Hyppää pääsisältöön

Äiti kokkaa, kuskaa, kannustaa ja pitää aisoissa – kiekkoleijonien tunteikkaat terveiset äideille

Suomen kiekkoleijonat ovat näyttäneet huikeita otteita Tanskan MM-jäällä. Äitienpäivänä on aika muistaa myös naisia heidän takanaan. Heitä, jotka kannustavat väsymättä vielä aikuisiakin poikiaan.

Veli-Matti Savinainen

"Äiti on tsempannut joka päivä. Nuorempana hän vei hallille, teki ruokaa ja piti vähän aisoissakin. Olin pienempänä vähän sellanen hulivilitapaus ja äiti pisti kapuloita rattaisiin, jotta elän kuten urheilijan pitäisi elää."

"Äidin tuella on ollut suuri merkitys, että olen päässyt tähän pisteeseen."

Eero Kilpeläinen

"Äiti on aina ollut kotona valmiina ruokien kanssa. Mulla oli aika pitkät pelimatkat, 40 kilometriä suuntaansa, niin aina oli eväät valmiina ja ruuat kohdillaan."

"Kotona on ollut helppo ja hyvä olla, äiti on aina ollut rauhallinen ja huolehtivainen. Se luo hyvät edellytykset kaikkeen harrastamiseen ja elämään."

Pekka Jormakka

"Äiti vei ja haki aina pikkupoikana jääkentälle. Ja tietenkin tärkeintä varmaan on ollut, että on ollut aina ruoka valmiina kun on tullut jäältä ja ollut hirveä nälkä. Äidin tuki on aina tärkeää ja tsemppiviestejä tulee edelleen."

Olli Palola

"Pienempänä äiti kannusti, kuskasi ja kustansi. Äidillä on fysioterapeutin koulutus, joten hän on hieronut minua näihin päiviin asti."

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.