Hyppää pääsisältöön

Tommy Mård Svenska Ylen uudeksi mediatuotannon päälliköksi

Bild av Tommy Mård som är chef för Svenska Yles medieproduktion fr.o.m. mitten av maj 2018.
Bild av Tommy Mård som är chef för Svenska Yles medieproduktion fr.o.m. mitten av maj 2018. Svenska Yle,tuotanto

Svenska Ylen Medieproduktion-osaston uudeksi päälliköksi on valittu Tommy Mård. Mård seuraa tehtävässä Johan Sundströmiä, joka siirtyy projekti- ja kehitystoiminnan päälliköksi Ylen Tuotannot -yksikköön.

Mård aloittaa tehtävässä toukokuun puolessa välissä.

Tommy Mårdilla on vankka kokemus mediatuotannoista. Ylessä Mård on työskennellyt tv-ohjaajana, tuottajana, toimittajana ja kuvaajana sekä viimeiset kaksi vuotta Svenska Ylen ohjaajien ja tuotantokoordinaattoreiden esimiehenä.

Vuosina 2008–2010 Mård toimi monikameraohjaana YK:n entisen Jugoslavian sotarikosoikeudenkäyntien lähetyksissä. Mård on myös opettanut tv- ja monikameraohjausta Arcadan ammattikorkeakoulussa.

“On hienoa päästä vetämään suomenruotsalaisen Suomen media-alan suurinta tuotantotiimiä. Meillä on myös vahvaa osaamista, joka mahdollistaa Svenska Ylen sisältöjen tekemisen niin Helsingissä, Porvoossa, Tammisaaressa, Pietarsaaressa, Vaasassa kuin Turussakin. On tärkeää, että pystymme kehittämään tekemistämme niin, että voimme entistäkin paremmin vastata uusien kerrontatapojen myötä nouseviin tarpeisiin“, sanoo Tommy Mård.

Tehtävässään Mård johtaa noin 70 ammattilaisen osastoa, joka suunnittelee ja tuottaa Svenska Ylen sisällöt televisioon, radioon ja verkkoon. Mård tekee myös tiiviisti yhteistyötä investointi-, kiinteistö- ja jakelukysymyksissä Ylen muiden yksiköiden kanssa.

Mediatuotannon päällikkönä Tommy Mård on Svenska Ylen johtoryhmän jäsen ja raportoi yksikön johtajalle.