Hyppää pääsisältöön

Saara Aalto selvitti tiensä Euroviisujen lauantaiseen finaaliin!

Saara Aalto viisulavalla
Saara Aalto viisulavalla Kuva: Yle Saara Aalto,Euroviisut,Euroviisut 2018

Suomen viisuedustaja Saara Aalto ja Monsters-kappale pääsivät karsinnastaan finaaliin. Suomi on mukana Euroviisujen finaalissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014.

Eurovision laulukilpailun 1. semifinaalissa Lissabonissa 8.5. esiintyi 19 edustajaa. Yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 pääsi finaaliin. Finaaliin pääsivät Itävalta, Viro, Kypros, Liettua, Israel, Tsekki, Bulgaria, Albania, Suomi ja Irlanti

Saara Aalto kertoi tunnelmistaan tuoreeltaan näin:

- Aivan upea fiilis, että kisa jatkuu! Olen niin iloinen, että Monstersin sanoma on vedonnut eurooppalaisiin äänestäjiin. En jaksa odottaa, että lauantaina pääsemme esittämään sen uudelleen.

- Finaalipaikka oli ensimmäinen tavoitteemme ja sen saavuttaminen tuntuu todella hyvältä. Nyt hiukan lepoa ja sitten täysi höyry päälle lauantaina, Ylen tuottaja Anssi Autio sanoo.

Toinen semifinaali käydään torstaina 10.5. Silloin 10 finaalipaikasta kisaavat: Norja, Romania, Serbia, San Marino, Tanska, Venäjä, Moldova, Hollanti, Australia, Georgia, Puola, Malta, Unkari, Latvia, Ruotsi, Montenegro, Slovenia ja Ukraina.

Euroviisujen toista semifinaalia torstaina 10.5. voi seurata klo 22 alkaen Yle TV2:ssa, Yle Areenassa ja Radio Suomessa sekä Yle X3M:llä. Saara nousee euroviisulavalle jälleen lauantaina 12.5. klo 22, jolloin kilpailu huipentuu finaaliin. Finaalilähetystä ennen viisutunnelmaan virittäydytään Krista Siegfridsin juontamassa Euroviisustudiossa, jonka suora lähetys alkaa Yle TV2:ssa klo 21.

Lue kaikki Euroviisuista Ylen kanavilla täältä.

Euroviisumuistio

  • Euroviisut kisataan 8.–12.5. Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa
  • Suomen edustaja Saara Aalto on mukana finaalissa
  • Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Monsters
  • Mikko Silvennoinen raportoimassa lähetyksiä suomeksi ja Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision