Hyppää pääsisältöön

Saara Aalto jatkoon Euroviisuissa – Monsters-kappaleen uusittu lavashow vakuutti viisuyleisön!

Saara Aalto eteni Euroviisujen semifinaaleista jatkoon. Finaali käydään ensi lauantaina.

Saara Aalto // Kuva: YleX/Juuli Aschan

Suomen edustaja Saara Aalto eteni Monsters-kappaleellaan Lissabonissa järjestettävien Euroviisujen finaaliin.

Ensimmäisessä semifinaalissa nähtiin paljon pelkistettyjä lavastuksia sekä balladibiisejä, joiden joukosta Monsters erottui edukseen.

Finaaliin pääsivät Suomen lisäksi ennakosuosikit Kypros ja Israel. Myös Itävalta, Tshekki, Viro, Liettua, Bulgaria, Albania ja Irlanti selvittivät tiensä jatkoon.

Semifinaalissa Lissabonissa nähtiin Uuden musiikin kilpailun jälkeen muokattu versio Saara Aallon esityksestä. Monster-kappaleen lavashow on uudistettu lavasteita ja asuja myöten uuteen uskoon.

Saara Aallon semifinaaliesityksen voit katsoa tästä alta.

Euroviisujen toinen semifinaali käydään torstaina, jonka jälkeen kaikki finalistit ovat selvillä.

Varsinainen finaali on lauantaina 12. päivä. Euroviisu-lähetyksiä voit seurata Yle 2 -kanavalla ja areenassa.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.