Hyppää pääsisältöön

Tarjoile perunoita heinäsirkkojen kera sillin sijaan

Annos paistettuja perunan puolikkaita kera paistettujen kulkusirkkojen ja muurahaisten.
Annos paistettuja perunan puolikkaita kera paistettujen kulkusirkkojen ja muurahaisten. Kuva: Yle/Maria Lång sirkat,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Paistetut sirkat ovat todellista pikaruokaa, ja niillä voi hyvin korvata pähkinät perjantai-iltana, kun velttoilee sohvalla. Paistetut hyönteiset ovat lisäksi terveellisempiä kuin perunalastut.

Ainekset, 4hlö:

  • 8 kpl isoa kulkusirkkaa
  • 25 g voita
  • 1 kpl sitruuna
  • 4 pientä varhaisperunaa
  • 2dl crème fraîche
  • 1 rkl sitruunanmehu
  • mustapippuri
  • suola
  • 1 nippu tilliä
  • 1 rkl suikaloitua tuoretta punaista chiliä (keskivahva/vahva)
  • muurahaisia viimeistelyyn
Kulkusirkkoja lautasella keitiössä.
Kulkusirkkoja lautasella keitiössä. Kuva: Yle/Maria Lång Heinäsirkat,ruokaohjeet,Strömsö (tv-ohjelma)

Tee näin:

  1. Keitä perunat ja ota sirkat huoneenlämpöön pakkasesta.
  2. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori.
  3. Sekoita raastettu sitruunakuori pehmeään voihin.
  4. Paista sirkat sitruunavoissa.
  5. Sekoita ranskankermaan pippuria ja suolaa och mausta sitruunan mehulla.
  6. Halkaise perunat, paista perunat nopeasti sitruunavoissa.
  7. Anna jäähtyä ja voitele paistetut perunat ranskankermalla.
  8. Asettele sirkat perunan päälle ja koristele tillillä ja ohuilla chilin siivuilla.
  9. Viimeistele annos muurahaisilla saadaksesi lisää hapokkuutta.
Annos paistettuja perunan puolikkaita kera paistettujen kulkusirkkojen ja muurahaisten.
Annos paistettuja perunan puolikkaita kera paistettujen kulkusirkkojen ja muurahaisten. Kuva: Yle/Strömsö sirkat,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet
Keskustele

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa