Hyppää pääsisältöön

Raha vaikuttaa ihmiseen - mutta miten? Osallistu ja kerro omista kokemuksistasi

Havaintoja ihmisestä -ohjelmasarjan kuva
Havaintoja ihmisestä -ohjelmasarjan kuva Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle ihminen,ihmisyys

Rahalla on erilaisia merkityksiä.

- Rahalla saa valtaa, kateutta ja tunnekokemuksia toisissa ihmisissä. Joku voi olla tyytyväinen itseensä, jos sitä rahaa on. Toiset kätkevät rahan ja se tuo piilotettua tyytyväisyyttä, sanoo Helsingin kauppakorkeakoulun professori Seppo Ikäheimo.

Menestyvälle yritysjohtajalle on järkevää maksaa enemmän.Tutkimusten mukaan yritysjohtajille raha on tärkeä motivaattori työssä. Rahan vaikutus ei ole niin suuri asiantuntijoilla ja keskijohdossa.

- Kun mennään suorittavan työn tasolle niin rahalla alkaa olla merkitystä, sanoo professori Seppo Ikäheimo Aalto-yliopistosta.

Miten raha tai sen puute vaikuttaa sinuun? Onko raha vaikuttanut ammatinvalintaasi? Milloin rahaa on sinusta riittävästi? Joudutko tinkimään rahan puutteen vuoksi asioista arjessasi? Oletko säästäväinen, tuhlari vai kenties jotain siltä väliltä?

Vastausaikaa on keskiviikkoon 16.5. saakka. Rahan vaikutusta ihmieen käsitellään Havaintoja ihmisestä -ohjelmassa 21.6.

 • Millaiset TE-palvelut auttaisivat sinua saamaan työpaikan? Kerro meille

  Mitkä seikat vaikeuttavat tai estävät työllistymistäsi?

  Millaisia kokemuksia sinulla on TE-toimiston palveluista? Millainen palvelu tai koulutus edistäisi tai on edistänyt sinun työllistymistäsi? Mitkä seikat vaikeuttavat tai estävät työllistymistäsi? Oletko saanut palautetta työnantajalta työnhausta? Jos olet itse työnantaja, mitä kautta haet uusia työntekijöitä? Kotkassa tehtiin toimintatutkimus työttömien työnhakijoiden kanssa.

 • Hartauspuhujat joulukuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat joulukuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Hartauspuhujat marraskuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat marraskuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Jumalanpalvelukset lokakuussa

  Jumalanpalvelukset lokakuussa 2019

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset lokakuussa 2019. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.