Hyppää pääsisältöön

Huippusuosittu vloggaaja Roni Back uupui täysin: "Aina kun menin tietokoneelle, iski pahan olon tunne"

Roni Back
Roni Back Puoli seitsemän,Roni Bäck,Roni Back

Roni Backin tuntevat kaikki – ainakin kaikki lapset ja nuoret. Suosio ja kova työnteko ovat vaatineet myös hintansa. Suomen suosituimpana oleminen uuvuttaa joskus.

Roni Back aloitti videoiden tekemisen Youtubeen viitisen vuotta sitten. Aluksi hän teki pelkkiä pelivideoita, joissa häntä itseään ei näkynyt. Videot olivat tapa päästä esille turvallisesti.

– Olin silloin tosi ujo ihminen enkä oikein tiennyt mitä tässä maailmassa teen. Sitten tuli tube ja löysin yhden asian, missä olen tosi hyvä. Otin siitä tosi lujaa kiinni ja siitä tuli mun identiteetti.

Olin silloin tosi ujo ihminen enkä oikein tiennyt mitä tässä maailmassa teen.

Yhtäkkiä kaikki puhuivat Backista ja faneja pyöri kotiovella saakka. Nykyään Backin videoita katsotaan kuudesta kahdeksaan miljoonaa kertaa kuussa ja alle sadantuhannen katselukerran video on pettymys.

– Itsevarmuus ja itseluottamus ovat nousseet ihan hullusti sitä kautta.

Menestys on vaatinut koko elämän ja lähes kaiken ajan omistamista videoiden tekemiselle. Aluksi Back pelkäsi näyttää elämäänsä ja sitä kuka hän oikeasti on. Teki mieli panna rooli päälle.

– Mutta nykyään olen sitä mieltä, että antaa mennä kaikki vaan nettiin. Sitten jos tapahtuu jotain negatiivista, niin sitten tapahtuu.

Back teki pitkään kymmenminuuttisen videon joka päivä. Työaikaa kului 10-12 tuntia päivässä. Viime vuodenvaihteessa kova työtahti ja paineet uuvuttivat hänet.

– Romahdin ihan totaalisesti. Makasin vaan pari päivää putkeen. Aina kun menin tietokoneelle, iski pahan olon tunne.

Sen jälkeen työntekoa on ollut pakko hillitä, nyt videoita syntyy viikossa viidestä kuuteen. Itsensä pomona oleminen ei silti vieläkään ole täysin ongelmatonta.

– Tänäänkin oli vähän uupumusta aamulla. Olen just tullut pitkältä reissulta Costa Ricasta, pitäisi tehdä videoita ja luoda viihdettä. Kaikenlaista muutakin on koko ajan meneillään ja pitäisi vielä tyttöystävääkin nähdä.

Olen just tullut pitkältä reissulta Costa Ricasta, pitäisi tehdä videoita ja luoda viihdettä.

Katsojaluvut vaikuttavat Backin fiilikseen paljon, omasta mielestään joskus liikaakin. Suosion hiipuminen ei silti pelota. Silloin tällöin kun katsojaluvut ovat laskussa, tulee pientä sydämentykytystä, mutta yleensä laskuun löytyy syy.

Kuten se, että koulut ovat lomien jälkeen alkaneet eikä lapsilla ole enää niin paljon aikaa katsoa videoita.

– Mun katsojat ovat niin lojaaleja ja painan niin paljon duunia, että en ole huolissani. Ja vaikka mun näyttökerrat laskisivat puoleen kaikki olisi silti hyvin.

Katso Roni Backin koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän