Hyppää pääsisältöön

Viikon 20 vinkit: luvassa häähuumaa ja uutta jännärisarjaa brittiläisittäin!

Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer.
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä juhlitaan 19.5.2018. Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA /EPA Prinssi Harry, Sussexin herttua,Meghan, Sussexin herttuatar,kihlaus

Viikolla 20 juhlitaan kuninkaallisia häitä, kun prinssi Harry ja Meghan Markle astelevat Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappeliin! Ennen vihkitilaisuutta nähdään dokumentti Harry ja Meghan: Romanssi kahdelle, joka kertoo parin taustoista ja matkasta kohti alttaria arkistomateriaaliin ja haastatteluihin tukeutuen.

Ennen häähumua hyvästellään muutama sarja. Maanantaina nähdään viimeinen jakso kevään Jenny+ brunssilla -sarjasta. Viimeisessä jaksossa pohditaan keski-ikää ja sen kriisejä. Perjantaina puolestaan hyvästellään Puoli Seitsemän, joka jää ansaitulle kesätauolle.

Viikon uutuutena on Walesiin ja Port Talbotin kaupunkiin sijoittuva sarja Savuava ase, joka tarjoaa jännitystä harvoin kuullulla kymrin kielellä! Lisäksi ohjelmassa on muun muassa The Leftoversin uusia jaksoja ja jälleen kattava valikoima erilaisia dokumentteja ja elokuvia! Nautinnollista tv- ja radioviikkoa!

MAANANTAI 14.5.

Koripalloliiga: Miesten 4. loppuottelu

Yle TV2 klo 18.00
Palloilulajien mestaruusputkessa ratkotaan tällä viikolla miesten Korisliigan mestaruus, joka on tarjolla ensimmäisen kerran sarjan neljännessä finaaliottelussa. Mestaruustaistelu seurataan loppuun asti. Mahdolliset seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona 16.5. klo 18 ja perjantaina 18.5. klo 18. Yle TV2. Selostajana otteluissa on Antti-Jussi Sipilä.

Historia: Jack Londonin tarina 1/2

Yle TV1 klo 19.00
(Jack London, An American Adventure) Jack Londonin vaiherikas matka merirosvojen kasvattamasta köyhästä pojasta sotakuvaajan ja kulkurin kautta maailmankuuluksi kirjailijaksi hakee vertaistaan ja heijastelee Amerikan historiaa vuosikymmenien ajalta. Yle Areena 97 päivää

mies ja nainen istuvat hiekkarannalla gramofonin kanssa.
Jack Londonin tarina nähdään kaksiosaisena sarjana Ykkösellä. mies ja nainen istuvat hiekkarannalla gramofonin kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Jack London

Dok: Maahanmuuttajanuoret

Yle Fem klo 20.30
(Suomi 2017) Kolmen erilaisen maahanmuuttajataustaisen nuoren arkipäiväistä elämää, ajatuksia ja unelmia. Bosnialainen Amina, on poliittisesti aktiivinen nuori Maalahdesta, Ahmed on Irakin pakolainen ja valokuvaaja Tammisaaresta, ja Virosta kotoisin oleva Eleanor elää tanssiskenestä ja katukoriksesta Helsingissä. On vuosi 2017 ja nuoret ovat aikuisuuden kynnyksellä. Ohjelmassa seurataan, miten he katsovat tulevaisuuteen, mitä he ovat oppineet menneisyydestään ja millaisena he kokevat nykyhetken - kuten kuka tahansa nuori. Ohjelma koostuu välähdyksistä nuorten elämästä sekä heidän itse kuvaamista vlogeista. Tuotanto: Filmus Oy / Ville Lipiäinen. Yle Areena toistaiseksi

Jenny+ brunssilla

Yle TV2 klo 21
Jenny+ brunssilla käydään kevään viimeiset keskustelut. Brunssilla Kaisa Liski ja Kimmo Vehviläinen väittävät, että elämää on myös neljänkympin tuolla puolen. Synttärisankari Jenny Lehtinen ja nuori idealisti Saara Sarvas etsivät toivoa keski-iän kriisiin. #jennyplus

Kaisa Liski ja Kimmo Vehviläinen istuvat brunssipöydän äärellä.
Onk o elämä koskaan valmis? kysytään Jenny+ brunssilla. Kaisa Liski ja Kimmo Vehviläinen istuvat brunssipöydän äärellä. Kuva: Pinjamari Jirout / Yle Kuvapalvelu Jenny+

Dokumenttiprojekti: Aktivisti (S)

Yle TV1 klo 21.30
Sodankyläläisen Riikka Karppisen elämä mullistuu 15-vuotiaana. Kaivosjätti Anglo American ilmoittaa löytäneensä Karppisten kotikylän Kersilön kupeesta rikkaan malmiesiintymän. Löytöä kuvaillaan vuosituhannen merkittävimmäksi Euroopassa. Malmi makaa Lapin arvokkaimpiin lukeutuvan aapasuon alla Viiankiaavalla. Riikka ryhtyy kamppailemaan kaivosjättiä vastaan. Kamppailusta tulee uuvuttava, mutta mainari-isä Juhan tuki ja isoäiti Teklan neuvot auttavat jaksamaan.

Aktivisti on puhutteleva mutta myös innostava dokumentti kaivosmiehen tyttären sinnikkyydestä ja taistelutahdosta luonnonarvojen ja kotikylän puolesta. Se on myös kuvaus pohjoisen upeasta luonnosta: siitä mikä on liipaisimella. Kumpi on arvokkaampaa, maanpäälliset luontoarvot vai verotuloiksi muutettava maanalainen metalli? Onko kaikki kaupan, jos tarpeeksi maksetaan? Ohjaus: Petteri Saario. Yle Areena 30 päivää

Kaivosmiehen tytär, Riikka Karppinen, vastustaa kaivosjätin suunnitelmia Sodankylässä.
Dokumenttiprojekti: Aktivisti. Kaivosmiehen tytär, Riikka Karppinen, vastustaa kaivosjätin suunnitelmia Sodankylässä. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Aktivisti

TIISTAI 15.5.

Tammisunnuntai - tv-ensiesitys

Yle TV1 klo 19.00
Perjantaina 25. tammikuuta 1918 Mannerheim käskytti suojeluskuntajoukot aloittamaan ylläköllä venäläisvaruskuntien aseistariisunnan viidellä paikkakunnalla (Vaasa, Lapua, Ylistaro, Seinäjoki, Ilmajoki). Tammisunnuntaina 28. tammikuuta suojeluskuntalaiset ja Vöyrin sotakoulun joukot riisuivat Ylistarossa 400 venäläissotilasta aseista. Kaikki Etelä-Pohjanmaan venäläisvaruskunnat, yhteensä 5000 miestä, riisuttiin aseista neljässä päivässä. Ilkka Vanteen ohjaama, Antti Tuurin käsikirjoittama ja Marko Röhrin tuottama dokumenttielokuva taustoittaa tammisunnuntaihin johtaneita syitä ja ristiriitoja. Se kytkee paikalliset tapahtumat juuri itsenäistyneen Suomen paineisiin, vallankumouksen heikentämän Venäjän sekasortoon sekä maailmansodan runteleman maailman tapahtumiin. Tammisunnuntai 1918 -dokumenttielokuva tuo päivänvaloon itsenäisyyden alkuaikojen tapahtumat, joista on pitkään vaiettu. Tuotanto: MRP MATILA & RÖHR PRODUCTIONS OY. Yle Areena 231 päivää

Soldater framför mejeriet i Ylistaro. Iscensatt bild från dokumentären Tammisunnuntai 1918.
Tammisunnuntai. Soldater framför mejeriet i Ylistaro. Iscensatt bild från dokumentären Tammisunnuntai 1918. Kuva: MRP Matila Röhr Productions Oy / Riku Isohella Tammisunnuntai

Historia: Anarkismin historia 1/3

Yle Teema klo 21.00
(No Gods, No Masters) Miten sai alkunsa poliittinen liike, joka on vastustanut auktoriteetteja jo yli 150 vuotta? Keitä anarkistit ovat, mistä he tulevat, mitä he ajattelevat ja miksi he huolestuttavat meitä? Ensimmäisessä jaksossa käsitelläään vuosia 1840 - 1906. Anarkismi syntyi Ranskan vallankumouksen jälkimainingeissa ja levittäytyi nopeasti kansainväliseksi liikkeeksi. Myös orastava työväenliike sai vaikutteita siitä. Yle Areena 94 päivää

Kino Suomi: Mustaa valkoisella (16)

Yle Teema klo 21.55
(1968) Jörn Donnerin elokuva hyvin toimeentulevien Holmien avioliiton hajoamisesta ja uuden suhteen tarjoamasta hauraasta lupauksesta. Pääosissa: Jörn Donner, Kristiina Halkola, Liisamaija Laaksonen, Jukka Virtanen. Yle Areena 31 päivää. Uusinta

Liisamaija Laaksonen ja Jörn Donner elokuvassa Mustaa valkoisella.
Mustaa valkoisella Jörn Donner ja Liisamaija Laaksonen. Liisamaija Laaksonen ja Jörn Donner elokuvassa Mustaa valkoisella. Kuva: Yle Kuvapalvelu Mustaa valkoisella,Jörn Donner,Liisamaija Laaksonen

KESKIVIIKKO 16.5.

