Hyppää pääsisältöön

Lunastus – Olli Saarelan elokuva uskosta ja seksuaalisuudesta sisällissodan kaaoksessa

Olli Saarelan elokuva kappalaisesta, joka joutuu pienen itäsuomalaisen kylän opettajana keskelle sodan sekasortoa ja ristiriitoja.
Kari Heiskanen tekee Jussi-palkitun roolin kappalaisena, joka joutuu keskelle sodan sekasortoa ja ristiriitoja. Olli Saarelan elokuva kappalaisesta, joka joutuu pienen itäsuomalaisen kylän opettajana keskelle sodan sekasortoa ja ristiriitoja. Lunastus,Kari Heiskanen,Yle TV1

TV1 lauantaina 28.4.2018 klo 22.00 - 23.15
Yle Areenassa vain suorana

Pienen itäsuomalaisen kylän opettaja ja kappalainen Patrick Sillman (Kari Heiskanen) joutuu keskelle sisällissotaa keväällä 1918.

Kappalainen yrittää pysyä puolueettomana punaisten ja valkoisten ristiriitojen välissä, mutta väsyy nähtyään julmuuksia ja nälkää. Mies arvelee heikkoutensa johtuvan riivaajasta, mikä johtaa kilvoitukseen ja tunnontuskiin.

Sillman saa vahdittavakseen nuoren punavangin (Jussi Puhakka), joka herättää uskonmiehessä monenlaisia tuntemuksia. Syyllisyyden, armon ja väkivallan kautta kappalainen saa lopulta ehkä lunastuksen synnintunnostaan.

Lunastus (16) on ohjaaja Olli Saarelan ensimmäinen pitkä elokuva, jonka hän on käsikirjoittanut yhdessä Heikki Vuennon kanssa.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Jussi Lehtonen, Robert Enckell ja Jevgeni Haukka.

Lunastus on palkittu kuudella Jussilla, jonka saivat pääroolin näytellyt Kari Heiskanen, ohjaaja Olli Saarela, käsikirjoittaja Heikki Vuento, säveltäjä Tuomas Kantelinen, pukusuunnittelija Tiina Kaukanen ja lavastaja Risto Karhula.

Tuotanto: Kinoproduction Oy, 1997. Elokuva on esitetty edellisen kerran Yle Teemalla vuonna 2017.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.