Hyppää pääsisältöön

Saara Aalto kilpailee tänään Euroviisujen semifinaalissa – Ensimmäisen semifinaalin taso on korkealla

Saara Aallon lisäksi tänä iltana jatkopaikasta kilpailee monta tämän vuoden Euroviisujen ennakkosuosikkia.

Saara Aalto // Kuva: YleX/Juuli Aschan

Suomen viisuedustaja Saara Aalto kilpailee tänä iltana Lissabonissa finaalipaikasta Euroviisuissa. Uuden musiikin kilpailun voittajakappale Monsters kuullaan illan 15. esitys. Ensimmäisen semifinaalin taso on korkea, sillä tänä iltana Lissabonissa tullaan näkemään useampi ennakkosuosikki ja vakuuttava esiintyminen.

Vedonlyöjien tilastoissa kymmenen ennakkosuosikin joukkoon nousseista ensimmäisessä karsintajoukossa ovat mukana koko kevään ajan kärkisuosikeissa pysynyt Israelin Netta Barzilai Toy-kappaleellaan ja vahvaksi ennakkosuosikiksi noussut Kyproksen Eleni Foureiran kuumarytminen Fuego.

Kyproksen ja Israelin edustajien lisäksi Saara Aallon kanssa samassa semifinaalissa jatkopaikoista kilpailevat, Viron upeaääninen Elina Netšajeva itialiankielisellä La Forza -balladilla, Tšekin Mikolas Josef, joka esittää kappaleen Lie To Me, ja Bulgariaa edustava Equinox kappaleellaan Bones.

Lauantaina järjestettävään finaaliin 19 kilpailijan joukosta pääsee 10 parasta esitystä. Loput finalistit karsitaan torstaina toisessa semifinaalissa. Ranska, Saksa, Italia, Iso-Britannia, Espanja ja viime vuoden voittajamaa Portugali ovat automaattisesti finaalissa.

Yle esittää Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin Yle TV 2 -kanavalla sekä Areenassa. Lähetys alkaa kello 22.00. Lisätietoja Euroviisuista löytyy Euroviisut 2018 -sivulta.

Euroviisujen tunnelmaan voi virittäytyä jo ennen varsinaista semifinaalia, sillä kello 21.30 Yle TV 2 -kanavalla esitetään Saara Aallon matkasta Euroviisuihin kertova Viisut, viimeinkin -dokumentti. Ohjelma on nähtävissä myös Areenassa.

Lue myös:

Biisiesittelyssä Monsters: UMK-artisti Saara Aallon uusi kappale on kuin nakutettu Euroviisujen lavalle

Saara Aalto nousee viisulavalle soturinaisena: ”Erotun joukosta suoralla popilla” (Yle Uutiset)

Analyysi: Saara Aallon viisumenestyksen esteenä voi olla yksi asia – virheettömyys (Yle Uutiset)