Hyppää pääsisältöön

Yllätä tarjoamalla tomaattimarmelaadia juustotarjottimella

Tomaattimarmelaadia lasipurkeissa.
Tomaattimarmelaadia lasipurkeissa. Kuva: Yle/Monica Storm tomaatti,Strömsö (tv-ohjelma),marmeladit

Tämä marmeladi on raikas ja maukas ja aina yhtä tervetullut lisä juustotarjottimelle tai iltapäiväteelle.

Marmeladi on hyvää sellaisenaan, mutta kokeile yhden erän maustamista kanelilla, sitruunalla tai sahramilla ja vaniljalla. Täydellistä kesän lopussa, kun kasvihuone on täynnä tomaatteja eivätkä kaikki ole vielä ehtineet kypsyä kunnolla.

Ainekset:

 • 1 kg tomaatteja – kaltattuja, kuorittuja, siemenet poistettuna
 • ½ kg sokeria – sokerin määrää voi nostaa kiloon asti oman maun mukaan
 • vettä – riittävästi peittämään kattilan pohja

Mausta halutessasi jollakin seuraavista:

 • 1 kanelitanko
 • 1 sitruuna (raastettu kuori ja mehu)
 • 1 vaniljatanko, 1 pussi sahramia ja 1 lime (raastettu kuori ja mehu, lisätään, kun kaikki on kiehunut valmiiksi)

Tee näin:

 1. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet (jos haluat, niin marmeladista tulee ruokaisampaa).
 2. Leikkaa tomaatit paloiksi ja laita ne suureen pataan yhdessä sokerin ja mahdollisten mausteiden kanssa.
 3. Anna porista noin 30–45 minuuttia. Survo palasia vähän mielellään perunasurvimella.
 4. Tee marmeladitesti: Laita lusikallinen marmeladia teevadille ja laita se jääkaappiin viideksi minuutiksi. Vedä sitten lusikalla marmeladin poikki. Jos viivaan jää selkeät reunat eikä marmeladi valu yhteen, se on valmista. Muussa tapauksessa jatka vielä keittämistä ja tee sitten uusi testi.
 5. Kaada hyvin pestyihin, lämpimiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Lisätietoa, näin valmistat:
Kaltatut tomaatit

 1. Keitä kattilallinen vettä.
 2. Leikkaa jokaisen tomaatin pohjaan pieni risti ja laita ne veteen.
 3. Kun kuori alkaa käpertyä, nosta tomaatit vedestä ja laita ne kylmään veteen.
 4. Vedä kuoret irti tomaateista.
 • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

  Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

  Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.

 • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

  Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

  Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

 • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

  Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

  Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

 • Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön

  Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.

  Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön Tämä on nopea ja yksinkertainen resepti, joka muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan. Itse varioin reseptiä loputtomasti. Täysjyvänuudelit ja aurinkokuivat tomaatit muodostavat rungon, siihen lisäksi jokin kasvis sekä proteiiniaines. Helppoa ja nopeaa ja maustaa voi miten lystää.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

 • Vegevalinta – viikkomenu 1

  Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

  On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

 • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

  Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

  Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

 • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

  Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

  Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

 • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

  Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

  Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.