Hyppää pääsisältöön

Elastinen kirjoitti täysverisen rakkauslaulun

Elastinen
Elastinen Elastinen Elastinen,hiphop-musiikki,Fintelligens

Elastinen viettää tänä vuonna 20-vuotistaiteilijajuhlaansa, ja tulossa on muun muassa harvinaista keikkaherkkua, kun Fintelligens palaa kesällä keikkalavoille. Elastisen tuore sinkku nimeltä "Supervoimii" julkaistiin huhtikuun puolivälissä, ja laulu on omistettu hänen puolisolleen.

Fintelligensin ja Rähinän tarina alkaa vuodesta 1998. Elastinen toteaa, että nämä kaksikymmentä vuotta tuntuvat korkeintaan kymmeneltä vuodelta.

– On ollut hurja matka. Kukaan ei voi kiistää sitä jälkeä, jonka suomalainen hip hop on jättänyt. Ja sitä liikettä ja muutosta musiikkikentässä, joka me oltiin saattamassa käyntiin, Elastinen pohtii.

Elastista ja Iso H:ta voikin huoletta kutsua suomenkielisen räpin pioneereiksi. Ennen Fintelligensiä suomenkielinen rap-musiikki oli pitkälti huumoriosastoa. Tänä päivänä kotimainen räppi on valtavirtaa, ja monenlaisiin kappaleisiin lisätään räppivivahteita.

– Suomalainen hip hop voi hyvin jo silloin kun me aloitettiin, mutta lähes poikkeuksetta jengi teki räppiä englanniksi, tai suomiriimi oli vähän sellaista sketsiä. Kyllä mä otan siitä aika paljon kunniaa ja enemmänkin mä oon todella ylpeä, että oon saanut olla siinä etulinjassa.

Isyys toi muutoksen myös musiikintekoon

Elastisen uusin sinkku Supervoimii julkaistiin huhtikuun puolivälissä. Elastinen kertoo, että laulu on ylistys ja kiitos miehen puolisolle. Räppäristä tuli isä reilu vuosi sitten. Elastinen toteaa, että vanhemmuus on vaikuttanut hänen musiikkiinsa valtavasti.

– Musta tuntuu, että parasta mitä musiikintekijänä voi tapahtua, oli se että kahdenkymmenen vuoden uran jälkeen, mut ravisteltiin ja prioriteetit, motivaatio ja näkökulmat haastettiin sen lapsen kautta. Se, että kaikki muuttuu, on parasta mitä taiteilijalle voi tapahtua.

Elastisella on monta rautaa tulessa. Miehen kuntosalibisnes laajenee, hän on uusimman Idols-kauden päätuomari ja kesällä myös Fintelligens tekee paluun lavoille kuuden vuoden tauon jälkeen.

– On tosi nostalgiset fiilikset. Olen kuunnellut meidän vanhoja levyjä ja yrittänyt työstää riimejä takaraivosta takaisin eturaivoon että ne muistuisivat mieleen. Odotan tosi innolla Fintelligensin keikkoja. Meidän keikoissa on ollut alusta asti sellainen kemia, joka tuntuu ihan fantastiselta.

Elastinen oli Anna Keräsen vieraana Radio Suomen illassa:

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi