Hyppää pääsisältöön

Ylen Mika Rahkonen EBU:n Digital Steering Committeen jäseneksi

Kuvassa Mika Rahkonen
Kuvassa Mika Rahkonen Kuva: Yle Yle,mika rahkonen

Ylen strategiapäällikkö Mika Rahkonen on valittu Euroopan yleisradioliitto EBU:n Digital Steering Committeen jäseneksi. Se on asiantuntijaelin, joka ohjaa ja edistää digitaalista kehitystä ja siirtymää EBU:n jäsenyhtiöissä.

Digital Steering Committeen puheenjohtajana toimii João Pedro Galveias Portugalin RTP:stä ja varapuheenjohtajina Neil McIntosh BBC:stä ja Antonella Di Lazzaro Italian RAI:sta.

“Ylen tavoitteena on olla median kansainvälisen kehityksen kärkijoukoissa, ja tällainen, anteeksi kulunut ilmaisu, näköalapaikka auttaa siinä kyllä”, Rahkonen toteaa.

“Yleisradioyhtiöillä on arvoja puolustettavanaan, länsimaisia vapauksia. Valitettavasti näyttää siltä, että tällaisia arvoja oikeasti myös joutuu puolustamaan. Ja se puolustus tapahtuu enemmän ja enemmän digitaalisessa maailmassa, siellä se etulinja on. Tällainen yhteistyö takuulla auttaa näinkin isossa jutussa.”

Muut jäsenet ovat Aoife Byrne Irlannin RTE:stä, Ignacio Gomez Espanjan RTVE:stä, Simon Gooch Ruotsin radio SR:stä, Denisa Kollarova Tsekin CT:stä , Anne-Paule Martin Sveitsi RTS:stä, Tuyet Nguyen Canry Belgian RTBF:stä, Anvar Samost Viron ERR:stä, Eric Scherer Ranskan FTV:stä ja Patrick Weinhold Saksan ARD:stä.