Hyppää pääsisältöön

Unohda sormihyrrä ja däbbäys – nyt lapsia villitsee hittitanssi flossaus!

Flossausta
Flossausta Puoli seitsemän

Oletko ihmetellyt, miksi lapset hytkyttävät koko ajan lantiota ja käsiä puolelta toiselle? He flossaavat! Kun viime keväänä alakoululaisten stressileluna toimi sormihyrrä, nyt hermoja lepuutetaan tanssimalla.

Missä vaan nykyään näkee alakoululaisia lapsia, lantiot keikkuvat. Kyse ei ole mistä tahansa keikkumisesta, vaan maailmanlaajuisesta tanssihitistä flossauksesta eli floss dancesta.

Helsingin Kalasataman peruskoulun oppilaat flossaavat välitunnilla, oppitunneilla, kavereiden kanssa, kotona tai vaikka bileissä. Flossaus sopii kaikkiin tilanteisiin ja tunnelmiin: tanssia voi silloin kun on kivaa tai kun on stressaavaa.

– Se on hauskaa, koukuttavaa ja sillä voi purkaa energiaa. Se rauhoittaa, jos stressaa, kuvailevat alakoululaiset Olivia, Daniel ja Lukas.

– Mut jos sitä tekee liikaa, voi alkaa sattua vatsaan, varoittaa Daniel.

Aarne on kovan luokan flossaaja.

– Voin tehdä sitä vaikka 45 minuuttia. Putkeen!

Youtube-hitistä koulujen pihoille

Flossaamisen aloitti amerikkalainen teinipoika Russell Horning. Hän jakoi tanssivideoitaan Instagramissa nimellä The Backpack Kid.

Maailmanlajuiseksi trendiksi tanssi räjähti viime vuonna, kun 15-vuotias Horning flossasi supertähti Katy Perryn keikalla Saturday night live -ohjelmassa. Perry oli nähnyt Horningin videoita ja nappasi hänet lavalle niiden perusteella.

Nyt eri versioita Horningin tanssista ohjelmassa on katsottu kymmeniä miljoonia kertoja.

Horningia on haastateltu lukuisiin tv-ohjelmiin ja lapset ympäri maailman ovat tehneet omia tanssi- ja opetusvideoitaan flossauksesta.

Myös useat julkkikset ja tv-juontajat ovat kokeilleet flossausta.

"Zombie, joka yrittää huitoa kärpäsiä molemmilla käsivarsilla samaan aikaan"

Mutta mitä flossaus oikein on? Sitä voisi kuvailla vaikka “zombieksi, joka yrittää huitoa kärpäsiä molemmilla käsivarsilla samaan aikaan", kuten eräs yhdeksänvuotias poika on asian muotoillut.

Joidenkin mielestä flossaus muistuttaa myös hammaslankausta (dental flossing).

Kyseessä on siis tanssi, jossa heilutellaan lantiota puolelta toiselle ja suoria käsiä lantion ympärillä. Ei sen kummempaa. Mutta siitä tuli maailmanlaajuinen ilmiö. Miksi?

Tanssiliikkeestä tulee hitti kun se osuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Flossaaminen nähtiin suositun tv-ohjelman lähetyksessä miljoonayleisön edessä maailmankuulun pop-laulajan keikalla. Tavallisen näköinen teinipoika reppu selässään herätti huomiota tanssiryhmän keskellä.

Tapaukseen liittyy siis monta hitin syntymiseen vaadittavaa ainesta. Ja kaikki haluavat olla hitissä mukana!

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän