Hyppää pääsisältöön

Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

Pekka Laine, Diandra ja Samuli Laiho seisomassa
Pekka Laine, Diandra ja Samuli Laiho seisomassa Kuva: Yle Diandra,Pekka Tapani Laine,Samuli Laiho

Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine.

Äänestyksen tulos ja kommentit

1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä

(Anssi Kela)

Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan. Kauheen surullinen olo tästä jäi, puhutteleva surullinen biisi. 9 p
Samuli: Virtuoosimainen muusikko, jolla kappale pysyy hyvin hallussa. Pidin tekstistä hirveesti, mutta se viimeinen rivi oli vähän liian dramaattinen, tarina ei olisi sitä tarvinnut välttämättä. Arvostan näitä pieniä detaljeja sovituksessa, mutta kaikkea oli tässä välillä vähän liikaa. 9 p
Pekka: Olin jo menossa aika tiloihin tästä, tosi tehokas biisi, mutta loppu ylidramaattinen. Kertosäe aivan virtuoosimainen, muutamasta sanasta aukesi iso maailma. Kela on kova ukkeli, joka seuraa vahvasti omaa tietään. 8 p

2. Elastinen: Supervoimii 23 pistettä

(Kimmo Laiho - Kyösti Salokorpi - Olli-Pekka Vuorinen - Lasse Mellberg)

Diandra: Tykkään ihan hirveesti tästä! Teksti on ihana ja kertsi tosi tarttuva. Ihanat oli nuo laulustemmat ja lopun jousista pidin kovin. Ja todella kiva kuulla, kun tämä artisti tässä oikein laulaa. 10 p
Samuli: Tykkään hiphop-tuottajien tavasta kierrättää komppeja. Alun kitara tosi kiva ja rouhea. Teksti luontevaa runoilua, ei lähteny sille tyypilliselle 'superego'-linjalle. Tästä tulee iso hitti. 8 p
Pekka: Tuli mieleen, että onko tämä tämän ajan iskelmää? Otetaan aineksia nuorisomusiikista ja tehdään sit tällainen ison yleisön tuotanto. Vähän höpöttelyä alussa ja sitten tulee kaunis kertosäe. Tämän päivän nuoret miehet taitaa olla tosi herkillä tekstien perusteella. 5 p

3. Paul Oxley's Unit: Any Way The Wind Blows 16 pistettä

(Paul Oxley)

Dinadra: Oli vähän Coldplay -tyylistä tuotantoa. Tulee jotenkin mieleen Euroviisujen isot lavat, sinne tää sopii. 6 p
Samuli: Aina on biisi hyvä, kun alkaa suden ulvonnalla, vaikka tästä ei tiennyt, mihin se liittyy. Ihan puhtaasti tää olisi voinut olla -90 -luvulta. Toteuttaa kaikki perus-pop-kappaleen oppikirjamaiset piirteet. Kertsi lähti kivasti leijumaan. Ihan mallikelpoinen pop-kappale. 6 p
Pekka: Tuli ihan 'päiväni murmelina' -olo. Juuri tällaista musiikkia tuli -90 -luvulla, jolloin aloitin radiohommat, ja taas ollaan samassa pisteessä. Komppi ei minusta toiminut, liian turvallista, mennään turvavöissä pipo silmillä kolmeakymppiä. 4 p

4. Milana: Aikoja sitten 15 pistettä

(Antti Karisalmi - Lasse Väyrynen - Sanna Korkee)

Diandra: Heti alusta teksti herätti kuuntelemaan. Kuvaileva teksti, tuli musavideon kuvia mieleen. Tuotanto mukavasti leijuva. Hyvä teksti - 'ei heikkoudesta joudu helvettiin'. Tuntui, että laulajalle tärkeä teksti, ja heräsi kiinnostus, että kenestä laulaa. 6 p
Samuli: Jännästi rakennettu biittiä syntikalla, alkoi kivasti. Sitten kyllä muuttui tylsäksi, tuo tempo ei tuonut tähän toivottuja tehoja. Laulusuoritus vähäeleinen, iisi, ei yrittänyt liikaa. Jotenkin gospel-henkinen, oli järjettömän kokoisia sanoja. 6 p
Pekka: Kun on koneisto kondiksessa, niin kyllä sieltä aina perushyvää tulee. Tässä oli kaikki ihan kunnossa. Tekstin maailmasta tuli outo fiilis, 'korkeuksiin' jne etäännytti mun ajatukset. 3 p

4. JK: Minä ja ex 15 pistettä

(Aki Sirkesalo - Jari Karjalainen - Petri Alanko)

Diandra: Tämähän olis täydellinen Leijonakuningas III kappale musiikkinsa puolesta. Tai jonkun kotimaisen leffan loppubiisiksi sopiva. Puhaltimista pidin kovasti. Pilke silmäkulmassa tehty, musiikista tuli mieleen Aki Sirkesalon tapa kirjoittaa kappaleita. 7 p
Samuli: Mielenkiintoinen, sisäsiisti funk-biisi, ihan kuin -90-luvulta. Kundi lauloi pirteällä fiiliksellä. Kiva tunnelma biisissä. Sanoittaja otti uhkarohkean tehtävän hakea riimejä sanalle 'ex', paras oli se 'Hangon kex'! 4 p
Pekka: Siistiä ammattilaisten kolttostelua. Kertosäkeestä tuli mieleen purkkamusiikin tulo, jolloin imbesilleys musiikissa oli huipussaan. Tää oli ihan sitä -90-luvun lamantorjuntasoulia. 4 p

4. Lordi: Your Tongue's Got The Cat 15 pistettä

(Mr. Lordi - Tracy Lipp)

Diandra: Tällaisessa mulla aina korvat särkyy, en tajuu yhtään. Salilla tästä kyllä saa energiaa. Makea lauluääni, räkää ja raspia, se on taitolaji laulaa noin ja saada ääni kestämään. Kertsi oli kivan tarttuva ja mukavasti siellä sävellajit vaihtui. 6 p
Samuli: Taustani minullakin on nuoruudesta tällaisen raskaamman musan kuuntelussa. Englannin ääntäminen oli aika kömpelöä, mut laulajan ääni toimiva. Kappaleella sinällään ei paljoa annettavaa, traditiouskollista. Laulaja kyllä rokkas, oli ihan tosissaan. 4 p
Pekka: Puhdasta genremusiikkia, ja mulle kovin ongelmallista, olen jotenkin eri uskontokunnan jäsen. Jos tää olis ruuan laittoa, niin tässä oli käytetty pelkkiä valmiita maustekastikkeita. En vaan kestä tätä lajia. 4 p

Lue myös - yle.fi:stä poimittua