Hyppää pääsisältöön

Viikon 19 vinkit: Nähdäänkö Saara viisufinaalissa? Luvassa myös odotettuja kv-sarjastartteja!

Saara Aalto Euroviisujen ensimmäisissä harjoituksissa.
Saara Aalto kisaa euroviisujen finaalipaikasta tiistaina 8.5. Saara Aalto Euroviisujen ensimmäisissä harjoituksissa. Kuva: Andres Putting Saara Aalto,Euroviisut,Euroviisut 2018

Pääseekö Saara Aalto viisufinaaliin ja jos, miten finaalissa käy? Saara Aalto kisaa ensimmäisessä semifinaalissa 8.5. Ennen suoraa lähetystä nähdään tuore dokumentti Saara Aalto - Viisut, viimeinkin! Dokumentti seuraa Saaran puoli vuotta kestänyttä viisumatkaa viime marraskuun UMK-lehdistötilaisuudesta Lissaboniin saakka. Finaali kisataan Lissabonissa lauantaina 12.5.

Viikolla 19 on luvassa myös kansainvälisten sarjojen uusia kausia ja odotettuja sarjastartteja. Brittiläisen jännityssarjan London Spyn antisankarina nähdään Danny, jonka uusi ihastus surmataan raa'asti ja pääepäillyksi nouseekin yllättäen itse Danny. Kuinka kouluttamaton tavis pystyy pitämään puoliaan valtaapitävien koneistoa vastaan, varsinkin kun näyttää siltä, että jossain hyvin korkealla taholla on sormensa pelissä? Elisabeth Mossin ja Nicole Kidmanin tähdittämä Top of the Lake -jännityssarja jatkuu China Girl -jatko-osalla, jossa Sydneyn Bondi Beachillä rannalle huuhtoutuneesta matkalaukusta paljastuu nuoren aasialaisnaisen ruumis.

Suosittu tanskalaissarja Rantahotelli puolestaan jatkuu neljännellä tuotantokaudellaan. Lisäksi viikon aikana on jälleen huima kattaus dokumentteja ja asiaohjelmia Trumpin ensimmäisestä vuodesta vuoden 1968 Pariisin opiskelijamellakoihin ja Prahan kevääseen. Aurinkoista tv- ja radioviikkoa!

MAANANTAI 7.5.

Mestaruusputki: Käsipallon SM-liiga

Yle TV2 klo 18.00
Palloilulajien Mestaruusputkessa seurataan tällä viikolla miesten käsipallon suomenmestaruuden ratkeamista. Käsipalloliigan mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran maanantaina. Seuraavat ratkaisun mahdollisuudet ovat keskiviikkona ja perjantaina. Yle Areena 31 päivää

Dokumenttiprojekti: Arvet minussa

Yle TV1 klo 21.30
#metoo kampanjan myötä maailma on avautunut puhumaan seksuaalisesta häirinnästä avoimemmin. Yksi tabu on kuitenkin säilynyt - lapsuuden seksuaalinen hyväksikäyttö. Sitä on leimannut häpeä ja pelko, koska tekijänä on ollut usein uhrin läheinen ihminen. Marja Kurikan ohjaamassa dokumentissa viisi rohkeaa naista kertovat koskettavat tarinansa. "Kuinka olisin voinut kertoa kavereille, tai kenellekään, että menetin neitsyyteni isälleni?"

Lapsuudenajan seksuaalinen hyväksikäyttö on uhrilleen "elinkautinen". Tekijä käyttää hyväksi luottamussuhdetta lapseen ja rikkoo tämän turvallisuuden tunteen. Lapsi ei uskalla kertoa asiasta vaan taistelee häpeän ja pelon tunteiden kanssa. Hyväksikäyttäjä jättää syviä arpia uhrinsa elämään, arpia, joiden kanssa voi yrittää oppia elämään, mutta pois niitä ei saa koskaan. Yle Areena 1 vuosi

London Spy 1/5 (12) - uusi sarja alkaa

Yle TV2 klo 22.10
Uuden jännityssarjan antisankari Danny on nuorimies, jonka elämä voisi sujua paremminkin. Päivätyö varastossa ja illat gaybaareissa, yksinäisinä öinä ehtii haaveilla paremmasta elämästä ja onnesta. Satunnainen kohtaaminen öisellä sillalla herättää hänessä aidon ihastuksen, mutta vastaako kohtalon oikusta tielle tullut komistus hänen tunteisiinsa? Dannyn uusi onni murskataan pian, kun hän löytää rakastettunsa Alexin raa’asti surmattuna, ja kaiken lisäksi alkaa näyttää siltä, että Dannystä on tullut pääepäilty.

Menetystä vielä pahentaa, että poliisi kertoo Alexin olevan jotain aivan muuta kuin tylsä pankkiiri. Danny haluaa kuumeisesti saada selville, miksi Alex tapettiin ja miten hän voisi päästä pois epäiltyjen listalta. Vaan kuinka kouluttamaton tavis pystyy pitämään puoliaan valtaapitävien koneistoa vastaan, varsinkin kun näyttää siltä, että jossain hyvin korkealla taholla jollain oli erityinen syy raivata Alex tieltään. Pääosissa: Ben Whishaw, Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Edward Holcroft. Käsikirjoitus: Tom Rob Smith. Ohjaus: Jakob Verbruggen. Tuotanto: Working Title Television, BBC, NBC, Britannia, 2015. Yle Areena 30 päivää

Nuorehko, parransänkinen mies katsoo ohi kameran.
London Spy alkaa maanantaina 7.5. Nuorehko, parransänkinen mies katsoo ohi kameran. Kuva: WTTV Limited / BBC/ Yle Kuvapalvelu Suomalaiset draamasarjat,London Spy

TIISTAI 8.5.

Euroviisujen supertiistai: Saaran tulikoe & uutuusdokkarin ensiesitys

Yle TV2 klo 21.30
Saara Aalto - Viisut, viimeinkin

Saara Aalto on hakenut Suomen euroviisuedustajaksi ensimmäisen kerran 16-vuotiaana. Tänä vuonna unelma viisuista toteutuu vihdoinkin, kun euroviisuedustajaksi kutsuttu Aalto nousee viisulavalle Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa. Viisut, vihdoinkin -dokumentti seuraa Saaran puoli vuotta kestänyttä viisumatkaa viime marraskuun UMK-lehdistötilaisuudesta Lissaboniin saakka. Dokumentissa nähdään, kuinka Saaran kolme UMK-biisiä muuttuvat lukuisten työvaiheiden ja treenien kautta loisteliaan UMK18-show’n esityksiksi. Mitä tapahtuu eri vaiheiden taustalla, studiossa, lavasteissa ja lavasteiden takana? Miten Saara itse kokee pitkän ja työteliään prosessin sekä viisuedustajuuden? Miltä tuntuu kun unelma vihdoin toteutuu ja Saara pääsee kokemaan viisukuplan? Dokumentin on ohjannut Harri Hakanen. Saara Aalto - Viisut, viimeinkin -ohjelmaa ennen esitetään uusintana Docstop: Saara Aalto TV2 klo 21.

Yle TV2 klo 22.00
Eurovision Song Contest 2018: Semifinaali 1
Suomen edustaja Saara Aalto kilpailee lauantain finaalipaikasta numerolla 15. Monsters-kappaleen täysin uudistunut show nähdään nyt ensimmäistä kertaa televisiossa! Suomen lisäksi 1. semifinaalissa esiintyvät Azerbaidzan, Islanti, Albania, Belgia, Tsekki, Liettua, Israel, Valko-Venäjä, Viro, Bulgaria, Makedonia, Kroatia, Itävalta, Kreikka, Armenia, Sveitsi, Irlanti ja Kypros. Kommentaattorina Lissabonissa toimii Mikko Silvennoinen. Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz. Äänestyslinjat aukeavat suoran lähetyksen aikana, kun kaikki 19 kilpailijaa ovat esiintyneet. Suomalaiset eivät voi äänestää omaa kilpailuesitystään. Yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata pääsee semifinaaleista finaaliin.

