Hyppää pääsisältöön

Lunastus – Olli Saarelan elokuva uskosta ja seksuaalisuudesta sisällissodan kaaoksessa

Olli Saarelan elokuva kappalaisesta, joka joutuu pienen itäsuomalaisen kylän opettajana keskelle sodan sekasortoa ja ristiriitoja.
Kari Heiskanen tekee Jussi-palkitun roolin kappalaisena, joka joutuu keskelle sodan sekasortoa ja ristiriitoja. Olli Saarelan elokuva kappalaisesta, joka joutuu pienen itäsuomalaisen kylän opettajana keskelle sodan sekasortoa ja ristiriitoja. Lunastus,Kari Heiskanen,Yle TV1

TV1 lauantaina 28.4.2018 klo 22.00 - 23.15
Yle Areenassa vain suorana

Pienen itäsuomalaisen kylän opettaja ja kappalainen Patrick Sillman (Kari Heiskanen) joutuu keskelle sisällissotaa keväällä 1918.

Kappalainen yrittää pysyä puolueettomana punaisten ja valkoisten ristiriitojen välissä, mutta väsyy nähtyään julmuuksia ja nälkää. Mies arvelee heikkoutensa johtuvan riivaajasta, mikä johtaa kilvoitukseen ja tunnontuskiin.

Sillman saa vahdittavakseen nuoren punavangin (Jussi Puhakka), joka herättää uskonmiehessä monenlaisia tuntemuksia. Syyllisyyden, armon ja väkivallan kautta kappalainen saa lopulta ehkä lunastuksen synnintunnostaan.

Lunastus (16) on ohjaaja Olli Saarelan ensimmäinen pitkä elokuva, jonka hän on käsikirjoittanut yhdessä Heikki Vuennon kanssa.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Jussi Lehtonen, Robert Enckell ja Jevgeni Haukka.

Lunastus on palkittu kuudella Jussilla, jonka saivat pääroolin näytellyt Kari Heiskanen, ohjaaja Olli Saarela, käsikirjoittaja Heikki Vuento, säveltäjä Tuomas Kantelinen, pukusuunnittelija Tiina Kaukanen ja lavastaja Risto Karhula.

Tuotanto: Kinoproduction Oy, 1997. Elokuva on esitetty edellisen kerran Yle Teemalla vuonna 2017.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.