Hyppää pääsisältöön

Finalistimaat ovat selvillä – tässä ovat 2. semifinaalista jatkoon päässeet

Alexander Rybak.
Alexander Rybak. Kuva: EBU / Andreas Putting Eurovision laulukilpailu 2018,Euroviisut,Eurovision,Alexander Rybak

Torstain semifinaalista jatkoon pääsivät Serbia, Moldova, Unkari, Ukraina, Ruotsi, Australia, Norja, Tanska, Slovenia ja Alankomaat. Euroviisujen finaali käydään lauantaina 12.5. kello 22 Suomen aikaa.

Tiistain ensimmäisestä semifinaalista selvisivät jatkoon Itävalta, Viro, Kypros, Liettua, Israel, Tšekki, Bulgaria, Albania, Suomi ja Irlanti. Automaattisesti lauantain finaalissa ovat mukana niin sanotut Big Five -maat eli Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Iso-Britannia sekä tämän vuoden isäntämaa Portugali.

Suomelle finaalipaikan varmistanut esitys Saara Aallon Monstersista löytyy täältä.

Euroviisut-finaali kisataan lauantaina 12.5. Suomen aikaa kello 22. Lähetystä voi seurata Yle TV2:lla ja Yle Areenassa suomeksi tai ruotsiksi selostettuna. Suomeksi tunnelmat välittää Mikko Silvennoinen, ruotsiksi äänessä ovat Eva Frantz ja Johan Lindroos. Radion puolella suomenkielisen lähetyksen tarjoaa Yle Radio Suomi ja ruotsinkielisen Yle X3M.

Euroviisumuistio

  • Euroviisut kisataan 8.–12.5. Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa
  • Suomen edustaja Saara Aalto on mukana finaalissa
  • Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Monsters
  • Mikko Silvennoinen raportoimassa lähetyksiä suomeksi ja Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision

Euroviisut 2018

#Euroviisut