Saara Aalto Euroviisujen ensimmäisissä harjoituksissa.
Saara Aalto - Viisut, viimeinkin nähdään ennen illan 1. semifinaalia. Saara Aalto Euroviisujen ensimmäisissä harjoituksissa. Kuva: Yle Saara Aalto,Saara Aalto - Viisut viimeinkin

Kameran takana Robert Doisneau

Yle Teema klo 21.00
(Robert Doisneau - Through The Lens) Miten köyhästä esikaupungin kasvatista tuli kuuluisa valokuvaaja, jonka ikoniset kuvat tunnetaan ympäri maailmaa? Henkilökuva Robert Doisneausta, johon tutustutaan valokuvien ja haastattelujen kautta. Yle Areena 94 päivää

Robert Doisneaun valokuva Le baiser de l'hotel de ville. Kuva dokumenttielokuvasta Kameran takana Robert Doisneau.
Robert Doisneaun yksi ikonisimmista kuvista. Robert Doisneaun valokuva Le baiser de l'hotel de ville. Kuva dokumenttielokuvasta Kameran takana Robert Doisneau. Robert Doisneau,valokuvat,dokumenttielokuvat,Pariisin kaupungintalo,Kameran takana Robert Doisneau

KESKIVIIKKO 9.5.

Koulutuksen uudet kuviot 1/6 - uusi sarja alkaa

Yle Fem klo18.30
Kuinka voisimme tarjota jokaiselle lapselle korkealuokkaista varhaiskasvatusta? Tuomas Enbuske ja Märta Westerlund selvittävät, miksi opintie alkaa jo pikkulapsena. Five Corners Production, 2018. Yle Areena toistaiseksi

Top of the Lake: China Girl (6) - uusia jaksoja

Yle TV2 klo 22.00
(Top of the Lake, S2) Jane Campionin jännärisarjan jatko-osa kantaa nimeä China Girl. Tämä viittaa karuun löytöön: Sydneyn Bondi Beachillä rannalle on huuhtoutunut matkalaukku, josta paljastuu nuoren aasialaisnaisen ruumis. Alun perin laukku oli upotettu pohjaan, mutta totuus pyrkii pintaan. Laketopin traagiseksi muuttuneelta komennukselta palannut rikostutkija Robin Griffin palaa töihin, vaikka toipuminen ikävistä kokemuksista on kesken. Sydneyssä Robin on lähellä tytärtään, jonka hän antoi adoptoitavaksi 18 vuotta sitten.

Aasialaistytön tapaus viittaa paikalliseen bordelliin, joka tuntuu tarjoavan muitakin palveluksia kuin pelkkää seksiä. Taloa johdetaan niin karuin ottein, että seksityöläisten hengenmeno on kiinni pienestä. Ylipäätään seksi, sen saaminen tai ilman jääminen, tuntuu olevan iso numero myös tavallisten australialaisten keskuudessa, etenkin miesten. Onnistuuko Robinin ja tyttären kohtaaminen, voiko menetettyjä vuosia kuroa kiinni? Ja onko siihen edes mahdollisuuksia, sillä räjähdysherkässä vaiheessa oleva tytär Mary on vaarallisen altis huonoille vaikutteille. Pääosissa: Elisabeth Moss, Nicole Kidman, Gwendoline Christie. Käsikirjoitus ja ohjaus: Jane Campion. Tuotanto: BBC, See-Saw Films, Escapade Pictures, Britannia 2017. Yle Areena 23 päivää

Nainen kahden poliisijonon keskellä.
Top of the Lake: China Girl. Nainen kahden poliisijonon keskellä. Kuva: BBC kuvakaappaus Top of the Lake: China Girl

TORSTAI 10.5.