Hyvää tarkoittava kehitysapu 1/5 - uusi sarja alkaa

Yle Fem klo 9.00
(Den gode viljen) Norja on lahjoittanut vuodesta 1952 alkaen kehitysapua maailman kriisialueille 400 miljardin kruunun edestä. Kaikki ei ole kuitenkaan sujunut aina suunnitelmien mukaan, kun hyvä tahto on törmännyt karuun todellisuuteen. Yle Areena 30 päivää

Prisma: Kyllä lääkäri tietää 1/3 - uusia jaksoja

Yle TV1 klo 19.00
(Trust Me I'm A Doctor) Michael Mosley on taas kiinnostavien terveysväitteiden jäljillä. Nyt otetaan selvää mm. siitä, auttaako aspiriini elämään pidempään, voiko lihava olla hyvässä kunnossa ja onko sängyssä makoilu terveellistä? Mosley ja hänen tutkijatiiminsä ottavat selvää, onko toisinaan hurjissakin terveysväittämissä perää. Tuotanto: BBC. Yle Areena 21 päivää

Kino: Musta hiili, ohut jää (16)

Yle Teema klo 22.00
(Bai ri yan huo, Kiina 2014). Kiinalainen psykologinen trilleri sarjamurhaajan jäljittämisestä sai palkinnot parhaasta elokuvasta ja miespääosasta Berliinin elokuvafestivaalilla. Ohjaus: Yi'nan Diao. Yle Areena 30 päivää. Uusinta.

Mies ja nainen istuvat ravintolassa pöydän molemmin puolin ja katsovat toisiaan.
Musta hiili, ohut jää on psykologinen trilleri. Mies ja nainen istuvat ravintolassa pöydän molemmin puolin ja katsovat toisiaan. Kuva: NonStop Entertainment AB / Yle Kuvapalvelu psykologinen trilleri,Musta hiili, ohut jää

TORSTAI 17.5.

Yleisradion vuoden nuorisokuoron kevätkonsertti

Yle Radio 1 klo 19.02 + Yle Areena
Suora lähetys Helsingin Ritarihuoneelta. Tällä kaudella Yleisradion vuoden nuorisokuorona on ollut kaarinalainen KaMu-kuorot, lapsi- ja nuorisokuoroperhe, jossa laulajia on noin 65, ekaluokkalaisista 20-vuotiaisiin. KaMu on sekoitus vanhaa ”tapiolalaista” kuoroperinnettä ja OPS2016-henkistä osallistavaa ja kokeilevaa toimintaa. Kuoron kevätkonsertissa kuullaan mm. suomalaisia kansansävelmiä uusina sovituksina, ruotsalaisen säveltäjä Arne Mellnäsin vaativa Agleptan sekä Aulis Sallisen kuoroklassikoksi muodostunut sarja Lauluja mereltä. Kuoroa johtavat Pekka Nebelung sekä Iida Aarnio, ja tilaisuuden juontaa Yleisradion kuoromusiikkiin erikoistunut toimittaja Inari Tilli. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kino Klassikko: Falstaff (12)

Yle Teema klo 21.00
(Chimes at Midnight, Sveitsi 1965) Orson Wellesin pääteoksiin luettava tiivistelmä Shakespearen näytelmistä, joita yhdistää prinssin ryyppykaveri, pulska ritari John Falstaff. Pääosissa: Orson Welles, Jeanne Moreau, John Gielgud. Yle Areena 30 päivää

Orson Welles on Falstaff samannimisessä elokuvassa
Falstaff. Orson Welles on Falstaff samannimisessä elokuvassa Orson Welles,Falstaff,teeman elokuvat

Ulkolinja: Irlannin rajalla

Yle TV1 klo 22.00
Irlannin ja Pohjois-Irlannin väliseltä rajalta poistuivat vartiotornit ja sotilaat kaksikymmentä vuotta sitten solmitun pitkänperjantain rauhansopimuksen myötä. Tällä hetkellä kahden EU-maan välinen raja on täysin avoin ja sen yli käydään vilkasta kauppaa. Nyt Britannian ero Euroopan unionista ravistelee irlantilaisia. Eron jälkeen EU:n ja Britannian ainoa maaraja on Irlannin ja Pohjois-Irlannin välillä. Nyt Irlannin raja-alueella pelätään tulevaa, koska kukaan ei tiedä, miten rajakysymys ratkaistaan.

Euroopan unionista eroava Britannia on ilmoittanut lähtevänsä unionin sisämarkkinoilta ja tulliliitosta. Se on kuitenkin vakuuttanut, että Irlannin saarelle ei tule niin sanottua kovaa rajaa tarkastuspisteineen. Ylen Ulkolinja ohjelmassa kuljetaan Irlannin rajalla idästä pohjoiseen. Matkan varrella jututetaan niin Irlannin ulkoministeriä kuin veljensä Pohjois-Irlannin väkivaltaisuuksissa menettänyttä maanviljelijääkin. Monille katolilaisille yhteinen EU-jäsenyys on ollut tärkeä syy siihen, että he pystyvät hyväksymään Pohjois-Irlannin pysymisen osana Britanniaa. Nyt brexit uhkaa repiä auki vanhat haavat, jotka eivät ole koskaan kunnolla parantuneet. Ohjaus Minna Pye. Yle Areena toistaiseksi

Kaksi miestä seisoo ison kaasunaamarimaalauksen edessä.
Ulkolinja: Irlannin rajalla. Kaksi miestä seisoo ison kaasunaamarimaalauksen edessä. Kuva: Paul-Michel Ledoux / Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Irlannin rajalla

The Leftovers, S3 (16) - uusia jaksoja

Yle TV2 klo 22.05
Kun Äkillisen lähdön seitsemäs vuosipäivä lähestyy, Kevin tekee parhaansa unohtaakseen, että hän kuoli. Sarja jatkuu suoraan edellisen, toisen tuotantokauden perään. Tuotanto: HBO. Yle Areena 29 päivää

Kaksi miestä nojaa poliisiauton perään ja katsoo vasemmalle.
The Leftoversissa on luvassa uusia jaksoja! Kaksi miestä nojaa poliisiauton perään ja katsoo vasemmalle. Kuva: HBO / Yle Kuvapalvelu The Leftovers


PERJANTAI 18.5.

Puoli seitsemän - kevätkausi päättyy

Yle TV1 klo 18.30
Puoli seitsemän kirmaa kesälaitumille ja palaa taas syksyllä piristämään arki-iltoja. Ensimmäinen lähetys syksyllä nähdään 27.8. Silloin ruudussa tuttuun aikaan tutulla ohjelmapaikalla tutut juontajat Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen. Yle Areena toistaiseksi

Kino: Kaupan laki

Yle Teema klo 21.00
(La loi du marché, Ranska 2015) Cannesissakin palkittu elokuva työttömäksi jääneestä miehestä, joka pääsee vihdoin uusiin hommiin, myymäläetsiväksi pompottamaan kaltaisiaan huono-onnisia ihmisiä. Ohjaus: Stéphane Brizé. Pääosissa: Vincent Lindon. Yle Areena 31 päivää

Mies puhuu radiopuhelimeen.
Kaupan laki palkittiin mm. Cannesissa. Mies puhuu radiopuhelimeen. Kuva: MK2 S.A / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kaupan laki


LAUANTAI 19.5.

Harry ja Meghan: Romanssi kahdelle

Yle TV1 klo 13.05
BBC:n tuottama dokumentti kertoo prinssi Harryn ja amerikkalaisnäyttelijä Meghan Marklen modernin rakkaustarinan. Harry ja Meghan tulevat aivan erilaisista taustoista ja molemmat ovat joutuneet kamppailemaan löytääkseen paikkansa maailmassa. Dokumentti kertoo parin taustoista ja matkasta kohti alttaria arkistomateriaaliin ja haastatteluihin tukeutuen.

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät

Yle TV1 klo 13.50 alkaen
Vihkitilaisuus Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa ja hääkulkue Windsorissa. Tapahtumia selostavat Marjukka Havumäki ja tietokirjailija Kaisa Haatanen.

