Isoäidin salainen mauste oli aika. Kun isoäiti kutsui lounaalle, pastakastike oli porissut jo aamiaisesta asti, ja heti lounaan jälkeen hän alkoi valmistella illallista. Isoäidille oli myös tärkeää valita hyviä raaka-aineita, ja siten yksinkertaisistakin ruoista tuli hänen padoissaan kulinaarisia elämyksiä.
Tämä on hänen huippuhyvä ja ravinteikas kastikkeensa, joka maistuu aina sekä kasvis- että lihansyöjille – siitä pitävät kaikki!
Ainekset:
- 2 keltasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 8 tuoretta tomaattia
- 4 rkl tomaattipyreetä
- nippu tuoretta persiljaa
- nippu tuoretta basilikaa
- suolaa
- 1 munakoiso
- 1 paprika
- raastettua parmesaania
- pastaa oman valinnan mukaan
Tee näin:
- Kalttaa ja kuori tomaatit ja leikkaa ne paloiksi.
- Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi.
- Leikkaa munakoiso pitkittäin neljään osaan ja leikkaa ne sentin paksuiksi viipaleiksi. Leikkaa paprika samankokoisiksi palasiksi.
- Silppua persilja.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä ja lisää sitten munakoiso. Lisää hiukan oliiviöljyä ja kuullota, kunnes munakoiso alkaa pehmetä.
- Lisää paprika ja kuullota, kunnes se alkaa pehmetä. Lisää persilja.
- Kaada sekaan tomaatit, tomaattipyree ja suola.
- Silppua puolet basilikasta ja sekoita mukaan.
- Anna porista miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen tunnin ajan.
- Sekoita mukaan loppu basilika juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa pastan ja parmesaaniraasteen kera.
Lisätietoa:
Kaltatut tomaatit
- Keitä kattilallinen vettä.
- Leikkaa jokaisen tomaatin pohjaan pieni risti ja laita ne veteen.
- Kun kuori alkaa käpertyä, nosta tomaatit vedestä ja laita ne kylmään veteen.
- Vedä kuoret irti tomaateista.