Hyppää pääsisältöön

Kumman hotelli kerää enemmän hyönteisiä? Seuraa Puoli seitsemän ja Aamu-tv:n kilpailua!

Puoli seitsemän ja Aamu-tv:n juontajat
Puoli seitsemän ja Aamu-tv:n juontajat Puoli seitsemän,Aamu-tv

Suomalaisten pihat ovat aivan liian siistejä, joten hyönteiset eivät löydä niistä pesimäpaikkoja ja etenkin pölyttäjien määrä vähenee huolestuttavasti. Ylen Aamu-tv ja Puoli seitsemän tarttuivat ongelmaan ja kisasivat toukokuussa hyönteishotellimestaruudesta.

Valtakunnan komein hyönteishotelli on löytynyt! Kilpailu Puoli seiskan ja Aamu-tv:n välillä oli tiukka, mutta ratkesi lopulta selkeästi Puoli seiskan herhiläisten Hiltonin eduksi.

Juontajat Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine ovat voitosta innoissaan.

- Kyllä me tähän uskottiin, mutta varsinkin loppuvaiheessa kisaa Aamu-tv lisäsi kierroksia peliin. Silloin kävi kyllä mielessä, että tässä voi käydä miten vaan, Laine naurahtaa.

Ja jo vain tässä kävi hyvin, voitto tuli kotiin, saa tuulettaa!

Hävinneen joukkuneen hotellinpitäjät eli Aamu-tv:n Sanna Savikko ja Juha "Hietsu" Hietanen nähdään Puoli seiskassa kauden päätösjaksossa perjantaina, jolloin edessä on vielä salainen mutta sitäkin jännittävämpi haaste.

Puoli seitsemän Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen sekä Aamu-tv:n Sanna Savikko ja Juha Hietanen ovat tuunanneet valmiista hyönteishotelleista oman versionsa.

Molemmat joukkueet ovat vakuuttuneita voitostaan.

Aamu-tv satsaa huolelliseen ennakkosuunnitteluun ja viihtyisään ympäristöön.

– Meidän hotelli ei ole mikään vaatimaton matkamotelli vaan viiden tähden boutique-hotelli kaikilla herkuilla, kehuu Juha Hietanen.

Meidän hotelli ei ole mikään vaatimaton matkamotelli.
Juha Hietanen ja Sanna Savikko
Juha Hietanen ja Sanna Savikko Aamu-tv,Puoli seitsemän

Puoli seitsemän tiimi puolestaan luottaa yksilöllisen palvelun voimaan.

– Tästä hotellista tulee tosi villi. Houkuttelemme tänne kaikki erityishyönteiset ja jokaiselle annetaan henkilökohtaista palvelua, kuvailee Susanna Laine.

Houkuttelemme tänne kaikki erityishyönteiset.
Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen
Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen Puoli seitsemän,Aamu-tv

Hyönteishotelleja saa ostaa valmiina tai sellaisen voi tehdä itse. Netistä löytyy runsaasti erilaisia ohjeita.

Tärkeintä on, että hyönteisten asumuksen kolot on ahdettu täyteen puuta, oksia tai vaikka käpyjä. Muuten ampiaiset omivat sen eivätkä ne ole yhtä toivottuja pölyttäjiä kuin esimerkiksi kimalaiset.

Hyönteishotelli kannattaa asettaa valoisaan paikkaan etelän tai lännen suuntaan noin pään korkeudelle. On tärkeää huolehtia, että hotelli pysyy kuivana.

Aamu-tv:n ja Puoli seitsemän hyönteishotellien asukkaita seurataan toukokuun pari ensimmäistä viikkoa molempien ohjelmien omilla somekanavilla.

Voittajan äänestävät katsojat keskiviikkona 16.5. osoitteessa Yle.fi.

Houkuttele hyönteisiä punaviinisyötillä!

Tarvitset:
Punaviiniä
Fariinisokeria
Banaania
Balsamicoetikkaa

Sekoita ainekset ja sivele seosta esimerkiksi sienellä tai siveltimellä paikkaan, jonne haluat houkutella hyönteisiä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.