Hyppää pääsisältöön

Mira Luoti ei usko PMMP:n enää palaavan yhteen

Mira Luoti Puoli seitsemän studiossa
Mira Luoti ei tekee soolouraa, eikä usko PMMP:n palaavan yhteen. Mira Luoti Puoli seitsemän studiossa Kuva: Antti Karhumäki, YLE Mira Luoti

Mira Luoti muistetaan edelleen PMMP-yhtyeen toisena keulakuvana. Nyt hän tekee soolouraa ja esiintyy musiikkiteatterissa. Hän ei haikaile suursuosion saavuttaneen PMMP:n perään.

PMMP oli huikein väriläiskä suomalaisessa popissa 2000-luvulla. Paula Vesalaan ja Mira Luotiin henkilöitynyttä yhtyeettä oli alkuun vaikea luokitella mihinkään kategoriaan.

Vuonna 2005 ilmestynyttä Kovemmat kädet –albumia myytiin tuplaplatinaan oikeuttavat 100 000 kappaletta. Bändi alkoi nousta suomirokin raskaaseen sarjaan ja pääsi esiintymään isojen rockfestareiden päälavoille.

Puoli seitsemässä nähtiin ensi kertaa uutismateriaaliksi aikoinaan kuvattu nauha, jota ei lopulta koskaan esitetty missään. Haastattelu on kuvattu juuri ennen PMMP:n nousemista Provinssirockin päälavalle vuonna 2006. Nauhalla yhtyeen nuoret keulakuvat hehkuttavat rockfestareiden autuutta.

Katso klippi alla olevasta linkistä. Juttu jatkuu klipin jälkeen.

Luoti katselee 12 vuotta vanhaa pätkää hymyillen.

− Tuosta huomaa hyvin miten paljon mua jannittää, kun olen noin rauhallinen, että selkeästi alan valmistautumaan keikkaan.

Luoti ei usko PMMP enää palaavan

PMMP lopetti toiminnan vuonna 2013, mutta Luodin mukaan vasta nyt on ollut luontevaa muistella yhtyettä enemmänkin, kun hän osallistui Vain elämää –ohjelmaan.

− Olin aika hyvin laittanut kannet kiinni, eikä se ollut mitään tietoista. Elämässä on vain tapahtunut niin hirveästi asioita, että ei ole ollut aikaa pysähtyä ja jäädä miettimään

− Nyt alkaa pulppuamaan, että vau – me ollaan tehty paljon asioita. Koko ajan on ollut joku projekti käynnissä, Luoti pohtii.

Luoti ei ole pitänyt PMMP loppumista suruillisena asiana.

− Se on kuitenkin tavallaan työ. Ihmisiä jää hirveän kova ikävä, mutta en tiedä kuinka moni haluaisi mennä samaan työpaikkaankaan enää takaisin. Se on ollut yksi elämänjakso ja sitten jatketaan taas johonkin toiseen suuntaan. Minusta se on luonnollista.

Luoti ei myöskään usko, että PMMP vielä palaisi yhteen.

Katso klippi alla olevasta linkistä. Juttu jatkuu klipin jälkeen.

tuntui että haluan vain jäädä kotiin, opettelen vain silittämään

Luoti kertoi olevansa vielä oman soolouransa alussa ja siksi pelkkä ajatuskin yhtyeen comebakista tuntuu oudolta. Tosin sooloura ei ollut hänelle itsestäänselvyys PMMP:n jälkeen.

− Kun olin raskaana ja jäin äitiyslomalle, tuntui että haluan vain jäädä kotiin, opettelen vain silittämään, Luoti hymyilee

− Mutta olen aivan hyvä kotitöissä, että samalla tajusin, että kyllä se koti pärjää siellä, jos minä vähän taas reissailisinkin.

Luoti on ollut innoissa soolourasta ja oman musiikin tekemisestä. Varmuus ja kokemus on lisääntynyt. Hän kehuu myös yhyettään.

− Bändi on muodostunut sellaiseksi, että palaset loksahtavat paikoilleen ja se on minun näköinen.

Naisbändin bussissa ei haise hiki

Bändi koostuu vain naisista ja siinä on kovan luokan muusikoita muun muassa Tiktakista ja Indicasta. Ja on keikkareissuilla yksi selvä ero, kun kiertää Suomea keikkabussilla naisten eikä miesten kanssa.

− Naiset tuoksuvat, ja ylenpalttinen hienhaju puuttuu bussista, Luoti nauraa.

Mira Luoti tekee parhaillaan uutta musiikkia ja albumi on haaveissa saada ulos ensi syksynä.

Ohjelman aluksi Mira Luoti ja ohjelman juontajat esittivät serenadin hyönteisille. Meneillään kun oli viimeiset hetket Puoli seitsemän ja Aamu-tv:n välisessä hyönteishotellikilpailussa.

Kenties laulusta oli apua, sillä kisa päättyi Puoli seitsemän selvään voittoon luvuin 788-440.

Katso klippi alla olevasta linkistä. Juttu jatkuu klipin jälkeen.

Katso koko lähetys alla olevasta linkistä.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän