Hyppää pääsisältöön

“Oh, nam” ja “mylvivä hobitti” – parhaat palat Viisuetkot-lähetyksestä

“Kuunnellaanks me euroviisuja, nämähän on hemmetin hyviä biisejä!” oli lause, jota toisteltiin ehkä eniten torstain 3.5. Viisuetkot-lähetyksessä. Keräsimme mehevimmät palat suorasta Viisuetkot-lähetyksestä.

Mikko Silvennoisen luotsaamassa suorana Areenaan ja Facebookiin streamatussa lähetyksessä katsojat osallistuivat viisubiisien kommentointiin. Studiossa kappaleita ruotivat viisutuntijat diskokuningatar Eini ja Tämän kylän homopoika-blogista tuttu Eino Nurmisto.

“Kuule Eino, elämä opettaa sua”
Ieva Zasimauskaitė: When We’re Old (Liettua)

Ikuisesta rakkaudesta kertova kappale jakoi mielipiteet vahvasti.
- Kyllähän tuo kappale liikuttaa, mutta sata vuotta naimisissa olleesta pariskunnasta laulaminen on laskelmoitua, kommentoi Eino Nurmisto hieman kyynisesti.
- Kuule Eino, kyllä elämä opettaa sua. Hiljaisuus voi olla voimavara, sanoi Eini.
Yhtä mieltä viisuraati oli siitä, että kappaleet ovat tänä vuonna poikkeuksellisen kovatasoisia. Samanlaista keskustelua syntyi kappaleen myötä myös somessa.
Katri kommentoi Facebookissa: “Ei ole laskelmoitua, Eino-kyynikko! Liettua toi kyyneleet silmiin!!”

“Kesähitin oireet!”
Netta Barzilai: Toy (Israel)

Sohvan viisuperunat olivat yhtä mieltä siitä, että Toyssa on globaalin kesähitin oireita. Samoin kommentoitiin myös somessa, joskin kappaleessa kuultavat kotkotukset jakoivat mielipiteitä:
“Sekopäisen hauska!”
“Israelilla hauska rytmi ja kanakotkotus on just kiva!”

“Kamalan korni… tai upea!”
Alekseev: Forever (Valko-Venäjä)

Valko-Venäjä on Einin suosikkeja, hän ennusti että maa on neljän parhaan joukossa. Myös Einolla heräsi kappaleesta suuria tunteita ja Mikko myötäili. Kappaleesta pidettiin. Tältä show’lta odotetaan paljon – viisuetkoilijoiden mukaan siitä tulee joko kamalan korni, tai se voi olla kamalan upea.

“Hieno biisi väärässä paikassa”
Elina Netšajeva: La Forza (Viro)

Eino ei ollut vakuuttunut Viron esityksestä, joka nojautuu sekä näyttävään mekkoon, johon heijastetaan taidetta että uljaaseen laulantaan.
- Ei kappale ole huono, mutta ehkä vähän väärässä paikassa. Mekko näyttää upealta valojen kanssa, mutta sellaisia on nähty niin usein, jopa Suomessa Emma-gaalassa, totesi Eino.
Kaikki olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että naapuria tsempataan.
Myös Facebookin puolella kommentoitiin esitystä vuolaasti.
Maria kirjoitti: “Tässä vain mietin, että miten toi on lavalle päässyt mekkonsa kanssa.”
Jenni kommentoi: “Kerrankin ooppera onnistuu viisuissa!”

“Oh, nam!”
Cesár Sampson: Nobody But You (Itävalta)

“Ollaanks me ekaa kertaa samaa mieltä?” kyseltiin sohvalla ja kyllä, kaikki kolme pitivät tästä edustajasta. Esitystä kommentoitiin seksikkääksi, mahtipontiseksi ja karismaattiseksi. Kappale sai myös lähetystä kommentoineilta katsojilta paljon ihastelevia viestejä.
Elias: “Hyvä musavideossa. Livenä vähän pliisu”
Sisko: “Tämä suklainen ääni. Oh nam! Kappale voisi paremmin vielä tuoda sitä esille, vähän kertsiin mennessä tuntuu pettymykseltä.”

Eini, Eino ja Mikko sohvalla emojien kanssa.
Eini, Eino ja Mikko sohvalla emojien kanssa. Kuva: Sandra Saulo/Yle Euroviisut,Mikko Silvennoinen,Eini,Euroviisut 2018,Eino Nurminen

“Tässä vaiheessa menen jääkaapille”
Sevak Khanagyan: Qami (Armenia)

Armenia ei sytyttänyt sohvalla.
- Mä voin tässä vaiheessa käydä jääkaapilla, sanoi Eini.
- Tuli mieleen kärttyinen hobitti joka mylvii, musiikillinen anti ei ollut kummoista, komppasi Eino.
Krista Facebookissa oli eri mieltä: “Armenialle lähtee peukku. Ei lässytyksiä, oma kieli ja yksinkertainen lavaste. Iso biisi, joten ei vaadi ylimääräisiä.”


“En osaa päättää!”
Alexander Rybak: That’s How You Write a Song (Norja)

Alexander Rybak oli edustajana toisen kerran. Tulisiko toinen voitto?
- Sieltä saattaa tulla voittaja ja uusi Johnny Logan. Hän osaa esiintyä ja laulaa, on entinen voittaja. Tää tulee olemaan viides, mietti Eini
Eino ei antanut armoa:
- En haluaisi nähdä häntä viisuissa ollenkaan, tämä rienaa edellistä voittokappaletta, josta tykkäsin. Ei toimi, että lähdettiin hassuttelulinjalle.
Mikko tuskaili ristiriitaisissa tunteissa, onko tämä timanttia vai roskaa:
- En osaa päättää!
Sisko Facebookissa sanoi: “Voihan Rybak. Suosikki jo vuodesta muussi, enkä tässä istuisi ilman hänen voittoaan. Ihanaa saada hänet takaisin, vaikka kappale ei olekaan hänen tasoisensa. Viulu ja mies kuitenkin lavalla ja hyvä fiilis!”

“Ei voisi olla tämän parempi edustaja!”
Saara Aalto: Monsters (Suomi)

Saaran esitys sai aikaan Facebook-streamissa sydänmeren, myös uudistettua asua kehuttiin.
Sohvaraatia jännitti, kuinka käy tiistain semifinaalissa. Eini muistutti, kuinka kovan paikan edessä edustajamme on:
- Oli lopputulos mikä tahansa, pitää muistaa, että ei runtata Saaraa, hän tekee täyttä timanttia. Jos hän ei pääse jatkoon, se on vaikea paikka. Meillä on älyttömän hieno edustaja tänä vuonna.
Eino oli samaa mieltä:
- Ei voisi tän parempi edustaja, en ajattele Euroviisuja muutenkaan kilpailuna vaan käyntikortteina, että tällaista on meillä nyt. Ylpeydellä!
Marika kommentoi Facebookissa: “Eini ja Eino puhuvat viisaita.” Rauno komppasi: Just noin kuin Eini sanoo. Ihan sama mikä tulos, ja lisäksi, jos ei Saara voita tänä vuonna, on enemmän kuin toivottavaa, että hän osallistuu uudestaan Euroviisuihin, voitti tai ei. Ei Suomella näin hyviä laulajia ole osallistumaan kisoihin.”

Saaraan otettiin myös videoyhteys Lissaboniin livelähetyksen lopuksi. Artistimme vakuutti, että hänellä on levollinen olo esityksestään tulevana tiistaina.
- Esitys on kunnossa, siinä tapahtuu paljon asioita, jotka voisi mennä pieleen, mutta ei ne mene! sanoi Saara iloisilla fiiliksillä.
- Monstereilla pärjätään!

Euroviisumuistio

  • Euroviisut kisataan 8.–12.5. Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa
  • Suomen edustaja Saara Aalto on mukana finaalissa
  • Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Monsters
  • Mikko Silvennoinen raportoimassa lähetyksiä suomeksi ja Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision