Hyppää pääsisältöön

Juontaja Susanna Laine yllätettiin totaalisesti suorassa lähetyksessä − yllätysvieraaksi oli kutsuttu oma isosisko

Susanna ja Tiina Laine sekä Anna-Liisa Tilus
Lähetyksessä oli lopulta kolme missiä. Susanna Laine oli 2. perintöprinsessa 2005, Tiina Laine ja Anna-Liisa Tilus olivat voittajakaksikko vuonna 1984. Susanna ja Tiina Laine sekä Anna-Liisa Tilus Kuva: Antti Karhumäki, YLE Susanna Laine,Anna-Liisa Tilus,Tiina Laine

Puoli seitsemän mysteeri-illassa juontajat ja katsojat ovat autuaan tietämättömiä siitä kuka on vieras ja mitä ohjelmassa tapahtuu. Suurimman yllätyksen koki juontaja Susanna Laine, kun vieraaksi oli kutsuttu kuntosaliyrittäjä ja malli Tiina Laine. Hän on myös juontajan isosisko.

Suorassa televisiolähetyksessä voi tapahtua kaikenlaista. Silti erittäin harvoin juontajat menevät täysin sanattomaksi. Tänään koettiin sellainen hetki.

Katso klippi missä paljastuu Puoli seitsemän Mysteeri-illan vieras. Juttu jatkuu klipin jälkeen.

Tiina Laine on Puoli seitsemän juontajan Susanna Laineen isosisko. Tiina tuli suurelle yleisölle tunnetuksi Miss Suomi 1984 -kilpailun ennakkosuosikkina. Kisassa hän jäi lopulta toiseksi. Kilpailun jälkeen hän teki mallin töitä ympäri maailmaa.

Laineen sisaruksilla on ikäeroa lähes 20 vuotta. Tiina muutti omaan asuntoon Susannan ollessa vielä pieni tyttö, mutta sisaruksilla on silti aina ollut lämpimät välit. Mysteeri-illan kunniaksi ohjelmassa nähtiin yllättäen myös juontaja Susannan lapsuudenkuvia.

Katso klippi missä kerrotaan Susannan lapsuudesta. Juttu jatkuu klipin jälkeen.

Nykyään Tiina Laine toimii kuntosaliyrittäjänä ja mallina. Laineen lisäksi ohjelman puolivälissä esiin astui toinenkin yllätysvieras: tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus, joka on vuoden 1984 Miss Suomi. Näin ollen lähetyksessä oli lopulta kolme kauneuskilpailussa menestynytta naista. Susanna Laine kun kruunattiin 2. perintöprinsessaksi vuonna 2005.

Laine ja Tilus muistelivat omaa 80-luvun missiaikaansa lämmöllä.

− Hyvillä mielin muistellaan, olimme nuoria ja nättejä, Anna-Liisa Tilus hymyilee.

Meitä kohdeltiin silkkihansikkain

1980-luvulla Miss Suomi kisat olivat yksi yhtenäiskulttuurin kultakimpale: kisoja seurasi koko Suomi ja missejä käytiin suurin joukoin ihmettelemässä kisakiertueilla.

− Teistä tehtiin paperimukkeja ja kaikkea, Susanna sanoo.

Katso klippi missä Laine ja Tilus muistelevat 1980-luvun missivuosia. Juttu jatkuu klipin jälkeen.

Tiluksen ja Laineen mukaan maailma oli silloin toisenlainen, joka näkyi myös missien elämässä.

− Meitä kohdeltiin silkkihansikkain. Se oli glamouria ja puhutteli suurta osa kansaa, Tiina Laine muistelee.

− Olen kädet kyynärpäitä myöten kiitollinen siitä, että se meidän hype-julkisuus ja missiaika oli jo silloin, kun media oli ihan toisenlainen, Anna-Liisa Tilus pohtii.

Katso koko lähetys alla olevasta linkistä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.