Ajan lapsi (12)

Yle TV1 klo 20.55
(The Child in Time) Miten perhe selviää siitä, kun oma lapsi katoaa jäljettömiin? Kuuluisa lastenkirjailija pistäytyy kauppaan 5-vuotiaan tyttärensä kanssa, katsoo hetken muualle ja juuri silloin lapsi katoaa kuin maan nielemänä. Itsesyytökset rusentavat parisuhteen, ja myös lähipiiri kärsii. Pääseekö menetyksestä yli koskaan? Pääosissa: Benedict Cumberbatch, Kelly Macdonald. Yle Areena 31 päivää

Ajan lapsi on koskettava elokuva lapsensa menettävästä pariskunnasta.
Ajan lapsi. Ajan lapsi on koskettava elokuva lapsensa menettävästä pariskunnasta. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,Benedict Cumberbatch,ajan lapsi

Eurovision Song Contest 2018: Semifinaali 2

Yle TV2 klo 22.00
Viimeiset finaalipaikat ratkeavat suorassa lähetyksessä. 18 maasta 10 selviytyy finaaliin. 2. semifinaalissa esiintyvät: Norja, Romania, Serbia, San Marino, Tanska, Venäjä, Moldova, Hollanti, Australia, Georgia, Puola, Malta, Unkari, Latvia, Ruotsi, Montenegro, Slovenia ja Ukraina. Suomesta ei voi osallistua äänestykseen.

Kino Klassikko: Othello

Yle Teema klo 21.00
(The Tragedy of Othello: The Moor of Venice, USA/Italia 1951) Orson Wellesin pitkään tekemä, vielä pidemmän ajan yleisöltä piilossa pysynyt Shakespeare-tulkinta rakkaudesta ja mustasukkaisuudesta vanhassa Venetsiassa. Elokuvasta esitetään uusi korkeatasoinen HD-kopio. Yle Areena 31 päivää

Nainen makaa vuoteella silmät kiinni. Mies katsoo häntä läheltä.
Orson Wellesin pitkään piilossa pysynyt Othello nähdään torstaina Kino Klassikossa. Nainen makaa vuoteella silmät kiinni. Mies katsoo häntä läheltä. Kuva: Films Sans Frontieres / Yle Kuvapalvelu elokuvat

Ulkolinja: Trumpin vuosi presidenttinä

Yle TV1 klo 22.25
Donald Trumpin ensimmäinen vuosi Yhdysvaltojen presidenttinä on ollut täynnä ristiriitoja. Myrsky on riehunut myös hänen edustamassa republikaanisessa puolueessa, jonka veteraaneille huipulle nopeasti nousseen Trumpin keinot ovat vieraita. Ohjaaja: Michael Kirk. Yle Areena 97 päivää

PERJANTAI 9.5.

Dok: 1968mm 1/3 - uusi sarja alkaa

Yle Fem klo 18.30
(Saksa, 2018) Osa 1/3. Vuodesta 1968 on nyt kulunut puoli vuosisataa. Saksalainen kolmiosainen sarja tarjoaa uuden näkökulman tuohon ikimuistettavaan vuoteen, jota leimasivat mm. Prahan kevät, Pariisin opiskelijamellakat, Vietnamin sota sekä Martin Luther Kingin ja Robert Kennedyn murhat. Aivan tavalliset ihmiset kertovat 8 mm:n kaitafilmeissään, kuinka maailmantapahtumat vaikuttivat heidän elämäänsä. Ohjaaja: Jerry Rothwell. Yle Areena 91 päivää

Tummatukkainen nainen hymyilee ja katsoo kameraan.
1968 Virginia Guitierres Flores selvisi hengissä Mexikon ylioppilaskapinasta. Tummatukkainen nainen hymyilee ja katsoo kameraan. Kuva: GmbH / Yle Ulkolinja,Ulkolinja: 1968mm

Yle Live: Arcade Fire Lontoossa

Yle Teema klo 22.35
(Live at Earl's Court) Kanadalaisbändin energinen keikka kesäkuulta 2014. Mukana mm. biisit Flashbulb Eyes, Neigborhood, Rebellion, No Cars Go, Ready To Start, The Suburbs ja Reflektor. Tuotanto: Pulse Films, Britannia 2017. Yle Areena 61 päivää

LAUANTAI 12.5.

