Hyppää pääsisältöön

Tarjoa kesäistä kuhnurintoukka-murupaistosta

Annos valmista kuhnuri-crumblea.
Annos valmista kuhnuri-crumblea. Kuva: Yle/Maria Lång vadelma,kookos (kasvimateriaalit),Strömsö,Piirakka

Juhannuksen jälkeen hunajamehiläiskuhnuri on tehnyt tehtävänsä pesässä. Ennen kuin työmehiläiset siivoavat kuhnurit pesästä, voimme ottaa talteen kuhnurintoukat. Niissä on luonnostaan makea, hennon hunajainen maku.

Ainekset:

  • 50 g Kuhnuritoukkia
  • 3 rkl kookosöljyä
  • suolaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rasiaa tuoreita vadelmia
  • 2 tl kardemummaa

Tee näin:

  1. Paista jäiset kuhnuritoukat kookosöljyssä, kuumalla pannulla.
  2. Laske pannun lämpötilaa, kun enin kosteus on haihtunut.
  3. Ripottele päälle suolaa ja laita kuhnurit jäähtymään.
  4. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  5. Peitä piirakkavuoan pohja vadelmilla.
  6. Sekoita kulhossa kookoshiutaleet, kaurajauhot, suola och sokeri.
  7. Kaavi sekaan kookosöljy ja ripottele valmis seos vadelmien päälle.
  8. Lisää päälle kuhnuritoukat, jonka jälkeen vuoka uuniin 20–25 minuutiksi.

Tarjoile jäähtynyt Kuhnuri-crumble tuoreiden vadelmien ja sitruunamelissan kera.

Annos valmista kuhnuri-crumblea.
Annos valmista kuhnuri-crumblea. Kuva: Yle/Maria Lång Piirakka,Strömsö,ruokaohjeet
Keskustele