Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kotikadun kuudes kausi nyt Areenassa – Lotta Lehtikarin esittämä Mimmi tulee tekemään remonttia

Lotta Lehtikari ja Teemu Aromaa päällään työhaalarit.
Mimmi (Lotta Lehtikari) ja Heka (Teemu Aromaa) tekevät remppaa. Lotta Lehtikari ja Teemu Aromaa päällään työhaalarit. Kuva: Jyrki Valkama/Yle Kotikatu,Lotta Lehtikari,Teemu Aromaa

Toivotussa Kotikadussa on edetty Areenassa jo kuudenteen kauteen. Kauden alussa reipas remppanainen Mimmi Kallio (näyttelijä Lotta Lehtikari) tulee kuvioihin mukaan.

Kotikadun kuudes kausi Areenassa.

Vuosina 2000 ja 2001 ensi kertaa nähdyn kuudennen kauden alun isoin tapahtuma on talossa alkava remontti, joka kaikuu koko talossa. Kauden aivan ensimmäinen jakso alkaa kuitenkin remonttiakin dramaattisemmin tulipalolla. Onneksi selviää, että palo on hallinnassa, sillä se on sammutusharjoitus. Teemu (Ville Keskilä) on nimittäin aloittanut palomiesopinnot, jotka ovat edenneet jo niin pitkälle, että hän pääsee mukaan käytännön työhön. Harjoituspalo ei kuitenkaan jää ainoaksi jaksossa.

Kuudes kausi alkaa jaksosta 173: Kotikatu liekeissä.

Onni Partanen (Sulevi Peltola) harmittelee, että uusi työ taksikuskina vie ajan eikä välttämättä ehdi edes talviturkkia ottaa pois. Bensiksellä menee hyvin ja terassi on täynnä asiakkaita. Muutos ei kuitenkaan ole kaikkien mielestä pelkästään positiivinen. Ainakin Onnin mielestä asiakaskunta on niin hienoa, että työvaatteissa ei kehtaa enää sisälle.

Bensiksellä todellakin menee hyvin. Jopa niin hyvin, että Karin (Anitta Niemi) ja Hannes (Risto Autio) saavat tilipitäjältään kehoituksen laajentaa toimintaa. Ilo ei kuitenkaan kanna pitkään ja kohta onkin suru puserossa.

Pertti (Jukka Puotila) käy moottoripyöräilemässä vieraan naisen kanssa, Eeva (Lena Meriläinen) viimeistelee graduaan ja Maija (Tiina Rinne) kirjoittelee enää vain omaksi ilokseen. Kaikkien perheiden nuoret, paitsi bensiksellä töitä paiskiva Ninni (Elina Erra), viettävät loppukesäänsä uimarannalla laiskotellen.

Mimmi törmää Teemuun

Mimmi kirjaimellisesti törmää Teemuun jo kauden ensimmäisessä jaksossa. Tuo kohtaaminen on tärkeä, koska Mimmistä tulee Teemun elämässä tärkeä hahmo.

Katso kuva Giphystä

Yksi kysymys leijuu ilmassa kauden alussa jopa uhkaavalla tavalla. Missä on Aarnio?

Kotikadun seitsemäs kausi on katsottavissa Areenassa 26.7.2018 alkaen. Jokainen Kotikadun kausi on katsottavissa kuusi kuukautta. Seuraava kausi tulee katsottavaksi aina kolmen kuukauden päästä edellisestä.

Keskustele