Strömsö

Yle TV1 klo 18.15
Strömsö paneutuu kesän kynnyksellä hyönteisiin. Lee Esselström mallintaa hyönteiskuvioita t-paitoihin kimallekoristeina ja hyönteiskokki Topi Kairenius laittaa ruokaa hyönteisistä. Jaksossa vieraillaan myös sirkkafarmilla. Yle Areena toistaiseksi

Kotisirkkoja munakennon päällä.
Strömsössä vieraillaan mm. sirkkafarmilla. Kotisirkkoja munakennon päällä. Kuva: Yle / Matias Jungar Kotisirkka,Heinäsirkat,entomofagia,hyönteisruoka,Strömsö (tv-ohjelma)

Suunnistuksen maailmancup: Viestit

Yle TV2 klo 19.00
Suunnistuksen EM-kilpailut Sveitsin Ticinossa päättyvät miesten ja naisten viesteihin. Selostajana Jussi Eskola. Yle Areena 31 päivää

Teemalauantai: Magnum-kuvaajien ilta

Yle Teema klo 20.00 alkaen
Magnum – elokuvia ikuistamassa (Magnum: Instants of Cinema), Yle Areena 90 päivää
Koudelka Pyhää maata kuvaamassa (Koudelka Shooting Holy Land), Yle Areena 90 päivää
Raghu Rai, valokuvan mestari Intiasta (Raghu Rai, an unframed portrait), uusinta

Kolme dokumenttia maailmankuulusta Magnum-kuvatoimistosta: elokuvien kuvausten taltioinnin historiasta ja kahdesta legendaarisesta, yhä aktiivisesta Magnumin kuvaajasta.

Illan ensimmäinen dokumentti Magnum – elokuvia ikuistamassa kertoo maailmankuulun kuvatoimiston ja elokuvanteon yllättävänkin kiinteästä suhteesta, Ingrid Bergmanista ja Robert Capasta James Deaniin ja Dennis Stockiin. Erityisen legendaarinen tapaus oli Sopeutumattomat: Marilyn Monroen, Clark Gablen, Montgomery Cliftin ja muiden tähtien lisäksi lisäksi kuvauspaikalla olivat kaikki Magnumin kuuluisimmat valokuvaajat Henri Cartier-Bressonista Eve Arnoldiin. Magnumin kuvaajien ja elokuvien yhteys on jatkunut Hollywoodin kulta-ajan jälkeenkin. Muun muassa Josef Koudelka on jatkanut tätä hienoa perinnettä 1990-luvulla Euroopassa Theo Angelopoulosin kanssa.

Illan uusien dokumenttien kaksi mestarikuvaajaa ovat tšekkiläinen Josef Koudelka ja intialainen Raghu Rai. Koudelka Pyhää maata kuvaamassa on kohteensa näköinen ja oloinen dokumenttielokuva valokuvaajasta jaetulla maalla, odottamassa ja etsimässä tähtäimeensä maisemia ja kuvia, jotka kertovat elämästä muurin varjossa, ihmisten tuhoamasta maisemasta. “Paikassa on kuva, joka odottaa minua, ja sinne on mentävä niin monta kertaa että saan sen kuvan”, Koudelka sanoo. Hiljaisuutta arvostavan, visuaalisesti vaikuttavan Koudelka-dokumentin on ohjannut israelilainen Gilad Baram.

Raghu Rai, valokuvan mestari Intiasta on intialais-suomalaisena yhteistyönä tehty dokumentti Intian kuuluisimmasta valokuvajournalistista, niin Bhopalin myrkkykatastrofin uhreja kuin Äiti Teresaa ja Dalai-lamaa kuvanneesta yhä aktiivisesta Raghu Raista. Viime syksynä valmistuneen henkilökuvan on ohjannut "Intian valokuvauksen isäksi" kutsutun Rain tytär, ja siksi se yltää virallista potrettia syvemmälle ja lähemmäksi. Itse Henri Cartier-Bresson värväsi Rain Magnum-toimiston kuvaajaksi.

Magnum-kuvatoimiston kuvaajia yhteispotretissa. Kuvan otti Eliott Erwitt.
Magnum - elokuvia ikuistamassa. Magnum-kuvatoimiston kuvaajia yhteispotretissa. Kuvan otti Eliott Erwitt. Kuva: Elliott Erwitt / Magnum Photos Magnum Photos,valokuvaajat,dokumenttielokuvat,kuvatoimistot,Elliott Erwitt,Magnum – elokuvia ikuistamassa

Euroviisujen finaalipäivä

Euroviisustudio lauantaina 12.5. Yle TV2 klo 21
Ennen Euroviisujen huipennusta Krista Siegfrids vieraineen fiilistelee studiossa finaalin mielenkiintoisimpia esiintyjiä ja analysoi illan antia.

