Hyppää pääsisältöön

Toukokuisia kysymyksiä lääkärille

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Toukokuisia kysymyksiä lääkärille

Kun on tullut niin kova helle, että päässä jympyttää jymp jymp, niin monilla on noussut mieleen lääkäriltä kysyttäviä asioita.

Kun em. monet kuitenkin ovat arkoja kysymään asioita julkisesti tai naamatuksin, niin on tähän kerätty niitä mielen-askarteita listaksi.

Olkaa hyvä!

1) Jos on yksin, ja tavarat on pakattu äärimmilleen venyneeseen, ohueen muovikassiin, niin millä tavalla saa toisen muovikassin pujotettua sen ensimmäisen päälle lisäturvaksi, kun on yksin, ja koko ajan vain limpsahtelee pois se päällimmäinen kassi? Antaako topologia tähän mitään oikotietä?

(Topologia on matematiikan alue, joka käsittelee topologisiksi avaruuksiksi kutsuttuja pistejoukkoja ja niiden sellaisia ominaisuuksia, jotka säilyvät homeomorfismeissa, toisin sanoen sellaisissa jatkuvissa bijektiivisissä kuvauksissa, joiden käänteiskuvaukset ovat myös jatkuvia.)

(Kuten jo maalaisjärkikin sanoo.)

2) Mitä varten jotkut linnut lentävät “kuoppaista” rataa, joka on ikään kuin liuta peräkkäisiä, hyvin leveitä U-kirjaimia?

Mikseivät ne lennä suoraan? U-kirjainkuoppia lentäenhän reitti on paljon pidempi kuin aivan vaakasuoraan lennettäessä?

Pitävätkö ne lentämisestä niin paljon, että haluavat lentää pidempää reittiä?

Mikseivät sitten kaikki muut linnut pidä lentämisestä niin paljon, että niiden lentö olisi samallaista kuin “kuoppalentäjillä”?

Onko lentäminen toisille linnuille työtä ja toisille huvia?

3) Mitä varten sitä ei älyä Suomessa juoda tarpeeksi vettä, vaikka on kuuma kuin Saharassa. Saharassa älyäisi!

Kirkas kevätyö, katulampun ja iltaruskon valaisema telakoitu moottorivene "kuivilla peilityynen veden heijastamana
Öistä kevätsatamaa unessa. Klikkaamalla kaunenee hän! Kirkas kevätyö, katulampun ja iltaruskon valaisema telakoitu moottorivene "kuivilla peilityynen veden heijastamana Kuva: MK MMXVIII Satama,Tampere,kevät,iltarusko,Markus Kajo,Yö

4) Koska rumpujen soittoon ei tarvita älyä, niin onko rumpaleilla enemmän vapaata kapasiteettia kuin muusikoilla?

Mikäs on basistien ja alttoviulistien tilanne? Lähempänä rumpaleita kuin muusikoita, tietenkin, mutta kuinka paljon?

5) Miksei iltaruskokuviin ikinä meinaa saada talteen sitä ihanaa oranssia sävyä, joka jossain kohtaa horisonttia aina jollain aikaa aina jollain säällä näkyy?

6) Mitä varten ei ole hellettä varten poliisin avoautoja? Sellainen olisi cool.

7) Mitä varten on sellaisia nimiä kuin Yo Yo Ma, Boutros Boutros Ghali ja Zsa Zsa Gabor? Onko se joku riitti?

8) Alkuaine volframi on englanniksi tungsten, mikä on ruotsia ja tarkoittaa painavaa kiveä. Niin minkä ihmeen takia ruotsalaiset kutsuvat ainetta nimellä Volfram? Missä on ruotslaisten selkäranka! Missä sankar-tunto!

9) Kumpi on keksitty ensin, golf vai saksalainen kylä Puttgarden?

10) Hattaraan kyllästyy kahdeksassa sekunnissa.

11) Mitä varten ei ole poliisin sivuvaunomoottoripyöriä, ja sivuvaunussa istuisi poliisikoira, jolla on nahkakypärä ja vanhanaikaiset goggle-moottoripyörälasit. Korvat lerpttaisivat vauhdissa, ja kieli roikkuisi suupielestä ja vohisisi vauhdissa! (Sillä koiralla.)

12) Mulla oli kerran korvassa rutinaa. Lääkäri katsoi sinne, mutta ei kuulemma nähnyt mitään rutinoitumista siellä muka. Vaikka rutisi ihan selvästi. Niin tämä, että “eii näy”. Mikrofonillahan sitä olisi pitänyt tutkia, eikä pikku kaukoputkella!

Toivoo:

Yksi monten puolesta

P.S.


...ja nyt munkki-kahvikupilliselle:

..eli kurkista animaatio (käynnistyy parisa sekunnissa):

https://fi.wikipedia.org/wiki/Topologia_(matematiikka)#/media/File:Mug_and_Torus_morph.gif

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..

 • WC:n pesy ym. juttuja joita naiset rakastavat

  Kylppärinpesun sukupuolimetafysiikkaa on tämä.

  "...Olin varautunut kunnon litkuilla, joiden tuoteselosteessa oli kannustava määrä varoitusmerkkejä; pääkalloja, kaasunaamareita, ylösalaisin olevia ristejä ja muita graafisia pelotteita..."

 • Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

  Naiset eroavat miehistä, mutta ei aina päinvastoin.

  "Laiskana päivänä miehestä on kiva jos kaupassa nainen (tyttöystävä, vaimo) ottaa ostoskärryt ja työntää niitä, mutta uros-tomerana päivänä miehestä tuntuu, että nainen otti miehuuden pois samalla kun otti kärrien hallinnan. Kärrejä työntävien miesten rinnalla hän tuntee itsensä koiraksi..."