Hyppää pääsisältöön

Ulos luontoon Kevätseuranta: Nyt autetaan luontoa!

Kevät on täällä! Siitä varma merkki on Ulos luontoon Kevätseuranta.
Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius kunnostavat koskea, jotta taimenet pääsevät lisääntymään. Kevät on täällä! Siitä varma merkki on Ulos luontoon Kevätseuranta. Kuva: Yle Yle TV1,Pirkka-Pekka Petelius,Minna Pyykkö,ulos luontoon

TV1 maanantaista perjantaihin 20, - 24.5.2019 klo 18.30 - 19.00, Areenassa

Kevät on täällä! Siitä varma merkki on Ulos luontoon Kevätseuranta. Nyt autetaan luontoa monin eri tavoin.

Lähde mukaan ihastelemaan heräävää luontoa Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Minna Pyykön kanssa. Tällä kertaa Pirkka-Pekka ja Minna laittavat itsensä likoon luonnon hyväksi. He rakentavat vesilinnuille pesimälautan, auttavat kaloja kutupuuhissa, kunnostavat rantaa ja niittyjä sekä houkuttelevat luontoa pihapiiriin.

Kevään saapuminen on luontoshow vailla vertaa. Millainen onkaan äärimmäisen uhanalaisen meritaimenen kutumatka? Miltä näyttää siilin kevätretki? Entä miten muutaman minuutin ikäinen metsäpeura ottaa ensimmäiset horjuvat askeleensa? Tule mukaan kevään seuraamiseen, niin tiedät!

20.5. Osa 1/5. Nyt autetaan luontoa!

Pirkka-Pekka Petelius ja Minna Pyykkö rakentavat vesilinnulle pesimälautan keskelle metsälampea. Lisäksi ihastellaan kurkien soidintanssia.

Kevätseurannassa autetaan eläimiä.
Kevätseurannassa autetaan eläimiä. kevät

21.5. Osa 2/5. Siivotaan rannat kevätkuntoon

Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius kurkistavat, millaisia salaisuuksia löytyy Itämeren pinnan alta. Salaperäinen ilves etsii keväthangilta kumppania, hiivimme tupsukorvan hännillä.

22.5. Osa 3/5. Kaupunkipihasta eläinten paratiisi!

Pirkka-Pekka Petelius ja Minna Pyykkö muuttavat pihan keitaaksi, joka houkuttelee lintuja, perhosia ja sammakoita. Lisäksi seikkaillaan siilin jäljillä öisessä cityluonnossa.

Siili.
Siili. siilit

23.5. Osa 4/5. Kosken kunnostus

Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius auttavat kaloja kutupuuhissa ja kunnostavat taimenille lastentarhan. Kevätkiima on tarttunut oraviin. Ukkometso kumisee puolisoa hurmatessaan.

24.5. Osa 5/5. Kevätniitty kaipaa kunnostusta

Pirkka-Pekka Petelius ja Minna Pyykkö raivaavat pusikoituvaa perinnemaisemaa ja tutkivat lantaa. Upeat haahkat tuovat kevään merelle. Niittyjen kukkaloisto hurmaa perhoset.

Tuotanto: Yle, 2018. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.