Hyppää pääsisältöön

"Prinsessat yrittää esittää avutonta, vaikka ei oo mitään hätää oikeesti" – lapset kertovat Ronja Salmelle olennaiset asiat parisuhteesta

KOlme tyttöä ja Ronja Salmi istuvat luokkahuoneessa pöydän äärellä.
Mitä mietit, Ronja Salmi? maanantaisin klo 21.30 TV2:ssa. KOlme tyttöä ja Ronja Salmi istuvat luokkahuoneessa pöydän äärellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ronja Salmi,Mitä mietit, Ronja Salmi?

Mitä mietit, Ronja Salmi? -sarjan neljännessä jaksossa puidaan parisuhdetta, omistamista, tunnetta ja sitoutumista. Ja sitä, onko mitään järkeä mennä naimisiin, kun puolet avioliitoista päätyy eroon. Ääneen pääsevät mm. lääkäri Emilia Vuorisalmi rakkaushormoneineen sekä lapset, jotka tunnetusti kertovat totuuden! Katso video jutun lopusta!

Lääkäri ja tietokirjailija Emilia Vuorisalmen mukaan ihmiset nääntyisivät, jos rakkauden huumavaihe kestäisi vuosikausia. Sille, ettei alkuhuuma ja tulinen rakkaus kestä loputtomiin, on Vuorisalmella looginen selitys.

– Rakkaushormonit auttavat meitä saavuttamaan kohteen, vaikka edessä olisi mitä esteitä. Mutta kun kohde on saavutettu, miksi enää erittää hormoneja, Vuorisalmi naurahtaa.

Miten rakkauden sitten saa kestämään?

– Siinä auttaa ensinnäkin se, kehen huumaannutaan. Eli että ollaan rakkaustasapainossa jo siinä vaiheessa, kun kohde löytyy, Vuorisalmi sanoo.

”Oikean kohteen” löytymistä voi sekoittaa esimerkiksi se, että etsimme epätoivoisesti vanhan parisuhteen paikaksi uutta. Riskinä on, että seksin vapauttamat rakkaushormonit sotkevat kuvion.

– Yhtäkkiä voikin olla käynyt niin, että olemme rakastuneet ihmiseen, johon meidän ei alun perin pitänyt rakastua. Voi olla, että kohdalle on osunut lottovoitto, tai sitten huomataan parin vuoden päästä, että tämä on täysin väärä tyyppi, Vuorisalmi sanoo.

Mutta mitä mieltä rakkaudesta, parisuhteesta ja pussailusta ovat lapset – he, joiden suista kuullaan usein parhaat totuudet? Katso alla olevasta videosta, mitä 8- ja 9-vuotiaat Emma, Gina ja Seikchan miettivät parisuhteesta, poika- ja tyttöystävistä, prinsessoista ja pussailusta! Ainakin pussaillessa toisen suuhun tulee kuolaa. Yäk! Ja prinsessat hei, ei teillä oikeesti oo mitään hätää!

Mitä mietit, Ronja Salmi? maanantaisin klo 21.30 Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Yle TV2