Hyppää pääsisältöön

Kekseliäs ja utelias Muru seikkailee Pikku Kakkosessa

Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru

Muru (Dot) on 8-vuotias energinen ja kekseliäs tyttö, jonka uteliaisuus ja synnynnäinen johtajuus ajaa hänet ystävineen seikkailuihin. Muru ratkaisee pelottomasti ongelmia, jotka tosin ovat usein itseaiheutettuja. Yhdessä ystäviensä Aten, Suvin, Eevin ja Leevin sekä Raksu-koiran kanssa hän suunnittelee ja toteuttaa asioita, jotka eivät aina mene kaavaillun mukaisesti. Muru on katsottavissa Lasten Areenassa.

Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru
Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru
Muru-animaatiosarja
Muru-animaatiosarja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Muru

Atte on Murun paras ystävä ja hän on asunut Murun naapurissa niin pitkään kuin muistaa. Atte rakastaa eläimiä ja yhteisiä seikkailuja varten Atte pakkaa selviytymispakkaukseen mukaan kompassin, laastareita, suojakilven lohikäärmeitä vastaan ja kasan mehutetroja.

Yhdeksänvuotias Suvi viihtyy parhaiten kameran takana kuvaajana. Suvi on käytännöllinen ja hänellä on jalat tiukassa maassa (toisin kuin Murulla!).

Eevi ja Leevi ovat kuusivuotiaat kaksoset, joilla on usein mielessä metkuja. Sisarukset nauttivat Murun seikkailuista ja Muru kaksosten hauskasta seurasta.

Tiedonjanoonsa Muru käyttää tablettiaan ja Murupediaa. Löytämänsä tiedon avulla Muru ystävineen muun muassa rakentaa, tekee elokuvaa ja perustaa lumenluontiyrityksen. Sarjassa käsitellään useita erilaisia teknologiaan liittyviä asioita, kuten liikkuvan kuvan editointia, virtuaalipelaamista, geokätköilyä, robotiikkaa, 3d-tulostusta ja liikkeentunnistusta. Teknologia ei kuitenkaan korvaa asioita, joita Muru ja ystävät yhdessä kokevat.

Murun on tuottanut The Jim Henson Company ja se perustuu Randi Zuckerbergin kirjaan. Zuckerberg on halunnut kirjallaan innostaa ja kannustaa tyttöjä tutustumaan teknologiaan, matematiikkaa ja tieteisiin jo nuorella iällä. Sarja on 52-osainen.

Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu asiasanat,Pikku Kakkonen
Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
 • Ella, Oskari ja Huu - jokainen päivä on uusi seikkailu!

  Joka jaksolla on teemana eri tunne.

  Oskari on vauhdikas pikkupoika, joka tapaa pienen pilven ja he ystävystyvät. Yhdessä naapurintytön, Ellan, kanssa Oskari ja Huu-pilvi tutkivat lapsuuden tunnemaailman iloja ja pieniä myrskyjä. Ella. Oskari ja Huu 31.7. alkaen Pikku Kakkosen tiistai-illoissa.

 • Ilmianna kiva leikkipuisto!

  Lähetä kuva ja kerro lisää suosikkileikkipuistostasi.

  Tunnetko kotiympäristösi leikkipuistot? Lähde seikkailulle leikkipuistoon! Ilmianna meille suosikkileikkipuistosi ja kerro muillekin, miksi sinne kannattaa mennä. Ota kuva kivasta leikkipuistosta, lähetä se ja lyhyt kuvaus puistosta meille alla olevalla lomakkeella. Kuvat julkaistuvat moderoinnin jälkeen.

 • Leikkipuistojumppa

  Marianne Sjöroos kehitti leikkipuistojumpan aikuisille.

  Turkulainen Marianne Sjöroos kyllästyi seisoskelemaan leikkipuistossa. Sjöroos kehitti leikkipuistojumpan, jossa aikuiset jumppaavat samalla, kun lapset leikkivät.