Juhannuksen jälkeen hunajamehiläiskuhnuri on tehnyt tehtävänsä pesässä. Ennen kuin työmehiläiset siivoavat kuhnurit pesästä, voimme ottaa talteen kuhnurintoukat. Niissä on luonnostaan makea, hennon hunajainen maku.
Ainekset:
- 50 g Kuhnuritoukkia
- 3 rkl kookosöljyä
- suolaa
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 dl kaurajauhoja
- 1 rkl kookossokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rasiaa tuoreita vadelmia
- 2 tl kardemummaa
Tee näin:
- Paista jäiset kuhnuritoukat kookosöljyssä, kuumalla pannulla.
- Laske pannun lämpötilaa, kun enin kosteus on haihtunut.
- Ripottele päälle suolaa ja laita kuhnurit jäähtymään.
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Peitä piirakkavuoan pohja vadelmilla.
- Sekoita kulhossa kookoshiutaleet, kaurajauhot, suola och sokeri.
- Kaavi sekaan kookosöljy ja ripottele valmis seos vadelmien päälle.
- Lisää päälle kuhnuritoukat, jonka jälkeen vuoka uuniin 20–25 minuutiksi.
Tarjoile jäähtynyt Kuhnuri-crumble tuoreiden vadelmien ja sitruunamelissan kera.