Hyppää pääsisältöön

Huippumalli Saara Sihvonen: "Mallimaailmassa tarvitaan nyt kaikennäköisiä ihmisiä"

Huippumalli Saara Sihvonen Puoli seitsemän -ohjelmassa
Huippumalli Saara Sihvonen Puoli seitsemän -ohjelmassa Puoli seitsemän

Saara Sihvonen tuntee mallimaailman hyvin. Hän on yksi harvoista suomalaisista huippumalleista maailmalla. Yksi alan muutoksista on mallin peruskuvan muuttuminen.

Sihvosen mukaan riippuu suunnittelijasta ja kategoriasta vaaditaanko mallilta entiseen malliin niin sanottua nollakokoa. Muotiviikoilla malleilta vaaditaan yhä sitä, mutta ala on suuressa muutoksessa.

– Nyt on tilaa kaikille, mikä on loistavaa. Eri kokojen lisäksi pitäisi olla tilaa kaiken värisille ja näköisille malleille. Tästä on ollut paljon kuohuntaa alalla, samaan tapaan kuin eri kokoisista malleista. Minkä takia pitäisi olla vain samannäköisiä nollakokoisia malleja, kun maailmakaan ei ole sellainen.

Minkä takia pitäisi olla vain samannäköisiä nollakokoisia malleja, kun maailmakaan ei ole sellainen.

Mallimaailma näyttäytyy suurelle yleisölle glamourilta maailmalta. Todellisuus on paljon arkisempaa ja kiireistä.

– Todellisuudessa se on tosi hetkistä ja sinun täytyy olla tosi joustava, jos lähdet muotimaailmaan. Olet sitten malli tai valokuvaaja tai kuka tahansa muodin kanssa työtä tekevä.

– Se on todella pitkiä päiviä ja paljon matkustamista. Sen takia mallit varmaan päätyvät tekemään tätä nuorena, koska silloin vielä jaksaa.

Se on todella pitkiä päiviä ja paljon matkustamista

Näin Saara Sihvonen kuvailee tyypillistä mallin työpäivää:

Sihvosen mukaan tärkeimpiä neuvoja alalle ryhtyvälle on pitää huolta urastaan ja urakehityksestä. Urasuunnittelu alkaa yhdessä agentin kanssa kysymyksestä, mitä haluaa uraltaan.

– Malliala on bisnestä, ei mitään lifestyleä. Ja mallilla pitää olla strategia, koska ilman strategiaa ura voi jäädä lyhyeksi.

Malliala on bisnestä, ei mitään lifestyleä. Ja mallilla pitää olla strategia

Omassa urassaan Sihvonen on kaikkein tyytyväisin siihen, että on pystynyt tekemään jo nyt alalla pitkän, lähes seitsemän vuoden mallinuran.

– Siihen on ollut suuri merkitys niillä valinnoilla joita olen tehnyt yhdessä agenttieni kanssa Suomessa, New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Ja se on tärkeää.

Saara Sihvonen tuli julkisuuteen Suomen Huippumalli haussa -ohjelmasarjan kolmannella tuotantokaudella vuonna 2010. Cosmopolitan-lehden mukaan hän on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä ohjelmasarjasta nousseita malleja maailmassa.

Katso Saara Sihvosen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän