Hyppää pääsisältöön

Sanna Stellan: “Vältin täpärästi raiskauksen!”

Näyttelijä Sanna Stellan on ylpeä siitä, että hän luottaa ihmisiin. Luottavainen nainen on matkustanut paljon yksin, ongelmitta, mutta erään kerran oli käydä todella huonosti, Stellan kertoo Jenny+-brunssilla.

"Olin 19-vuotias ja reissasin yksin Skotlannissa.

Asuin Bed & Breakfast -paikassa, jonka omistaja kertoi, että hänellä on suurin piirtein minun ikäiseni poika. Meidät esiteltiin toisillemme.

Isännän poika kysyi, lähtisinkö illalla hänen ja hänen kavereidensa kanssa baariin, ja sanoin, että tottakai lähden, tosi kiva.

Vietimme iltaa Edinburghissa, ja kaveripiirillä oli todella voimakas murre, enkä pysynyt ihan perillä kaikissa keskusteluissa, vaan vähän putosin kärryiltä. Olin myös väsynyt matkustamisesta, joten sanoin, että haluaisin lähteä takaisin majapaikkaan.

Poika lupasi lähteä saattamaan minua. Oikaisimme puiston halki, ja siellä tämä poika yritti raiskata minut. Se oli todella pelottavaa, mutta onnistuin rimpuilemaan irti.

Puistossa poika yritti raiskata minut.

Tapauksen jälkeen jouduin vielä yöpymään siinä pojan isän omistamassa Bed & Breakfast -paikassa, enkä pystynyt nukkumaan silmäystäkään.

Tiesin, että poika saisi käsiinsä huoneeni avaimen niin halutessaan.

Aamulla lähdin heti auringon noustessa.

Olin painanut oman kokemuksen syvälle sisälleni, enkä puhunut asiasta kenellekään vuosikausiin. Pitkään ajattelin, että olin tyhmä, kun menin tuntemattoman nuoren pojan matkaan. Ajattelin myös että tällaista on naisen elämä.

Myöhemmin olen tajunnut, että näin ei pitäisi olla. Minä pääsin tilanteessa pakoon ja selvisin säikähdyksellä, mutta moni nainen on joutunut kokemaan todellisia kauheuksia. On erittäin hyvä, että #metoo-kampanjan ansiosta näistä asioista puhutaan."

Sanna Stellan kertoo peloistaan Jenny+-brunssilla. Kauhukokemusten äärellä ovat myös toimittajat Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas, sekä rajusti koulukiusattu Kristoffer Ignatius, joka edelleen pelkää miehiä ja poikajoukkoja.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Jenny+

Jenny+ Instagram