Eurovision Song Contest 2018: Finaali lauantaina 12.5. Yle TV2 klo 22
Vuoden suurin musiikkishow suorana lähetyksenä Lissabonista, show’n juontavat Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah ja Catarina Furtado. Kommentaattorina Lissabonissa toimii Mikko Silvennoinen. Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz. Äänestyslinjat aukeavat suoran lähetyksen aikana, kun kaikki 26 finalistia ovat esiintyneet. Eurovision Song Contest 2018: Semifinaalit ja finaali kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Mikko Silvennoinen selostuskopissaan kannustaa Saara Aaltoa
Euroviisujen finaali nähdään lauantai-iltana! Mikko Silvennoinen selostuskopissaan kannustaa Saara Aaltoa Kuva: Yl Mikko Silvennoinen,Euroviisut,Eurovision laulukilpailu 2018

SUNNUNTAI 13.5.

Radioteatteri esittää: S/S Sampo

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Ensiesitys. Tammikuussa 1918 Suomi on virallisesti itsenäinen, mutta venäläiset bolsevikit pitävät hallussaan jäänsärkijä Sampoa. He tarvitsevat sitä sotilaskuljetuksiin vaikeissa jääoloissa. Mutta Suomen senaatti tarvitsee Sampoa saadakseen jääkärit kuljetettua Suomeen. On 27. tammikuuta 1918. Sampo pitää ryöstää ja operaatio pitää salata täydellisesti, sillä maassa esiintyy rauhattomuutta ja epäluuloa. Atro Lahtelan käsikirjoittama ja ohjaama harvinainen radiodokumentti seuraa salaista operaatioita tuoreeltaan. Pääsemme seuraamaan tapahtumia, sen syitä ja seurauksia. Äänisuunnittelija: Tiina Luoma. Rooleissa mm: Elsa Saisio, Jarkko Pajunen, Robert Enckell, Rauno Ahonen ja Marc Gassot. (Huom! Toukokuun sunnuntai-kuunnelmat liittyvät kaikki vuoteen 1918)

Radio Variaatio: Ihanaa elämää - eli miten perinnelaiva sai muuttamaan suuntaa?

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena
Perinnelaiva ’Ihana’ merellä jossakin Viron saaristossa varsin vaatimattomine mukavuuksineen ja ahtaine tiloineen on antoisa paikka havainnoida ihmisluontoa. “Korvatulpat kannattaa pakata mukaan, sillä kaikki nukkuvat samassa salongissa ja joku saattaa kuorsata”, ohjeistaa varusteluettelo purjehdukselle lähtijää. Radiodokumentin käsikirjoitus ja ohjaus: Päivi Leino. Äänisuunnittelu: Tiina Luoma. Muusikot: Olli Haapakangas ja Jyrki Hakapää.

Sannikan supervuoro 1/2

Yle TV2 klo 19.10
Kun ikää tulee lisää, tietyt asiat ja vaihtoehdot vähenevät. Kun 40 vuotta täyttävä Sannika Michelsson alkoi miettiä näitä asioita, iski paniikki. Onko jotain jäänyt tekemättä? Sannika, joka oli 16-vuotiaana lupaava pesäpalloilija, teki itselleen hurjan lupauksen: Aion saattaa opintoni valmiiksi ja pelata pesäpalloa maailman korkeimmalla sarjatasolla 40-vuotiaana. Yle Areena toistaiseksi

Nainen pesäpallomailan kanssa harjoittelemassa.
Sannikan supervuoro. Nainen pesäpallomailan kanssa harjoittelemassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Sannikan supervuoro

Rantahotelli, 1/7, S4 - uusi tuotantokausi

Yle Fem klo 19.50
(Badehotellet, Tanska / Kausi 4) Vuoden 1931 kesä tuo mukanaan muutoksia Tanskan länsirannikolla sijaitsevaan Andersenin rantahotelliin. Rouva Andersen on sairausjakson jälkeen astunut sivummalle ja Fie vastaa hotellin päivittäisestä toiminnasta. Kanta-asiakkaat eivät tätä tiedä – he pakkaavat laukkunsa ja suuntaavat lomalle, pakoon maailmanlaajuista kriisiä, työttömyyttä ja muita synkkiä asioita, joista lehdet kirjoittavat.

