Hyppää pääsisältöön

YleXPop 2018: LCMDF edustaa raikasta ja railakasta vaihtoehtopoppia

YleXPop järjestetään tänä vuonna Vaasassa lauantaina 2. kesäkuuta. LCMDF edustaa ilmaiskonsertin kattauksessa vaihtoehtoista popmusiikkia.

LCMDF esiintyy YleXPopissa Vaasassa 2. kesäkuuta. // Kuva: Juuli Aschan / YleX

Another Sucker -singlen hiljattain julkaissut LCMDF on rauhassa hionut musiikkiaan heidän näköisekseen. Kansainvälistä huomiota herättänyt LCMDF-yhtye julkaisee uuden albumin loppuvuodesta. Yhtyeen kakkoslevyä onkin ehditty odotella, sillä debyytin julkaisusta on vierähtänyt jo seitsemän vuotta. Voi siis olla, että uusia kappaleita kuullaan jo YleXPopissa Vaasassa.

Mia ja Emma Kemppaisen muodostama LCMDF edustaa vaihtoehtoisempaa ja indiempää tyyliä tämän vuoden YleXPopissa. Aiemmin tänä vuonna YleX:n haastattelemat sisarukset kommentoivat, että indiemusiikki nähdään usein turhan kapeasti.

Sisarusten mukaan indiemusiikiksi usein mielletään pääasiassa säröiset kitarat ja kaiutetut vokaalit, mutta LCMDF ajattelee indien olevan edelläkäymistä ja tavanomaiseen formaattiin sopimatonta musiikkia. Se voi bändin mielestä siitä huolimatta olla railakasta pop-musiikkia, kuten Another Sucker -kappale.

LCMDF tunnettiin aiemmin nimellä Le Corps Mince De Françoise. Yhtye perustettiin Helsingissä vuonna 2006. Bändin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Cool And Bored, Future Me ja Rookie.

Julkaisemme pian lisää YleXPop-artisteja.

Kuuntele alta LCMDF:n fiilikset YleXPopista.

Lue myös aiemmat artistijulkistukset:

YleXPop 2018: Kotimaisen popin ykkösnimiin kuuluva Reino Nordin ilmaisella festarikeikalla Vaasassa

YleXPop 2018: Aleksanteri Hakaniemi on nälkäinen nuori artisti, joka on isomman breikkaamisen kynnyksellä

YleXPop 2018: Nelli Matulan ensimmäinen oma festarikesä saa hienon lähtölaukauksen Vaasassa

YleXPop 2018: Evelina on poikkeuksellinen striimikuningatar, joka saa taatusti koko torin tanssimaan