Hyppää pääsisältöön

Räävittömän hauska KPK-podcast pistää pöytään pahimmat mokat – sarjan toimittajat haluavat hälventää häpeää

Anna Karhunen ja Tiia Rantanen nauravat. Tausta käsitelty pinkillä ja vaalean vihreällä.
Kaverin puolesta kyselen Yle Areenassa tiistaisin ja perjantaisin. Anna Karhunen ja Tiia Rantanen nauravat. Tausta käsitelty pinkillä ja vaalean vihreällä. Kuva: Yle podcast,kaverin puolesta kyselen

”Yhdelle kaverillehan kävi kerran niin, että se oli hotellissa yötä ja heräsi pikkutunneilla vessaan. Unen pöpperössä se avasi vessanoven sijasta hotellihuoneen oven ja löysi ykskaks itsensä käytävästä pelkät pikkuhousut jalassa ja jalat ristissä. Pahinta oli se, että kaveri oli ehtinyt puoliunissaan kävellä käytävällä pitkälle, eikä muistanut, mikä huoneennumero oli oma.”

Kaverin puolesta kyselen on Tiia Rantasen ja Anna Karhusen podcast, jossa pöytään pistetään tosielämän pahimmat mokat ja nauretaan ronskisti niiden päälle!

Rantanen ja Karhunen tutustuivat toisiinsa naistenlehden toimituksessa ja huomasivat pian, että heitä yhdisti samanlainen huumorintaju. Syntyi yhteinen podcast, joka on kerännyt lyhyessä ajassa rakettimaisen suosion myötä jo yli 50 000 kuuntelua ja runsaasti huomiota eri blogeissa.

KPK:n ideana on ottaa arkaluontoiset asiat puheeksi, viihdyttää, vapauttaa mokailun häpeästä ja käsitellä aiheita seksistä työasioihin ja tabuihin täysin eri tavalla kuin perinteiset naistenmediat.

Podcasteissa törmätään eksiin synnytyssaleissa, kaupankassoilla ja työpaikoilla ja oksennetaan paidan sisään kesken yöllisen taksimatkan.

Rantasen ja Karhusen sarja on ylistys mokaamisen lahjalle. Kaikki mokaavat, eikä siinä ole mitään hävettävää – pikemminkin paljon naurettavaa! Vaikkei se juuri itse tapahtumahetkellä hauskalta tuntuisikaan.

– Mokaamista pelätään ihan liikaa ja haluaisin vapauttaa meidät siitä ajatuksesta, että kaikki on täydellistä ilman pientä sekoilua. Kun omasta kämmäilystään puhuu ääneen, yllättävän moni sanoo että hei, mullekin on käynyt noin. Tai vähintään kaverille on käynyt joku kertomisen arvoinen juttu. Elämä on todella usein hirveän vakavaa ja aikuiselämä asiallista, Anna Karhunen kertoo.

– Ihanat, hauskat pikku mokat ovat samaistuttavia ja hälventävät häpeää sellaisistakin aiheista, joista ei välttämättä kehtaisi kaverille kertoa. Siksi me kerromme – kaverin puolesta, Tiia Rantanen jatkaa.

Nyt Kaverin puolesta kyselen löytyy Yle Areenasta, johon tulee uusi jakso kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja perjantaisin. Myös kaikki vanhat ensimmäisen kauden KPK-jaksot löytyvät Areenasta.

Kaverin puolesta kyselen Yle Areenassa tiistaisin ja perjantaisin.

  • Viikon 34 vinkit: Game of Thronesin uusinnat ennen viimeistä kautta alkavat!

    Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 34.

    Viikolla 34 päästään nauttimaan menestyssarja Game of Thronesin kuudennen kauden uusinnoista. Heti sen perään näytetään myös sarjan seitsemäs kausi ennen viimeisen tuotantokauden esitystä joulukuussa 2019! Ja jos viime kevään puheenaiheeksi noussut suomalaiskomedia M/S Romantic jäi välistä, senkin pääsee ahmimaan elokuun puolivälin sarjanälkään.

  • Koripallon MM 2019 - Yle näyttää 17 ottelua suorana

    Yle näyttää 17 ottelua suorana Koripallon MM-kisoista.

    Koripallon maailmanmestaruuskilpailut pelataan tänä vuonna Kiinassa 31.8.-15.9.2019. Yle seuraa kisoja isosti näyttäen peräti 17 ottelua suorana. Ottelut nähdään Suomen aikaan iltapäivisin. Lisäksi arkena esitettävistä peleistä lähetetään tunnin kooste iltaisin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua