Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Trumpin vuosi presidenttinä

Donald Trumpin ensimmäinen vuosi Yhdysvaltojen presidenttinä on ollut täynnä ristiriitoja.
Presidentti Donald Trump ja kongressin edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan. Donald Trumpin ensimmäinen vuosi Yhdysvaltojen presidenttinä on ollut täynnä ristiriitoja. Yle TV1

TV1 torstaina 10.5.2018 klo 22.25 - 23.20, uusinta keskiviikkona 16.5. klo 23.00
Katsottavissa Areenassa

Donald Trumpin ensimmäinen vuosi Yhdysvaltojen presidenttinä on ollut täynnä ristiriitoja.

Myrsky on riehunut myös hänen edustamassaan republikaanisessa puolueessa. Huipulle nopeasti nousseen Trumpin keinot ovat olleet vieraita monille puolueen veteraaneille.

Palkitun ohjaajan Michael Kirkin dokumentti kuvaan presidentin ja hänen puolueensa taistelua. Trump on toistuvasti joutunut kohtaamaan oman politiikkansa vastakohtia, vastarannan republikaaneja.

Kenen käsissä republikaaninen puolue oikein on?

Ennen Trumpin aikaa testattiin puolueen aatteen puhtautta. Trump ei ole kovin aatteellinen, joten puolueuskollisuuden testi on nyt lojaalius presidenttiä kohtaan. Miten pitkälle Trumpin vaikutus ulottuu?

Frontiline: Trump´s Overtake. Käsikirjoitus: Michael Kirk ja Mike Wiser. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.