Hyppää pääsisältöön

Pikku naisia – rakastetusta klassikosta minisarja

Uusi brittiläinen minisarja Pikku naisia (7) perustuu Louisa May Alcottin romaaniin.
Marchin sisarukset Amy (Kathryn Newton, vas.), Meg (Willa Fitzgerald), Jo (Maya Hawke) ja Beth (Annes Elwy). Uusi brittiläinen minisarja Pikku naisia (7) perustuu Louisa May Alcottin romaaniin. Yle TV1,Pikku naisia

TV1 perjantaisin 14. - 28.12.2018 klo 19.00 - 20.00
Areenassa 14 päivää

Viehättävä minisarja Pikku naisia (7) perustuu kirjailija Louisa May Alcottin rakastettuun klassikkoromaaniin. Kolmiosainen sarja kertoo Marchin perheen tyttärien varttumisesta sisällissotaa käyvässä Yhdysvalloissa.

Neljä sisarusta Meg (Willa Fitzgerald), Jo (Maya Hawke), Beth (Annes Elwy) ja Amy (Kathryn Newton) haaveilevat kukin mahdollisista ja hieman mahdottomista asioista, mutta jokaisen rinnassa sykkii elämänhaluinen nuori sydän.

Alcottin romaanin on käsikirjoitukseksi sovittanut Hakekaa kätilö! -sarjan luoja Heidi Thomas.

Isä kaukana rintamalla

Elämä on karua, ja Marchin perheen isä Robert (Dylan Baker) on kaukana rintamalla. Huoli isän voinnista painaa koko perhettä.

Margaret-äidillä (Emily Watson) on kädet täynnä työtä oman villikkolaumansa takia, mutta silti hän jaksaa ojentaa auttavan käden huono-osaisemmille. Lähimmäisen auttamiseen hän haluaa tytärtenkin kasvavan.

Uusi minisarja perustuu Louisa May Alcottin rakastettuun romaaniin Pikku naisia.
Angela Lansbury nähdään Josephine Marchin roolissa. Uusi minisarja perustuu Louisa May Alcottin rakastettuun romaaniin Pikku naisia. Yle TV1,Pikku naisia

Kokeneita ja uusia näyttelijöitä

Uusi tulkinta klassikosta tarjoaa kasvukertomuksen, jossa nähdään nimekkäitä näyttelijöitä sekä uusia kasvoja.

Päärooleissa ovat myös Dame Angela Lansbury (täti Joseph March), Jonah Hauer-King (Laurie Laurence), Michael Gambon (James Laurence), Eleanor Methven (Hannah), Julian Morris (John Brooke), Nelly Hennon (Estelle Valnor), Felix Mackenzie-Barrow (Frank Vaughan), Mei Bignall (Kate Vaughan), Patrick Flannery (sotilas), Kathleen Warner Yeates (täti Carroll), Mark Stanley (professori Bhaer), Richard Pepple (kampaaja) ja Fode Simbo.

Little Women. Ohjaus: Vanessa Caswill. Tuotanto: Playground Television UK/BBC/PBS, Britannia, Yhdysvallat, 2017. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran kesällä 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.