Hyppää pääsisältöön

Otitko upean luontovideon? Lähetä se Yle Luonnolle

Nappasiko riista- tai muu kamerasi hienon luontovideon? Haluatko jakaa sen myös muiden nähtäväksi?

Tämän selfietä ottavan hirvenvasan lähetti meille Sari Viren, jolla on riistakamera Keski-Suomessa. Nyt sen on nähnyt jo monta sataa tuhatta ihmistä, ja lisää katsojia tulee kevään viimeisessä Ulos luontoon Kevätseurannassa 27.5. TV1 klo 18:15. Ohjelmissa nähdään myös nahistelevia maakotkia, keväthankeen uppoava karhu, kurkiparin huutoa pesälammella ja laatikollinen tuhisevia siilinpoikasia.

Jos sait tallennettua kameraasi ainutkertaisen luontovideon, lähetä se meille. Näytämme parhaimmat palat Ulos luontoon Kevätseurannassa TV1:llä nyt keväällä sekä Yle Luonnon somessa ja verkossa.

Videoista ei makseta rahallista korvausta, mutta mainitsemme videon yhteydessä nimesi ja tarvittaessa paikkakunnan. Videon kaikki oikeudet säilyvät sinulla, saamme siihen vain esitysoikeuden.

Toivoisimme videon ympärille myös pientä tarinaa, jos tapahtumasta on lisää kerrottavaa.

Ja vielä! NRK eli Norjan Yle on tekemässä hienoa hirvisarjaa telkkariin ensi syksyksi. He kaipaavat yleisön kuvaamia hirvivideoita myös Suomesta – riistakameralla, kännykällä…Kaikki käy!

Lähetä video!

Videot voi lähettää osoitteeseen: yle.luonto@yle.fi tai voit lähettää ne meille Yle Luonnon Facebookissa.

Otamme tarvittaessa myöhemmin yhteyttä!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto

  • Siperian metsäpalot jatkuvat – miten luonto selviää liekeistä?

    13 miljoonaa hehtaaria metsää on jo palanut tänä vuonna.

    Siperian metsäpaloja ei ole saatu vieläkään hallintaan, vaan ne jatkavat leviämistään. Venäjällä on palanut metsää tämän vuoden aikana jopa 13 miljoonaa hehtaaria. Eläimille ja kasveille metsäpalot merkitsevät dramaattisia muutoksia, joista toipumiseen menee vuosikausia. Pohjoisella pallonpuoliskolla roihuaa tällä hetkellä niin Pohjois-Amerikassa kuin Venäjällä.

  • Majava – metsänomistajan riesa vai ahkera luonnonsuojelija?

    Majavien läsnäolo hyödyttää muita eläimiä.

    Metsiemme uuttera eläininsinööri majava työskentelee ahkerasti luonnon monimuotoisuuden puolesta. Tuore tutkimus paljastaa, että majavalammilla elää lähes kaksi kertaa enemmän nisäkäslajeja kuin tavallisilla metsälammilla. Myös nisäkkäiden yksilömäärä on isompi. Eikä tässä vielä kaikki: majavien läsnäolo hyödyttää kaloja, sammakoita, hyönteisiä ja vesilintuja.