Meghan Markle ja prinssi Harry nauravat käsikädessä.
Meghan Marklen ja prinssi Harryn tarina dokumenttina nähdään ennen vihkiäisiä. Meghan Markle ja prinssi Harry nauravat käsikädessä. Kuva: Yle Kuvapalvelu / Chris Jackson Getty Images Prinssi Harry, Sussexin herttua,Meghan, Sussexin herttuatar,Harry ja Meghan: romanssi kahdelle

Avara luonto: Afrikan villi länsi

Yle TV1 klo 18.45
(Africa's Wild West) Namibian länsirannikon karussa autiomaassa asustavat villiintyneet hevoset, joiden elämä on jatkuvaa taistelua olosuhteita vastaan. Lisäksi tutustumme paikallisten hylkeiden ja pingviinien oloihin. Yle Areena 31 päivää

Hevosia auringonlaskussa.
Avarassa luonnossa ollaan Afrikan villissä lännessä. Hevosia auringonlaskussa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Afrikan villi länsi

Teemalauantai: Chris Marker

Yle Teema klo 22.00
Runollisen, poliittisen, henkilökohtaisen, kokeellisen, filosofisen, esseistisen elokuvanteon pioneeri. Muistikuvien taiteilija. Ainutlaatuinen, salaperäinen, utelias. Kissojen ystävä. Ranskalainen Chris Marker (1921-2012) oli elokuvantekijänä aivan omassa luokassaan. Teemalauantaissa nähdään Markerin kaksi mestariteosta.

Kiitorata, (La jetée, Ranska 1962) Chris Markerin mestariteos, still-kuvista koottu runollis-filosofinen lyhytelokuva kolmannen maailmansodan jälkeisestä Pariisista ja miehestä, joka lähetetään menneisyyteen eli aikaan ennen tuhoa. Yle Areena 30 päivää. Uusinta

Vailla aurinkoa, (Sans soleil, Ranska 1983) Essee-elokuvan mestari Chris Marker vaeltaa Japanista Afrikan ja Islannin kautta Hitchcockin Vertigon kuvauspaikoille San Franciscoon ja pohtii runollisesti oman välineensä - kuvan - merkitystä. Yle Areena 30 päivää. Uusinta.

Kuva Chris Markerin esseistisestä elokuvasta Vailla aurinkoa (Sans soleil).
Vailla aurinkoa. Kuva Chris Markerin esseistisestä elokuvasta Vailla aurinkoa (Sans soleil). Chris Marker,Sans Soleil,teeman elokuvafestivaali 2016,Teeman elokuvafestivaali,elokuvat,dokumenttielokuvat

Savuava ase 1/8 - uusi sarja

Yle TV1 klo 22.00
(Bang, S1) Uusi Walesiin ja Port Talbotin kaupunkiin sijoittuva sarja tarjoaa jännitystä harvoin kuullulla kymrin kielellä. Maassa puhutaan rinnakkain walesin kieltä ja englantia, ja se näkyy kaikkialla arjessa ja myös poliisivoimissa. Vuosia sitten kaupungissa tapahtui murha. Keskellä kirkasta päivää mies ammuttiin rannalla, oman poikansa silmien edessä. Juttu jäi vaille ratkaisua, ja tapaus vaikutti väistämättä uhrin lasten elämään. Yhdestä tuli kunnianhimoinen poliisi, mutta toinen on tuuliajolla eikä hän ole saanut otetta elämästä. Poliisiksi ryhtyneellä Ginalla on kunnianhimoa, esimiehen mukaan usein liikaakin. Sam on syrjäytynyt eikä tule toimeen äitinsä ja tämän uuden miehen kanssa, siksi hän asuu mummonsa luona.

Uusi tyly naapuripariskunta sotkee Samin omiin laittomiin kuvioihinsa, ja häntä pyydetään säilyttämään muuan esinettä. Ennen pitkää se paljastuu aseeksi, jolla on menneisyys. Ase alkaa kiehtoa Samia yhä enemmän, mistä se on peräisin - ja mitä sillä voisi saada aikaan? Sam voimaantuu kieroutuneella tavalla, ja sisar ja veli joutuvat yhä tiukemmin lain eri puolille. Poliisi tutkii mereen upotetun liikemiehen murhaa. Myös oman isän murha askarruttaa edelleen, ja Gina on päättänyt ratkaista kummankin tapauksen. Mitä murhista paljastuu, ja kuinka niiden selviäminen vaikuttaa sisarusten elämään? Pääosissa: Catrine Stewart, Jacob Ifan. Käsikirjoitus: Roger Williams. Ohjaus: Philip John, Ashley Way. Tuotanto: Banijay & Joio, Britannia, 2017. Yle Areena 90 päivää

Uusi jännityssarja kertoo sisaruksista ja salaperäisestä aseesta.
Savuava ase on uusi brittijännäri. Uusi jännityssarja kertoo sisaruksista ja salaperäisestä aseesta. Yle TV1,Savuava ase

SUNNUNTAI 20.5.

