Hyppää pääsisältöön

Oliko Paavo Lipponen Putinin "rikostoveri"? Noin viikon studio iskee satiirikipinää USA:sta Venäjälle

Voiko Trumpin taklata ja Venäjän valloittaa samassa ohjelmassa? Noin viikon studion satiirilta eivät säästy edes maailmanmahdit!

YYA-sopimuksen jälkeen Suomi on kehittänyt ilmiömäisen kyvyn nähdän Venäjä ihan erilaisena kuin miltä se muun maailman silmissä näyttää.― Anders Helenius

Suomen suurlähettiläänä Moskovassa vuosina 2012-16 toiminut Hannu Himanen on konkaridiplomaatti, jonka näkemyksissä itänaapuristamme on pitkän kokemuksen tuomaa painoarvoa.

Tuoreessa Noin viikon studio -jaksossa vieraileva Himanen painottaa, että Venäjän ulkopoliittisia, häikäilemättömyydessään ja hurjuudessaan ihmetyttäneitä manöövereitä on loppujen lopuksi aika helppo ymmärtää.

Kaiken taustalla on Vladimir Putinin johtaman ex-imperiumin halu palata suurvallaksi.

Mutta pitääkö toimet hyväksyä, saati mielistellä Venäjää? Edes Suomen? Ei tietenkään. Entä miksi eräs yhdysvaltalaistaho kutsui hiljattain Paavo Lipposta Putinin "rikostoveriksi"? Ja mitkä ovatkaan todellisuutta suotuisammaksi värittävät YY-AR-lasit?

Kaiken tämän kimppuun käy satiirin sapelit ojossa Noin viikon studio.

Uusi arkisatiiri Areenassa ja Kakkosella torstaisin klo 21.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.