Rouva Fjeldsø vihaa muutosta ja olisi varmasti jäänyt kotiin, mikäli olisi tiennyt hotellin uusista järjestelyistä. Hänen optimistinen siskonsa Lydia ennustaa kuitenkin Tarot-korteista pääosin onnistunutta kesää. Kauppias Madsen saapuu paikalle tuttuun tapaan. Tänä kesänä hän on luvannut vaimolleen Thereselle, ettei tee lomallaan töitä, mutta lupaus on vaikea lunastaa. Tehtaanjohtaja Frighin ja tämän vaimon Alicen suhde on viileämpi. He saapuvat hotellille, tällä kertaa ilman lapsia, ajatuksena puhaltaa uutta tuulta avioliittoonsa. Edward Wayse aikoo rentoutua ja levätä – mies on menestynyt elokuvaurallaan. Hän on antanut lehdistön ymmärtää viettävänsä kesän Garda-järvellä. Valhe kostautuu. Vierailla ja keittiön piioilla riittää tekemistä. Samaan aikaan, kun vieraat nauttivat auringosta, merestä ja hyvästä ruoasta, maailmalla laajeneva kriisi hiipii yhä lähemmäs. Rooleissa: Rosalinde Mynster (Fie), Lars Ranthe (Georg Madsen), Anne Louise Hassing (Therese), Amalie Dollerup (Amanda), Jens Jacob Tychsen (Edwart Wayse), Preben Kristensen (Sophus). Stig Thorsboen ja Hanna Lundbladin luoma sarja. Pääohjaaja: Fabian Wullenweber

Rantahotelli-sarjan kaikki kaudet (1-5) julkaistaan Yle Areenassa kesällä 2018. Kaudet 1-3 julkaistaan 13.5.2018 ja ovat katsottavissa 90 päivää. Kausi 4 julkaistaan 13.5.2018 (jaksot 1-4) ja 27.5.2018 (jaksot 5-7). Kausi 5 julkaistaan 1.7.2018 (jaksot 1-4) ja 8.7.2018 (jaksot 5-6). 5. kauden jaksot esitetään Yle Femillä 1.7. alkaen.

Naisia keittiössä.
Rantahotellin uudet jaksot alkavat. Naisia keittiössä. Kuva: Mike Kollöffel / Yle Kuvapalvelu draamasarja

Operaatio Kultakuume 1/3 - uusi sarja alkaa

Yle TV2 klo 21.00
Historioitsija Dan Snow'n johtama retkikunta ottaa suunnan kohti kultalöytöjä ja Klondikea Alaskan rannikon jyrkiltä vuoristoseuduilta. Matka kulkee pitkin historiallisia reittejä: vuorten yli, jokien halki ja jäätikköjen läpi. Ovatko miehet edelleen rautaa - vai puuta? Pääseekö retkikunta turvassa perille? Ja löytyykö kultaa? Yle Areena 15 päivää

Dok: Tyttäremme Inez

Yle Fem klo 22.00
(Efter Inez, Sverige 2017) Denizelllä ja Filipillä on kaikki valmiina odottamassa toivottua ja odotettua esikoista syntyväksi. Viimeisellä neuvolakäynnillä kätilö ei löydäkään vauvan sydänääniä, ja kolme päivää myöhemmin Denize synnyttää kuolleen lapsen. Joka vuosi 400 vauvaa syntyy Ruotsissa kuolleena. Dokumenttiohjaaja Karin Ekberg on päässyt harvinaisella tavalla seuraamaan Inezin syntymän aiheuttamaa surua ja perheen hidasta mutta toiveikasta paluuta arkeen. Dokumentissa pureudutaan aiheeseen, joka vielä nykypäivänäkin on tabu. Yle Areena 61 päivää.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua