Hyppää pääsisältöön

Haloo Helsinki! ja YleX haluavat löytää yhtyeen suurimmat fanit – voita liput erityiskeikalle!

Uuden EP:n julkaissut Haloo Helsinki! haluaa kiittää fanejaan festarikesän kynnyksellä järjestämällä YleX:n kanssa yksityiskeikan.

Haloo Helsinki pitää suurimmille faneilleen yksityiskeikan kesäkuussa. // Kuva: Promokuva

Haloo Helsinki! järjestää kovimmille faneilleen yhdessä YleX:n kanssa yksityiskeikan Tavastialla Helsingissä 5. kesäkuuta.

Uuden Texas EP:nsä julkaisseen yhtyeen keikalle ei myydä lippuja, vaan mukaan ainutlaatuiseen kilpailuun voi osallistua kertomalla unohtumattomimman Haloo Helsinki! -keikkamuistonsa. Kilpailu on käynnissä YleX:n radio-ohjelmissa ja Instagramissa sekä Haloo Helsingin omissa somekanavissa.

– Haluamme kiittää kovimpia faneja siitä, että he ovat käyneet meidän keikoilla, kuunnelleet biisejä ja mahdollistaneet tämän kaiken, bändin kitaristi Leo kertoo.

– On kiva päästä areenakiertueen ja festareiden jälkeen heittämään intiimimpi keikka. Päästään näkemään niitä tyyppejä, jotka kiertää kaikki festarit ympäri Suomen, Elli Haloo jatkaa.

Helsingistä Texasin kautta preerialle

Energisestä esiintymisestään ja vaikuttavista yhteislaulutuokioistaan tutun Haloo Helsingin keikalla kuullaan ensimmäistä kertaa kappaleita juuri julkaistulta Texas EP:ltä. Yhdessä JVG:n kanssa julkaistun Texas-hitin lisäksi lyhytsoitolla kuullaan neljä täysin uutta biisiä.

Jo Texas-sinkun sanoitukset vihjaavat villin lännen maisemista, mutta EP-mittaan kasvatettuna Haloo Helsingin cowboy-kuviot viedään uudelle tasolle. Tätä ei tosin arvaisi heti Farssi-nimisestä avausraidasta, joka nostatuksineen ja droppeineen on puhdasta EDM:ää.

– Texas-sinkku oli alun perin hyvin erilainen biisi, siinä oli paljon jäätä. Yhtäkkiä sana “Texas” tuli mieleen ja lopulta muutti koko kappaleen, Elli kertoo, ja jatkaa:

– Siitä syntyi koko levyn teema. Jätkillä oli hyviä melodioita, ja niiden päälle lähdettiin liikoja miettimättä tekemään uutta musiikkia kesän keikoille.

Kakkosraitana käynnistyvä Jukebox-skit kääntää levyn kurssin länkkärileffoista tuttuihin saluunamaisemiin sheriffeineen kaikkineen. Jukeboxia seuraa kultarajan ylittänyt Texas, jonka sanoissa cowboy-viittauksia ei säästellä. Soundillisesti kappale pysyttelee perinteisemmän Haloo Helsinki! -tuotannon puolella – JVG:n tuomin rap-maustein, toki.

Kappaleissa Kaksi ihmistä ja Ei suomalaiset tanssi villi länsi kuuluu myös soitossa. Näin vahvoja country-vaikutteita ei ole suomenkielisessä populaarimusiikissa taidettu kuulla sitten Stigin vuoden 2012 Ryyppy-hitin! Etenkin Kaksi ihmistä -kappaleessa ollaan tiukasti country-soundissa kiinni aina rumpukompista ja banjoista kertosäkeen “hei!”-huudahduksiin.

_Osallistu YleX:n Haloo Helsinki! -kilpailuun kuuntelemalla YleX:n lähetyksiä tai kertomalla YleX:n Instagram-kilpailukuvan alle paras Haloo Helsinki! -muistosi vuosien varrelta. Kilpailu päättyy 25. toukokuuta._

Kuuntele haastattelu alta!

Avaa Instagram postaus