Hyppää pääsisältöön

Valmista itse kuplivan keväinen sima

Pullollinen valmista simaa keittiössä.
Pullollinen valmista simaa keittiössä. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,hunajaviini

Itse tehty sima tekee vapun! Siman teet vaivatta itse kunhan olet tarkkana hiivan määrän suhteen.

Ainekset, 10 hlö:

  • 8 l vettä
  • ½ kg sokeria
  • ½ kg fariinisokeria
  • 2 kpl sitruunaa
  • pullo olutta (3,3 dl)
  • ¼ tl hiivaa
  • rusinoita
  • sokeria

Päivä 1

  1. Kiehauta vesi, sekoita lämpimään veteen sokeri ja fariinisokeri.
  2. Pese ja leikkaa sitruuna siivuiksi. Lisää sitruunan siivut ja olut sokeriseokseen.
  3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  4. Liuota hiiva pieneen tilkkaan vettä ja sekoita nesteeseen.
  5. Anna seoksen tekeytyä yön yli.

Päivä 2

  1. Lisää hyvin pestyihin pulloihin 1 tlk sokeria ja rusinoita oman maun mukaan.
  2. Siivilöi sima pulloihin ja anna tekeytyä kylmässä noin viikon verran.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa