Hyppää pääsisältöön

Valmista itse kuplivan keväinen sima

Pullollinen valmista simaa keittiössä.
Pullollinen valmista simaa keittiössä. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,hunajaviini

Itse tehty sima tekee vapun! Siman teet vaivatta itse kunhan olet tarkkana hiivan määrän suhteen.

Ainekset, 10 hlö:

  • 8 l vettä
  • ½ kg sokeria
  • ½ kg fariinisokeria
  • 2 kpl sitruunaa
  • pullo olutta (3,3 dl)
  • ¼ tl hiivaa
  • rusinoita
  • sokeria

Päivä 1

  1. Kiehauta vesi, sekoita lämpimään veteen sokeri ja fariinisokeri.
  2. Pese ja leikkaa sitruuna siivuiksi. Lisää sitruunan siivut ja olut sokeriseokseen.
  3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  4. Liuota hiiva pieneen tilkkaan vettä ja sekoita nesteeseen.
  5. Anna seoksen tekeytyä yön yli.

Päivä 2

  1. Lisää hyvin pestyihin pulloihin 1 tlk sokeria ja rusinoita oman maun mukaan.
  2. Siivilöi sima pulloihin ja anna tekeytyä kylmässä noin viikon verran.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

  • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

    Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

    Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.

  • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

    Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

    Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

    Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

    Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

  • Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön

    Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.

    Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön Tämä on nopea ja yksinkertainen resepti, joka muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan. Itse varioin reseptiä loputtomasti. Täysjyvänuudelit ja aurinkokuivat tomaatit muodostavat rungon, siihen lisäksi jokin kasvis sekä proteiiniaines. Helppoa ja nopeaa ja maustaa voi miten lystää.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

  • Vegevalinta – viikkomenu 1

    Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

    On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

  • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

    Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

    Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

    Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

    Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

  • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

    Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

    Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.