Hyppää pääsisältöön

Äiti kokkaa, kuskaa, kannustaa ja pitää aisoissa – kiekkoleijonien tunteikkaat terveiset äideille

Suomen kiekkoleijonat ovat näyttäneet huikeita otteita Tanskan MM-jäällä. Äitienpäivänä on aika muistaa myös naisia heidän takanaan. Heitä, jotka kannustavat väsymättä vielä aikuisiakin poikiaan.

Veli-Matti Savinainen

"Äiti on tsempannut joka päivä. Nuorempana hän vei hallille, teki ruokaa ja piti vähän aisoissakin. Olin pienempänä vähän sellanen hulivilitapaus ja äiti pisti kapuloita rattaisiin, jotta elän kuten urheilijan pitäisi elää."

"Äidin tuella on ollut suuri merkitys, että olen päässyt tähän pisteeseen."

Eero Kilpeläinen

"Äiti on aina ollut kotona valmiina ruokien kanssa. Mulla oli aika pitkät pelimatkat, 40 kilometriä suuntaansa, niin aina oli eväät valmiina ja ruuat kohdillaan."

"Kotona on ollut helppo ja hyvä olla, äiti on aina ollut rauhallinen ja huolehtivainen. Se luo hyvät edellytykset kaikkeen harrastamiseen ja elämään."

Pekka Jormakka

"Äiti vei ja haki aina pikkupoikana jääkentälle. Ja tietenkin tärkeintä varmaan on ollut, että on ollut aina ruoka valmiina kun on tullut jäältä ja ollut hirveä nälkä. Äidin tuki on aina tärkeää ja tsemppiviestejä tulee edelleen."

Olli Palola

"Pienempänä äiti kannusti, kuskasi ja kustansi. Äidillä on fysioterapeutin koulutus, joten hän on hieronut minua näihin päiviin asti."

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!