Pikku Kakkosen talo - Pikku Kakkosen sunnuntaiaamu uudistuu

Yle TV2 klo 6.50
Tänään aukeaa ovi Pikku Kakkosen studioon pystytettyyn hauskaan leikkitaloon, josta löytyy huoneita monenlaiseen puuhaan: ullakolla tarinoidaan, keittiössä kokkaillaan kummia keitoksia, makkarissa musisoidaan, ja kylpyhuoneessa harjataan hampaita! Talossa tavataan Pikku Kakkosen tuttua väkeä, joka tarjoilee katsojalapselle monenmoista tuumailtavaa, ilahduttavaa opittavaa, ja leikkiin sytyttävää puuhaa aamuohjelmien lomassa. Taloa siivotaan, siellä järjestetään kahvikekkereitä pehmoeläimille, ja pihan postilaatikosta haetaan Pikku Kakkosen postiin tulleita lähetyksiä.

Radioteatteri esittää: Viipurin kevät

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Ensiesitys. Viipurin kevät on hetkistä ja tilanteista koostuva ääniteos vuoden 1918 tapahtumista, sisällissodan alusta sen loppuselvittelyihin saakka. Voittajien ja häviäjien - sekä sivustakatsojien - kohtaloita seurataan kaupungin valleille, Suomen historian suurimman siviilien joukkosurman, käytännössä etnisen puhdistuksen tapahtumapaikalle. Käsikirjoitus: Heikki Vuento. Ohjaus: Pekka Savolainen. Äänisuunnittelu: Anders Wiksten. Tuottaja: Erja Manto. Rooleissa mm. Ilkka Heiskanen, Jarkko Lahti, Pihla Pohjolainen, Miika Laakso, Juha Pulli ja Kreeta Salminen.

Unelmakoti - uusi tuotantokausi

Yle Fem klo 18.30
(Husdrömmar) Neljäs kausi sarjasta Unelmakoti alkaa vierailuilla aikaisemmista jaksoista tuttujen henkilöiden luona. Miten heidän talounelmansa toteutuivat? Juontajia ovat Pernilla Månsson Colt ja Gert Wingårdh. Esimerkiksi toisessa jaksossa tapaamme Annan ja Larsin, jotka ovat ostaneet unelmatalonsa ylelliseltä Strandvejeniltä Kööpenhaminan pohjoispuolella. He aikovat toteuttaa mittavan remontin ja lisärakennuksen vehreälle sisäpihalle. Tätä kunta ei katso hyvällä.

Nainen ja mies nojaavat toistensa selkiin. Nainen katsoo kameraan, mies ylöspäin.
Unelmakoti on ruotsalainen reality. Nainen ja mies nojaavat toistensa selkiin. Nainen katsoo kameraan, mies ylöspäin. Kuva: SVT / Yle Reality,Unelmakoti

Dok: Isoisäni salainen sota

Yle Fem klo 22.00
(Tanska, 2017) Ida Grön alkaa selvittää väitteitä isoisänsä kaksoiselämästä. Oliko tämä tosiaan kylmän sodan ajan salainen agentti ja jäsen CIA:n salaisessa Stay Behind -verkostossa? Siltä se tosiaan vaikuttaa, mutta 93-vuotias isoisä ei myönnä mitään. Hänestä moinen on pötypuhetta. Ohjaaja: Ida Grön. Yle Areena 90 päivää

Theroux ja anoreksia

Yle TV2 klo 22.05
(Louis Theroux: Talking to Anorexia) Tutkiva dokumentaristi Louis Theroux perehtyy patologiseen syömisen ja lihomisen pelkoon eli anoreksiaan. Pääsemme Theroux'n mukana kahteen Lontoon suurimpaan aikuisten syömishäiriöihin erikoistuneeseen hoitopaikkaan. Theroux tapaa eri ikäisiä ja anoreksian eri vaiheissa olevia potilaita ja huomaa kuinka monimutkaisesta sairaudesta on kysymys. Tuotanto: BBC. Yle Areena 31 päivää.

kaksi naista ja Theroux istuvat sohvalla ja katsovat kameraan.
Theroux ja anoreksia. kaksi naista ja Theroux istuvat sohvalla ja katsovat kameraan. Kuva: Karen Robinson / Yle Kuvapalvelu Louis Theroux,Theroux ja anoreksia

Lue myös - yle.fi:stä poimittua