Hyppää pääsisältöön

Aapo – elokuva kapinaan ryhtyvästä rengistä

Tero Jartin elokuva kertoo Aaposta, joka joutuu pilkan kohteeksi ja nousee kapinaan.
Aapon roolissa nähdään Taisto Reimaluoto. Tero Jartin elokuva kertoo Aaposta, joka joutuu pilkan kohteeksi ja nousee kapinaan. Taisto Reimaluoto,Yle TV1,Aapo

TV1 lauantaina 21.4. klo 22.00 - 22.55
Yle Areenassa vain suorana

Eletään vuotta 1917. Veikkalan vauraalla maatilalla elämä kulkee entisiä ratojaan, vaikka kansan tyytymättömyys kasvaa ja myllerrysten kumu kantautuu maailmalta.

Hetken oikusta isäntä päättää antaa pojalleen erikoisen syntymäpäivälahjan, aasin. Lahjan uutuudenviehätys karisee nopeasti, ja hyödytön eläin uskotaan Aapon (Taisto Reimaluoto), tilan rengin hoitoon.

Vuonna 1918 kansan levottomuus purkautuu kapinaksi, joka laajenee pian sisällissodaksi. Punaiset marssivat Veikkalaan. Aapo tarttuu tilaisuuteensa ja kostaa kaikki nöyryytykset.

Aapo-elokuvan (16) päärooleissa nähdään Esko Nikkari, Jouni Salo, Juha Lampinen, Kai Lehtinen, Martti Suosalo, Merja Larivaara, Paavo Liski ja Ulla Koivuranta.

Ohjaus: Tero Jartti. Tuotanto: GNUfilms Oy ja Villealfa Filmproductions Oy, 1994. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.