Hyppää pääsisältöön

Hallintoneuvoston kertomus 2017: Yle on kaikkien yhteinen

pieni tyttö taputtaa hevosta turvalle niityllä, aurinkoisen metsän reunassa
pieni tyttö taputtaa hevosta turvalle niityllä, aurinkoisen metsän reunassa Kuva: Kaapo Kamu brändit,Yle,yhtiösivut

Hallintoneuvosto on antanut eduskunnalle kertomuksensa Ylen julkisen palvelun tehtävän toteuttamisesta vuonna 2017.

Kertomus kuvaa, miten Yle on toteuttanut Yle-laissa kuvattuja julkisen palvelun tehtäviä. Hallintoneuvosto valvoo Ylen julkisen palvelun tehtävien toteutumista Yle-lain seitsemännen pykälän mukaisesti.

Tuore julkaisu käy läpi Ylen sisältöjen ja palvelujen kokonaisuutta sivistys- ja kulttuuritehtävistä lasten ja nuorten palveluihin, hartausohjelmiin sekä vähemmistö- ja erityisryhmien tarpeisiin.

Se kertoo, miten Yle tukee oppimista, huomioi eri kieliryhmät, säilyttää kotimaista kulttuuria ja varautuu poikkeusoloihin.

Kertomus kuvaa myös media-alan muutosta ja Ylen ratkaisuja. Vuonna 2017 Yle esimerkiksi uudisti kanavien ja Areena-palvelun kokonaisuutta sekä panosti verkko- ja mobiilipalvelujen kehittämiseen.

Yle Areenan ja verkon kehittäminen perustuu hallintoneuvoston hyväksymään strategiaan. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä kirjoittaa esipuheessaan median muutokseen reagoimisen tärkeydestä.

“On syvää viisautta suunnata resursseja uusiin sisältöihin ja verkkopalveluihin. On myös tunnistettava se, mikä on aikansa elänyttä. Myös työskentelytavat ja -ympäristöt muuttuvat ja uudistuvat.”

Hallintoneuvosto antaa kertomuksensa vuosittain huhtikuun loppuun mennessä. Eduskunta keskustelee Ylestä kertomuksen pohjalta.

Kertomus on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi sekä verkossa että painotuotteena. Julkaisun voi tilata Ylen Viestinnästä: yleinfo@yle.fi, p. 040 163 8538.

Kertomus e-kirjana