Hyppää pääsisältöön

Viisuetkot virittävät yhteisölliseen euroviisutunnelmaan – suora verkkolähetys vappuviikon torstaina 3.5. klo 20

Mikko Silvennoisen luotsaamassa etkolähetyksessä katsojat voivat osallistua viisubiisien kommentointiin. Studiossa kappaleita ruotivat diskokuningatar Eini ja Tämän kylän homopoika -blogista tuttu Eino Nurmisto. Lähetys alkaa Yle Areenassa ja Ylen Facebook-sivulla torstaina 3.5. klo 20.

Euroviisut ovat jo aivan nurkan takana. On siis aika valmistautua viisuviikkoon toden teolla ja laittaa tämän vuoden kilpailukappaleet halki, poikki ja pinoon. Perinteisen esikatselumaratonin sijaan viisujen ystäviä viihdyttää tällä kertaa Viisuetkot-niminen lähetys.

– Nyt kokeillaan jotain uutta ja olen siitä todella innoissani, hehkuttaa juontaja Mikko Silvennoinen.

Viisuetkojen rungon muodostavat tuoreet klipit semifinaalien harjoituksista Lissabonin lavalta. Musiikkivideoita ei tällä kertaa nähdä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Lähetyksen muoto on kaikin puolin aiempaa vapaampi.

– Nyt, kun emme tee lähetystä telkkariin, emme ole samalla lailla kiinni aikatauluissa. Voimme rönsyillä vapaasti ja puhua pitempään niistä aiheista, joista on eniten puhuttavaa, Mikko valottaa uuden konseptin etuja.

Artisti Eini istuu rappusilla promokuvassa
Eini tuo etkosohvalle yli 40 vuotta esiintyjäkokemusta. Artisti Eini istuu rappusilla promokuvassa Kuva: Pasi Liesmaa Eini

Puhetta studiossa varmasti riittää. Siitä pitävät huolen Mikon lisäksi illan vieraat, Tämän kylän homopoika -blogia pitävä Eino Nurmisto sekä pitkän linjan artisti ja toissa vuoden UMK-kilpailija Eini. Juontaja kehuu molempia vieraita vuolaasti.

– Eini on musiikin piinkova ammattilainen ja itsekin karismaattinen esiintyjä. Sen lisäksi hän on viisufani. Häneltä tulee varmasti tiukkaa analyysiä siitä, mikä biiseissä ja esityksissä on hyvää ja missä olisi parannettavaa.

– Einolta puolestaan odotan asiantuntevan fanin näkökulmaa, sellaista tehokasta besserwisseröintiä, Mikko nauraa.

– Einolta löytyy some-ammattilaisena varmasti myös nasevat vastaukset kaikenlaisiin kysymyksiin ja katsojien kommentteihin.

Tämän kylän homopoika -blogin pitäjä Eino Nurmisto
Eino Nurmisto alias Tämän kylän homopoika Tämän kylän homopoika -blogin pitäjä Eino Nurmisto Kuva: Mikko Viinamäki Euroviisut,Tämän kylän homopoika

Katsojien kommentit ovatkin oleellinen osa Viisuetkoja. Omia suosikkibiisejä perusteluineen voi jo nyt kertoa Facebookissa tai Instagramissa.

– Olisi mahtavaa, jos ihmiset olisivat jo etukäteen tutustuneet kilpailijoihin ja valinneet omia suosikkejaan, kannustaa juontaja Silvennoinen.

– Toivon, että mahdollisimman moni lähettäisi viestejä ja osallistuisi keskusteluun myös lähetyksen aikana. Meidän studioväen kanssa saa myös kernaasti olla eri mieltä, Mikko muistuttaa.

– Tarkoitus on tehdä tästä yhteisöllinen kokemus.

Euroviisumuistio

  • Euroviisut kisataan 8.–12.5. Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa
  • Suomen edustaja Saara Aalto on mukana finaalissa
  • Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Monsters
  • Mikko Silvennoinen raportoimassa lähetyksiä suomeksi ja Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision