Hyppää pääsisältöön

Kotimainen Hasbeen-nuortensarja saa jatkoa – pääosissa muun muassa Elias Gould ja Johannes Brotherus

Koukuttava nuortensarja Hasbeen saa jatkoa kesäkuussa.

Kaikki ensimmäisen kauden jaksot löytyvät Areenasta. Toisen tuotantokauden jaksot tippuvat Areenaan 15. kesäkuuta alkaen.

Salla on Berliinissä ja Niklas on jäänyt Helsinkiin. Tulevaisuus on epävarma, jos sellaista edes kaksikymppisellä hasbeenillä on. Toisen kauden pääosissa nähdään Johannes Brotherus, Elias Gould, Emma-Sofia Hautala, Kristo Salminen, Matti Pentikäinen, Andrea Berntzen ja Jaakko Ohtonen.

Sallan ja Niklaksen tarinat jatkuvat myös Instagramissa ensimmäisen kauden jälkeen @musicaecompendium@nicokiszero. Lisäksi Salla aloittaa vastoin kaikkien odotuksia oman vlogin, jonka nimi on Dallas Vlod.

Hasbeen-sarjassa seurataan kotimaista musiikkikenttää kulissien takaa. Ensimmäisellä tuotantokaudella nähtiin lukuisia artisteja Jenni Vartiaisesta Paperi T:hen.

Sarjan lähtötilanne oli ensimmäisellä kaudella se, että toinen päähenkilö Niklas (Johannes Brotherus) on näyttelijänä juuri ja juuri itsensä elättävä nuori, jonka uran tähtihetket näyttäisivät olevan jo takana. Niklas on laulukilpailusta 14-vuotiaana maineeseen ponnahtanut teinitähti NIC, jonka debyyttialbumi myi viisinkertaista platinaa. Toisen albumin flopattua hänen menestyksensä katosi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Silti jotkut fanit muistavat hänet edelleen ja pyytävät yhteiskuvia. Niklaksen uran suunta muuttuu, kun hän perustaa parhaan ystävänsä Sallan (Mimosa Willamo) kanssa bändin. Sallan sävellystaidot on huomattu isoissa levy-yhtiöissä ja hän on päässyt tuottamaan kappaleita nimekkäille artisteille. Salla kuitenkin haaveilee omasta julkaisusta, mutta levy-yhtiössä se ei kiinnosta ketään. Sallan A&R haluaa ostaa hänen sävellyksensä muille artisteille esitettäväksi.

Musiikki on suuressa osassa Hasbeen-sarjassa, jonka alkuperäismusiikkia on työstänyt joukko nimekkäitä suomalaismuusikoita, kuten Johannes Brotherus, Elias Gould, Iisa Pajula, Minna Koivisto, Antti Heiskala, Miikka Huttunen, Sonny ja Noah Kin. Oskari Sipolan ohjaama hyvin ajankohtaisella tavalla toteutettu Hasbeen-nuortensarja hyödyntää somen keinoja, kun roolihahmoihin tutustutaan myös snapchat-videoiden avulla. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Maaria Nuoranne, Johannes Brotherus ja Oskari Sipola.