Hyppää pääsisältöön

Yle näyttää Britannian prinssihäät suorana

Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer.
Prinssi Harry ja Meghan Markle. Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA /EPA Prinssi Harry, Sussexin herttua,Meghan, Sussexin herttuatar,kihlaus

Yle näyttää prinssi Harryn vihkimisen suorana lähetyksenä 19. toukokuuta.

Ykkönen televisioi Britannian prinssin Harryn keväthäät. Prinssi Harry ja hänen amerikkalaistaustainen morsiamensa Meghan Markle vihitään Windsorin linnassa, Pyhän Yrjön kappelissa toukokuun 19. päivänä.

Iltapäivällä kello 13.50 alkavassa lähetyksessä seurataan myös hääkulkuetta Windsorissa, kun aviopari ajaa vihkimisen jälkeen hevosvaunuilla läpi kaupungin. Häälähetys on katsottavissa myös Areenassa. Verkossa häitä voi seurata jo kello 11.15 alkaen.

Suoran lähetyksen selostaa tuttuun tapaan toimittaja Marjukka Havumäki. Kommentaattorina on tietokirjailija Kaisa Haatanen, joka on perehtynyt Ison-Britannian kuningashuoneen elämään.

Isoveli prinssi William bestmanina

Prinssi Harryn ja Marklen vihkii Englannin kirkon tärkein johtaja, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby ja koko toimitusta johtaa Windsorin kirkkoherra David Conner.

Prinssi Harryn isoveli prinssi William on lupautunut bestmaniksi. Veljekset ovat tukeneet toisiaan heidän elämänsä suurena päivänä, sillä Harry toimi puolestaan veljensä bestmanina Williamin ja Catherinen häissä vuonna 2011.

Markle luopuu näyttelijäntyöstään

Prinssi Harry ja Meghan Markle menivät kihloihin Lontoossa marraskuussa 2017. Pari ehti seurustella noin puolentoista vuoden ajan ennen kihlaustaan.

Näyttelijä Megan Markle on tullut tunnetuksi muun muassa roolistaan tv-sarjassa Pukumiehet. Hän on ilmoittanut lopettavansa näyttelijäntyöt.

Harry ja Meghan: Romanssi kahdelle – moderni rakkaustarina


TV1 lauantaina 19.5.2018 klo 13.05 - 13.50
Areenassa 30 päivää

BBC:n tuottama dokumentti kertoo prinssi Harryn ja amerikkalaisnäyttelijä Meghan Marklen modernin rakkaustarinan.

Harry ja Meghan tulevat aivan erilaisista taustoista ja molemmat ovat joutuneet kamppailemaan löytääkseen paikkansa maailmassa.

Dokumentti kertoo parin taustoista ja onnekkaasta sattumasta, joka toi heidät yhteen sekä matkasta kohti alttaria. Ohjelmassa nähdään muun muassa arkistomateriaaleja sekä haastatteluja.

Harry & Meghan: A Modern Love Story. Tuotanto: BBC, Britannia, 2018.

Kuninkaalliset häät selostava Marjukka Havumäki: ”Rakkaus sykähdyttää aina"

Prinssihäät selostavat Marjukka Havumäki ja Kaisa Haatanen.
Suoran häälähetyksen selostavat toimittaja Marjukka Havumäki (vas.) ja tietokirjailija Kaisa Haatanen. Prinssihäät selostavat Marjukka Havumäki ja Kaisa Haatanen. Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle TV1,Marjukka Havumäki

Kuninkaallisissa häissä sykähdyttää kahden ihmisen usko omiin tunteisiin ja tahto yhteiseen tulevaisuuteen. Aivan kuten kenen hyvänsä häissä.

Britannian kuninkaalliset häät selostava Marjukka Havumäki sanoo, että rakkaus sykähdyttää aina. ”Rakkaus on maailmaa hengissä pitävä voima ja maailman ihanin asia. On upeaa, että kaksi ihmistä on löytänyt toisensa.”

”Kuninkaalliset häät tarjoavat mahdollisuuden nauttia glamourista, joka ei ole meidän arkea mitenkään. Otetaan ilo irti”, Havumäki kannustaa.

Havumäki selostaa prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät yhdessä tietokirjailija Kaisa Haatasen kanssa. Lue kuinka he valmistautuvat suoraan lähetykseen!

Katso prinssi Harryn ja Meghan Marklen kihlajaishaastattelu!

Äitimme prinsessa Diana – prinssit William ja Harry muistelevat


Dokumentti Äitimme prinsessa Diana kunnioittaa Walesin prinsessa Dianan elämää ja työtä 20 vuotta hänen traagisen kuolemansa jälkeen.

Ainutlaatuinen dokumentti rakentuu prinssi Williamin ja prinssi Harryn haastatteluista, joissa molemmat puhuvat avoimesti äidistään ja niistä monista eri tavoista, joilla tämä on vaikuttanut heidän elämiinsä.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.