilö mukaan siellä aika myöhään. Joku ainesosa tästä kuitenkin jäi puuttumaan, että täysin ihastuisin. 7 p
Jyrki: Oli aineksia jopa kivempaankin kappaleeseen. Sovituksellisesti riisuttuna olisin pitänyt enemmän. Ihmettelin sitä miehen mukaantuloa, ilman häntäkin olisi pärjätty. 8 p

2. Maj Karma: 101 tapaa olla vapaa 22 pistettä

(Maj Karma)

Juha-Pekka: Alussa ajattelin, että onpas korni teksti, mutta sitten aloin tajuta, miten tää yksinkertainen teksti uppoaa keikoilla. Tehokas kesäleka. Rakenteeltaan tosi riisuttu biisi. Jos kuulisin jatkuvasti radiossa, alkais mulla kyllä äkkiä pykiä. 6 p
Susanna: Minusta tää oli törkeen hyvä! Toimii just niinkuin rock-biisin pitääkin, menee yli analyysin, iskee tunnelma päälle heti. Ja paranee kuuntelu kuuntelulta. 10 p
Jyrki: Kertsi toimi, yleensä en kuuntele sanoja, mutta tässä niihin heti kiinnitti huomion ja loppua kohti innostuin enenmmän. Jytisi alataajuuksilla todella kovasti. 6 p

2. Timi Kakriainen: Kapteenit 22 pistettä

(Timi Kakriainen)

Juha-Pekka: Tekstissä oli paljon Edu Kettusen käyttämää kuvastoa, joten vertautui Edun teksteihin hyvin vahvasti. Tekstin rytmitys ei tässä onnistunut. Kun ajatus ja lause jatkuu yli säkeiden, tuli seuraamisesta haasteellista. Sisäsiistiä, ei ärsytä. 6 p
Susanna: Aikuisrock -soundeilla herätti heti minussa turvallisuuden tunteen. Eikä tarinan tarvitsekaan olla niin selkeä, minä sain helposti tämän herättämistä kuvista kiinni. Laulajan äänessä mukavan luonnollinen meininki. 8 p
Jyrki: Kitarat helisi kuin Dire Straitsilla. Ihan kiva ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Hyvin tuotettu, kantoi aurinkoista fiilistä. Tekstin vertaaminen Eduun on epreilua, koska Edu Kettunen on ihan omissa sfääreissään. 8 p

3. Juulia: Jos voisin jättää sut kahdesti 19 pistettä

(Juulia Vuojala - Axel Ehnström - Jonas W Karlsson)

Juha-Pekka: Pidin laulajasta, sovituksessa hänen ääneensä oli luotettu. Tekstissä oli uusi oivallus. Tuotannossa oli paljon elementtejä, joita käytetään isossa maailmassa räp-musiikissa. Tätä tuotetaan nytkyisin paljon, ja lajissaan tämä oli hyvä. 7 p
Susanna: Tekstissä oli hyvä oivallus, ja toteutus erottui tästä genrestä positiivisesti. Artistilla hyvä ääni, mutta en tajua tuota 'sänkykamarinarinaa' äänenkäytössä. Tuotanto hukutti vähän tätä laulua. 7 p
Jyrki: Eipä siinäkään ollut parisuhde kohdallaan. Musiikillisesti ei mulle mielenkiintoinen, joten alussa yritin seurata tarinaa, mutta hukkasin senkin. 5 p

4. CNCO: Solo yo 16 pistettä

(Jose Ramirez - Juan M. Frias - Emiliano Vasquez)

Juha-Pekka: Vaikea homma tällainen musiikki pitkään talveen tottuneelle suomalaiselle. Kysymys herää, peesataanko tässä 'Despaciton' hittikaavaa. Harmiton renkutus ja tuo varmaan jollekin hyvää mieltä, ja sehän riittää. 5 p
Susanna: Meidän lapset olis kuunnellu tätä innoissaan. Tulevaisuuden taaperoiden musiikkia ja zumba-kansalle myös. 6 p
Jyrki: En erota tätä muista samanlaisista. Ei ole mun geeniperimässä liukasta lannetta eikä tällaisen musiikin ymmärrystä. 5 p

5. Tommi Soidinmäki: Kaksi palavaa 7 pistettä

(Matti Mikkola - Eija Hinkkala)

Juha-Pekka: Melkoinen taidepaukku, tämä jätti minut kylmäksi. Iskelmässä ollaan tänä päivänä aika hukassa, peesataan liikaa pop-maailmaa. Laulaja ja teksti ihan iskelmää, mutta tuotanto poppia. 1 p
Susanna: Tuntuu, kuin tällaista tehtäisiin enemmän bisnesmielessä kuin musiikki edellä. Valitettavasti mieleen tuli tahaton komiikka. 2 p
Jyrki: Iskelmälaulaja laitettu poppistaustaan, radiosoittoahan tällaisella haetaan. Minusta ihan laatuiskelmää, tuotoksena hyvä yritys. 4 p

Lue myös - yle.fi:stä poimittua