Hyppää pääsisältöön

Savuava ase – jännityssarja Walesin maisemissa

Uusi jännityssarja kertoo sisaruksista ja salaperäisestä aseesta.
Jännityssarjan sisaruksia näyttelevät Catrin Stewart (oik.) ja Jacob Ifan. Uusi jännityssarja kertoo sisaruksista ja salaperäisestä aseesta. Yle TV1,Savuava ase

TV1 lauantaisin 5.9. - 24.10.2020 klo 23.15 - 23.05, Areenassa

Vuosia sitten Port Talbotin teräskaupungissa Walesissa murhattiin mies. Juttu jäi ratkaisematta.

Uhrin tyttärestä Ginasta (Catrin Stewart) tuli poliisi, mutta poika Sam (Jacob Ifan) ei ole saanut otetta elämästään. Brittliäinen jännityssarja Savuava ase (12) kertoo siskosta, veljestä ja salaperäisestä aseesta.

Kymriä ja englantia

Kahdeksanosaisen sarjan on käsikirjoittanut Bafta-palkittu Roger Williams. Ohjauksesta vastaa palkittu Philip John, joka on ollut mukana hittisarjoissa The Halcyon, Outlander ja Downton Abbey.

Sarjan roolihenkilöt puhuvat kahta kieltä, englantia ja kymriä – kuten monet Walesin arjessa tätä nykyä.

Sisaruksen lain eri puolilla

Poliisiksi ryhtyneellä Ginalla on kunnianhimoa, esimiehen mukaan usein liikaakin. Samin uudet naapurit sotkevat hänet omiin laittomiin kuvioihinsa, ja pyytävät tätä säilyttämään asetta.

Ase alkaa kiehtoa Samia yhä enemmän. Mies voimaantuu tavalla, joka ajaa sisaren ja veljen yhä tiukemmin lain eri puolille.

Kaksi juttua selvitettävänä

Poliisi saa tutkittavakseen liikemiehen murhan. Oman isänkin kuolema askarruttaa Ginaa, joka on päättänyt ratkaista molemmat tapaukset. Mitä jutuista paljastuu?

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Gillian Ellisa, Gareth Jewell, Nia Roberts, Chris Reilly ja Jack Parry-Jones.

Bang. Käsikirjoitus: Roger Williams. Ohjaus: Philip John ja Ashley Way. Tuotanto: Banijay & Joio, Britannia, 2017. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.