Hyppää pääsisältöön

Kekseliäs ja utelias Muru seikkailee Pikku Kakkosessa

Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru

Muru (Dot) on 8-vuotias energinen ja kekseliäs tyttö, jonka uteliaisuus ja synnynnäinen johtajuus ajaa hänet ystävineen seikkailuihin. Muru ratkaisee pelottomasti ongelmia, jotka tosin ovat usein itseaiheutettuja. Yhdessä ystäviensä Aten, Suvin, Eevin ja Leevin sekä Raksu-koiran kanssa hän suunnittelee ja toteuttaa asioita, jotka eivät aina mene kaavaillun mukaisesti. Muru on katsottavissa Lasten Areenassa.

Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru
Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru
Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru

Atte on Murun paras ystävä ja hän on asunut Murun naapurissa niin pitkään kuin muistaa. Atte rakastaa eläimiä ja yhteisiä seikkailuja varten Atte pakkaa selviytymispakkaukseen mukaan kompassin, laastareita, suojakilven lohikäärmeitä vastaan ja kasan mehutetroja.

Yhdeksänvuotias Suvi viihtyy parhaiten kameran takana kuvaajana. Suvi on käytännöllinen ja hänellä on jalat tiukassa maassa (toisin kuin Murulla!).

Eevi ja Leevi ovat kuusivuotiaat kaksoset, joilla on usein mielessä metkuja. Sisarukset nauttivat Murun seikkailuista ja Muru kaksosten hauskasta seurasta.

Tiedonjanoonsa Muru käyttää tablettiaan ja Murupediaa. Löytämänsä tiedon avulla Muru ystävineen muun muassa rakentaa, tekee elokuvaa ja perustaa lumenluontiyrityksen. Sarjassa käsitellään useita erilaisia teknologiaan liittyviä asioita, kuten liikkuvan kuvan editointia, virtuaalipelaamista, geokätköilyä, robotiikkaa, 3d-tulostusta ja liikkeentunnistusta. Teknologia ei kuitenkaan korvaa asioita, joita Muru ja ystävät yhdessä kokevat.

Murun on tuottanut The Jim Henson Company ja se perustuu Randi Zuckerbergin kirjaan. Zuckerberg on halunnut kirjallaan innostaa ja kannustaa tyttöjä tutustumaan teknologiaan, matematiikkaa ja tieteisiin jo nuorella iällä. Sarja on 52-osainen.

Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu asiasanat,Pikku Kakkonen
Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
 • Pikku Kakkosen Game Jamit

  Lapset osallistuvat pelikehitykseen.

  Joukko Suomen innokkaimpia digitaalisten pelien tekijöitä kokoontuu pelijameihin lokakuussa Tampereelle Mediapolikseen. Sunnuntaina 14.10. lapset pääsevät pelaamaan kehitteillä olevia kosketusnäyttöpelejä ja tutustumaan siihen, millaista pelien tekeminen voi olla. Ilmoittaudu mukaan!

 • Pii ja Poju rakentavat ja keksivät Pikku Kakkosessa

  Pii ja Poju nauttivat rakentelusta ja keksimisestä.

  Pii ja Poju nauttivat rakentelusta ja keksimisestä, sekä päätyvät monenlaisiin vauhdikkaisiin seikkailuihin rakentamillaan laitteilla ja ajoneuvoilla. Pii ja Poju tavataan Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 9.9. lähtien. Ohjelma on katsottavissa myös Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Kaisa ja Olli janoavat tietoa Pikku Kakkosessa

  Animaatiosarjan ystävyksillä on loputtomasti kysymyksiä.

  Kaisa ja Olli ovat ystävykset, jotka asuvat naapuritaloissa. He ovat molemmat nelivuotiaita ja heillä on loputtomasti kysyttävää. Sarjan jaksoissa he kysyvät Kaisan isältä joka päivä uuden kysymyksen. Yhdessä Ollin lelu-robotin, Tieturin ja Kaisan leluapinan, Buun kanssa he ryhtyvät itse etsimään vastauksia kysymyksiinsä. Tietoa kaivataan kissanviiksistä, hampaista, varjoista ja dinosauruksista, sekä monesta muusta lasten mieltä askarruttavasta asiasta. Kaisa ja Olli nähdään Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin 23.8. alkaen ja Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.