Hyppää pääsisältöön

Lordin terveiset finaaliin valmistautuvalle Saara Aallolle: “Turha stressailla tai miettiä liikaa”

Lordi ja Saara Aalto tapasivat Lissabonissa, Eurovision Laulukilpailussa 2018
Lordi ja Saara Aalto tapasivat Lissabonissa, Eurovision Laulukilpailussa 2018 Kuva: Yle / Jyri Loikkanen Saara Aalto,Lordi,Euroviisut 2018,Euroviisut

Saara Aalto selvitti tiistaina tiensä Euroviisujen finaaliin. Lauantaisessa finaalissa odottaa kuitenkin ihan uusi tilanne. Vai odottaako? Onko finaalin asetelma erilainen kuin semifinaalin? Kysytään asiaa Suomen ainoan viisuvoittajan Lordin nokkamieheltä Mr. Lordilta.

Kun muistelet omia kokemuksiasi Ateenasta, niin miten finaali erosi semifinaalista?
– Ei mitenkään. Sama veto, sama biisi ja samat kuviot. Tuollaisissa isoissa TV-proggiksissa pitää aina tehdä kaikki prikulleen samalla lailla. Meillä oli muistaakseni kahden viikon aikana kaksi harjoitusta päivässä. Semifinaali ja finaali erosivat harjoituksista vain siten, että siellä oli yleisöä paikalla. Omissa mielikuvissani semifinaali ja finaali ovat täysin sama veto.

Muistatko, minkälainen fiilis sinulla itselläsi oli finaalin aikaan?
– No siis miehän en ole sillä lailla kovin sinivalkoinen tyyppi, eikä miulla ole ikinä ollut minkäänlaista kilpailuviettiä. Ikävä sanoa näin, mutta se oli ihan tavallinen TV-veto. Jos kysyisit joltain muulta meidän bändiläiseltä, niin sieltä saattaisi löytyä enemmän sellaisia “se oli siistiä” -fiiliksiä.

Olihan se nyt siistiä, mutta ihan perusveto.― Mr. Lordi Ateenan finaalista

Pienen tauon jälkeen monsteripäällikkö lieventää hieman.

– Tai olihan se nyt siistiä, mutta ihan perusveto. Ajattelin kaiken ikään kuin työ edellä. Historian siivet eivät havisseet sielussani oikeastaan millään tasolla. Mutta fiilis oli kyllä ihan hyvä, vaikka olin silloin kipeä. Henkilökohtaisesti huonoimmat TV-vedot ovat just ne katsotuimmat eli Suomen viisufinaali ja sitten se Ateenan finaali. Molemmilla kerroilla oli kuumetta.

Onko sinulla takataskussa vinkkejä, joita voisit antaa Saaralle?
– Ei kannata stressata. Pahinta on, jos alkaa liikaa miettimään ja jänskättämään. Miulla ei sitä vammaa ole. Mie en oikein osaa jännittää mitään. Mie oon aina ollut niin itseriittoinen, että miun mielestä mie oon aina paras siinä mitä mie teen. Kukaan ei voi olla parempi olemaan mie kuin mie. Ei siis kannata alkaa ressaamaan tai liikaa miettimään.

Ei Saaralla ole mitään hätää.― Mr. Lordi lauantain finaalista

Saaran puolesta Mr. Lordi ei kuitenkaan ole huolissaan.

– Saara on niin pro, että eihän sillä ole mitään hätää. Se on TV-ohjelma, joo. Se on suora lähetys ja sillä on paljon katsojia, joo. Mutta se on kuitenkin vain TV-ohjelma. Ja onhan tuo Saara nyt ennenkin aika isoissa TV-ohjelmissa vetänyt. Ei hänellä pitäisi olla mitään paniikkia.

Suora lähetys finaalista alkaa klo 22.00 Yle TV2:lla, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:illä.

Finaalin esiintymisjärjestyksen ja äänestysohjeet löydät täältä.

Ennen finaalilähetystä viisutunnelmaan virittäydytään Krista Siegfridsin juontamassa Euroviisustudiossa, jonka suora lähetys alkaa Yle TV2:ssa klo 21.

Näin seuraat finaalilähetystä Ylen kanavilta

Euroviisujen finaali näkyy ja kuuluu TV:ssä, radiossa ja verkossa - sekä suomeksi että ruotsiksi. Voit valita mieleisesi seuraavista vaihtoehdoista:

Yle TV2: Suomeksi Mikko Silvennoinen, ruotsiksi Eva Frantz ja Johan Lindroos. Vaihtoehtoisesti myös ilman selostusta.
Yle Areena: Suomeksi Mikko Silvennoinen, ruotsiksi Eva Frantz ja Johan Lindroos.
Yle Radio Suomi: Suomeksi Anna Keränen.
Yle X3M: Ruotsiksi Eva Frantz ja Johan Lindroos.

Mikäli haluat kuulla TV:stäsi suomenkielisen selostuksen, valitse äänivalikosta selostuskieleksi suomi. Ruotsinkielisen selostuksen kuulet valitsemalla äänivalikosta ruotsin. Valitsemalla valikosta kieleksi englannin saat kuuluviin kansainvälisen äänen ilman selostusta. Mikäli haluat suomenkielisen tekstityksen, valitse vastaanottimesi tekstitysvalikosta tekstityskieleksi suomi. Valitsemalla tekstitysvalikosta “tekstitys pois” voit nauttia lähetyksestä kokonaan ilman tekstitystä.

Jos katsot kuvallista lähetystä Yle Areenan kautta, voit halutessasi kelata suoraa lähetystä myös taaksepäin. Ominaisuus on käytettävissä useimmissa selaimissa.

Euroviisumuistio

  • Euroviisut kisataan 8.–12.5. Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa
  • Suomen edustaja Saara Aalto on mukana finaalissa
  • Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Monsters
  • Mikko Silvennoinen raportoimassa lähetyksiä suomeksi ja Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision