Hyppää pääsisältöön

Taavi Oramo korvaa James Gaffiganin RSO:n kapellimestarina 27.4.

Taavi Oramo
Taavi Oramo Kuva: copyright Maarit Kytöharju Taavi Oramo

James Gaffigan on joutunut perhesyistä peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kapellimestarina 27.4. Hänen tilallaan johtaa Taavi Oramo. Konsertin ohjelma ei muutu - Oramon johdolla kuullaan Haydnin sinfonia nro 49, Prokofjevin sarja baletista Tuhkimo sekä John Adamsin pianokonsertto, jonka solistina soittaa niin ikään RSO:n kanssa debytoiva Conrad Tao.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa. Konsertin taltiointi nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 6.5. ja 13.5. sekä uusintana Yle TV1:ssä 12.5. ja 19.5.

Taavi Oramo on kapellimestari, laulaja, klarinetisti ja tietokonemuusikko. Tällä hetkellä hän opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Atso Almilan johdolla. Kapellimestaridebyyttinsä Oramo teki Tapiola Sinfoniettan johtajana marraskuussa 2017. Klarinetistina Oramo on esiintynyt mm. Kuopion ja Joensuun kaupunginorkesterien solistina. Hänen tunnetuimpia live-elektroniikan laboratorioita on Tölöläb. Tenorina Oramo on esiintynyt mm. Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina.

Yhdysvalloissa kiinalaistaustaiseen perheeseen vuonna 1994 syntyneen Conrad Taon ura on edennyt monien erilaisten palkintojen ja tunnustusten siivittämänä. Vuonna 2011 hän sai joka toinen vuosi sukupolvensa lupaavimmalle nuorelle amerikkalaispianistille myönnettävän Gilmore Young Artist -palkinnon, ja seuraavana vuonna vuorossa oli arvostettu Avery Fisher Career -palkinto. Tao on esiintynyt monien tärkeimpien yhdysvaltalaisten orkesterien solistina. Levytysuransa hän aloitti 2012 Debussyn ja Stravinskyn musiikkia sisältävällä levyllä.

27.4. klo 19
Perjantaisarja 12</strong>
Taavi Oramo, kapellimestari
Conrad Tao, piano
Joseph Haydn: Sinfonia nro 49 f-molli “La Passione” Hob. I:49
John Adams: Pianokonsertto “Century Rolls”
Sergei Prokofjev: Sarja baletista Tuhkimo
Myöhäisillan kamarimusiikki:
Conrad Tao, piano
Reeta Maalismaa, viulu
Anton Kukkonen, sello
Conrad Tao: Teoksia pianolle, kantaesitys
Joseph Haydn: Pianotrio nro 44 E-duuri Hob. XV:28
Liput: 9-35 €
Yle Radio 1 & yle.fi/rso

 • Solistien kuvat 2021-2022

  Lataa kauden 2021-2022 solistien kuvat täältä.

  Tami Pohjola, viulu Leila Josefowicz, viulu  Tuomas Katajala, tenori Simo Mäkinen, tenori  Jussi Vänttinen, basso Sami Luttinen, basso Eric Lu, piano Johannes Piirto, piano Alice Coote, mezzosopraano Brenden Gunnel, tenori Tomas Nuñez, sello Jenny Carlstedt, mezzosopraano Pekka Kuusisto, viulu Patricia Kopatchinskaja, viulu François Leleux, oboe Ilari Angervo, alttoviulu Christoffe

 • Kapellimestarien kuvat 2021-2022

  Lataa kauden kapellimestarien kuvia täältä.

  Tabita Berglund, kapellimestari Anja Bihlmaier, kapellimestari Richard Egarr, kapellimestari Pablo Heras-Casado, kapellimestari Dima Slobodeniouk, kapellimestari Esa-Pekka Salonen, kapellimestari Klaus Mäkelä, kapellimestari Nathalie Stutzmann, kapellimestari Manfred Honeck, kapellimestari Jörg Widmann, kapellimestari ja klarinettisolisti Sakari Oramo, kapellimestari Mark Wigglesworth,

 • Nicholas Collon aloittaa RSO:n yhdeksäntenä ylikapellimestarina

  Lipunmyynti alkaa 25.8. Ticketmasterissa.

  RSO:n kausi 2021‒2022 alkaa uuden ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden ohjelmasuunnittelua ohjaavat kausittain vaihtuvat teemasäveltäjät, jotka ensimmäisellä kaudella ovat Igor Stravinsky, Lotta Wennäkoski ja Thomas Adès. Lipunmyynti alkaa 25.8. Ticketmasterissa.

 • Avoin kirje STM:n johdolle: Päästäkää kulttuuri kuristusotteesta

  RSO, HKO ja SKOB vetoavat STM:n johtoon.

  "Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittämässä koronapandemian hybridistrategiansa elokuun aikana. Edellytämme, että tuleva strategia näkee kulttuurin välttämättömänä hyvinvoinnin lähteenä, eikä alan toimintaedellytyksiä tuhota. Ammattimaisten kulttuuritoimijoiden kyky järjestää tilaisuuksia turvallisesti ja vastuullisesti korona-aikana on moneen kertaan osoitettu."