Hyppää pääsisältöön

Savuava ase – jännityssarja Walesin maisemissa

Uusi jännityssarja kertoo sisaruksista ja salaperäisestä aseesta.
Jännityssarjan sisaruksia näyttelevät Catrin Stewart (oik.) ja Jacob Ifan. Uusi jännityssarja kertoo sisaruksista ja salaperäisestä aseesta. Yle TV1,Savuava ase

TV1 lauantaisin 5.9. - 24.10.2020 klo 23.15 - 23.05, Areenassa

Vuosia sitten Port Talbotin teräskaupungissa Walesissa murhattiin mies. Juttu jäi ratkaisematta.

Uhrin tyttärestä Ginasta (Catrin Stewart) tuli poliisi, mutta poika Sam (Jacob Ifan) ei ole saanut otetta elämästään. Brittliäinen jännityssarja Savuava ase (12) kertoo siskosta, veljestä ja salaperäisestä aseesta.

Kymriä ja englantia

Kahdeksanosaisen sarjan on käsikirjoittanut Bafta-palkittu Roger Williams. Ohjauksesta vastaa palkittu Philip John, joka on ollut mukana hittisarjoissa The Halcyon, Outlander ja Downton Abbey.

Sarjan roolihenkilöt puhuvat kahta kieltä, englantia ja kymriä – kuten monet Walesin arjessa tätä nykyä.

Sisaruksen lain eri puolilla

Poliisiksi ryhtyneellä Ginalla on kunnianhimoa, esimiehen mukaan usein liikaakin. Samin uudet naapurit sotkevat hänet omiin laittomiin kuvioihinsa, ja pyytävät tätä säilyttämään asetta.

Ase alkaa kiehtoa Samia yhä enemmän. Mies voimaantuu tavalla, joka ajaa sisaren ja veljen yhä tiukemmin lain eri puolille.

Kaksi juttua selvitettävänä

Poliisi saa tutkittavakseen liikemiehen murhan. Oman isänkin kuolema askarruttaa Ginaa, joka on päättänyt ratkaista molemmat tapaukset. Mitä jutuista paljastuu?

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Gillian Ellisa, Gareth Jewell, Nia Roberts, Chris Reilly ja Jack Parry-Jones.

Bang. Käsikirjoitus: Roger Williams. Ohjaus: Philip John ja Ashley Way. Tuotanto: Banijay & Joio, Britannia, 2017. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele