Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Myyttinen Kongo – äärimmäisyyksien joki

Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo ja äärimmäisyyksien joki. Dokumenttisarja myyttisestä alueesta.
Pikkuinen simpanssi elää Kongojoen viidakoissa. Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo ja äärimmäisyyksien joki. Dokumenttisarja myyttisestä alueesta. Yle TV1,Avara luonto,Avara luonto: Myyttinen Kongo

TV1 lauantaisin 5. - 12.5.2017 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaisin klo 8.05
Katsottavissa Areenassa

Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo ja äärimmäisyyksien joki. Se aloittaa matkansa Sambiasta, eteläisestä Keski-Afrikasta.

Maailman toiseksi suurinta jokea kutsutaan joeksi, joka nielaisee kaikki muut joet. Vain Amazonissa virtaa enemmän vettä, mutta Kongo on maailman syvin.

Lähes 5000 kilometrin matkallaan Keski-Afrikan poikki joki muuttuu voimakkaammaksi ja hurjemmaksi. Kaksiosainen saksalaisdokumentti tutustuu myyttisen ja vaarallisen alueen salaisuuksiin.

Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo ja äärimmäisyyksien joki. Dokumenttisarja myyttisestä alueesta.
Kongojoen alkulähde, Bangweulun kosteikko, peittää puolen Belgian kokoisen alueen. Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo ja äärimmäisyyksien joki. Dokumenttisarja myyttisestä alueesta. Avara luonto,Yle TV1,Avara luonto: Myyttinen Kongo

Maailman suurin nisäkkäiden vaellus

Maailman syvimmän joen varrella elää merkillisiä, kesyttömiä luontokappaleita.

Kaislikossa askeltaa ja kalastaa muun muassa kenkänokka. joka voi kasvaa lähes puolentoista metrin mittaiseksi. Jos linnun nokka olisi kenkä, se olisi noin kokoa 36.

Joen lähellä joka marraskuussa pidetään Keski-Afrikan suurimmat syömingit. Maailman suurin nisäkkäiden vaellus alkaa, kun keltahekko-lepakot kokoontuvat yhteen metsikköön.

Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo ja äärimmäisyyksien joki. Dokumenttisarja myyttisestä alueesta.
Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo ja äärimmäisyyksien joki. Dokumenttisarja myyttisestä alueesta. Avara luonto,Yle TV1,Avara luonto: Myyttinen Kongo

Tasankomaagorilla huolehtii klaanistaan

Kongojoen viidakossa tavataan läntinen tasankomaagorilla Makumba, joka on klaaninsa kiistaton johtaja.

Kaksisataakiloinen hopeaselkä ei ole mikään kovanaama, vaan huolehtii kolmesta täysikasvuisesta naaraasta, viidestä poikasesta ja yhdestä pienokaisesta.

Gorillojen lisäksi puunlatvoissa viihtyvät ihmisen lähimmät sukulaiset, simpanssit ja bonobot. Ruohikossa vaeltaa puolestaan metsänorsuja ja leopardeja.

Congo – River Of No Return. Ohjaus: Thomas Behrend. Tuotanto: Studio Hamburg Fernseh Allianz, Saksa, 2014. Lukijana Jarmo Heikkinen.

Keskustele