Tämä marmeladi on raikas ja maukas ja aina yhtä tervetullut lisä juustotarjottimelle tai iltapäiväteelle.
Marmeladi on hyvää sellaisenaan, mutta kokeile yhden erän maustamista kanelilla, sitruunalla tai sahramilla ja vaniljalla. Täydellistä kesän lopussa, kun kasvihuone on täynnä tomaatteja eivätkä kaikki ole vielä ehtineet kypsyä kunnolla.
Ainekset:
- 1 kg tomaatteja – kaltattuja, kuorittuja, siemenet poistettuna
- ½ kg sokeria – sokerin määrää voi nostaa kiloon asti oman maun mukaan
- vettä – riittävästi peittämään kattilan pohja
Mausta halutessasi jollakin seuraavista:
- 1 kanelitanko
- 1 sitruuna (raastettu kuori ja mehu)
- 1 vaniljatanko, 1 pussi sahramia ja 1 lime (raastettu kuori ja mehu, lisätään, kun kaikki on kiehunut valmiiksi)
Tee näin:
- Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet (jos haluat, niin marmeladista tulee ruokaisampaa).
- Leikkaa tomaatit paloiksi ja laita ne suureen pataan yhdessä sokerin ja mahdollisten mausteiden kanssa.
- Anna porista noin 30–45 minuuttia. Survo palasia vähän mielellään perunasurvimella.
- Tee marmeladitesti: Laita lusikallinen marmeladia teevadille ja laita se jääkaappiin viideksi minuutiksi. Vedä sitten lusikalla marmeladin poikki. Jos viivaan jää selkeät reunat eikä marmeladi valu yhteen, se on valmista. Muussa tapauksessa jatka vielä keittämistä ja tee sitten uusi testi.
- Kaada hyvin pestyihin, lämpimiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Lisätietoa, näin valmistat:
Kaltatut tomaatit
- Keitä kattilallinen vettä.
- Leikkaa jokaisen tomaatin pohjaan pieni risti ja laita ne veteen.
- Kun kuori alkaa käpertyä, nosta tomaatit vedestä ja laita ne kylmään veteen.
- Vedä kuoret irti tomaateista.