Hyppää pääsisältöön

Tarjoa kesäistä kuhnurintoukka-murupaistosta

Annos valmista kuhnuri-crumblea.
Annos valmista kuhnuri-crumblea. Kuva: Yle/Maria Lång Vadelma,kookos (kasvimateriaalit),Strömsö (tv-ohjelma),Piirakka

Juhannuksen jälkeen hunajamehiläiskuhnuri on tehnyt tehtävänsä pesässä. Ennen kuin työmehiläiset siivoavat kuhnurit pesästä, voimme ottaa talteen kuhnurintoukat. Niissä on luonnostaan makea, hennon hunajainen maku.

Ainekset:

  • 50 g Kuhnuritoukkia
  • 3 rkl kookosöljyä
  • suolaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rasiaa tuoreita vadelmia
  • 2 tl kardemummaa

Tee näin:

  1. Paista jäiset kuhnuritoukat kookosöljyssä, kuumalla pannulla.
  2. Laske pannun lämpötilaa, kun enin kosteus on haihtunut.
  3. Ripottele päälle suolaa ja laita kuhnurit jäähtymään.
  4. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  5. Peitä piirakkavuoan pohja vadelmilla.
  6. Sekoita kulhossa kookoshiutaleet, kaurajauhot, suola och sokeri.
  7. Kaavi sekaan kookosöljy ja ripottele valmis seos vadelmien päälle.
  8. Lisää päälle kuhnuritoukat, jonka jälkeen vuoka uuniin 20–25 minuutiksi.

Tarjoile jäähtynyt Kuhnuri-crumble tuoreiden vadelmien ja sitruunamelissan kera.

Annos valmista kuhnuri-crumblea.
Annos valmista kuhnuri-crumblea. Kuva: Yle/Maria Lång Piirakka,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet
Kommentit
  • Lihankorvike on ilmastoystävällinen vaihtoehto pihville

    Kokeile herkullista soijabolognesea ja Quorn-pastaa.

    Sille, joka ei halua syödä lihaa, mutta haluaa lautaselleen jotain lihaa muistuttavaa, on nykyään monia vaihtoehtoja. Lihankorvikkeet ovat proteiinipitoisia, niillä on pieni ilmastovaikutus ja ne ovat oikotie vihreään keittiöön. Kokeile herkullista soijabolognesea ja Quorn-pastaa Strömsön ohjeilla.

  • Tee itse jäätelösi – kaksi marjaista sorbettia

    Tarvitset vain marjoja, vettä ja sokeria tähän kesäherkkuun.

    Pietarsaarelainen leipomo- ja kahvilayrittäjä Robin Nyman rakastaa jäätelöä. Hän valmistaa sitä perinteiseen italialaiseen tapaan luonnollista raaka-aineista, kuten marjoista, maidosta ja kananmunista. Tässä hänen ohjeensa kahteen marjaisaan sorbettiin, jotka on helppo valmistaa kotikeittiössä.

  • Kokeile linssejä – terveellistä pikaruokaa

    Linssejä on monen värisiä.

    Linssit ovat proteiinipitoisia, täyttäviä ja toimivat hyvin maunkantajina. Koska niiden keittäminen sujuu nopeasti, niitä voi kutsua palkokasvisuvun pikaruoaksi.

Strömsö

  • Tee itse jäätelösi – kaksi marjaista sorbettia

    Tarvitset vain marjoja, vettä ja sokeria tähän kesäherkkuun.

    Pietarsaarelainen leipomo- ja kahvilayrittäjä Robin Nyman rakastaa jäätelöä. Hän valmistaa sitä perinteiseen italialaiseen tapaan luonnollista raaka-aineista, kuten marjoista, maidosta ja kananmunista. Tässä hänen ohjeensa kahteen marjaisaan sorbettiin, jotka on helppo valmistaa kotikeittiössä.

  • Auringonpalvoja paperimassasta

    Kun tekee itse koriste-esineet, saa sellaisia kuin haluaa.

    On aika löytää oma sisäinen kuvanveistäjä ja muotoilla jotain kaunista. Useimmat ovat kokeilleet perinteistä paperimassaa, ja voin luvata, että se on yhtä hauskaa joka kerta.

  • Rakenna kodikas pesä siilille

    Siili viihtyy kuivassa ja hyvin ilmastoidussa pesässä.

    Palasta kattohuopaa ja parista koivuklapista tulee kodikas talo siilille.

  • Lihankorvike on ilmastoystävällinen vaihtoehto pihville

    Kokeile herkullista soijabolognesea ja Quorn-pastaa.

    Sille, joka ei halua syödä lihaa, mutta haluaa lautaselleen jotain lihaa muistuttavaa, on nykyään monia vaihtoehtoja. Lihankorvikkeet ovat proteiinipitoisia, niillä on pieni ilmastovaikutus ja ne ovat oikotie vihreään keittiöön. Kokeile herkullista soijabolognesea ja Quorn-pastaa Strömsön ohjeilla.