Hyppää pääsisältöön

Juuso Pekkinen, Perttu Häkkinen ja Mahadura & Özberkan livenä Sideways-festivaaleilla

Kuvassa juliste Yle Puhe Live Sidewaysissa
Kuvassa juliste Yle Puhe Live Sidewaysissa Kuva: Tuuli Laukkanen Yle Puhe,Sideways (Festivaali),Perttu Häkkinen,Juuso Pekkinen,mahadura & özberkan

Yle Puhe esittäytyy Helsingin Töölössä pidettävillä Sideways-festivaaleilla 8.-10. kesäkuuta. Helsingin jäähallin Royal Clubin lavalle nousevat Juuso Pekkinen, Perttu Häkkinen ja Mahadura & Özberkan. Lähetykset tallennetaan liveyleisön edessä - tule mukaan todistamaan!

Juuso Pekkinen - Audioteoksen anatomiaa

Juuso Pekkinen paneutuu siihen, kuinka äänestä tulee teos. Minkälaisessa luovassa prosessissa biisi syntyy ja miten musiikin tekemisessä käytetty teknologia kuuluu lopputuotteessa? Milloin teoskynnys ylittyy? Moninäkökulmaisessa keskustelussa avataan audioteoksen anatomiaa. Lavalla tuotetaan puheen ohessa myös ääntä. Teoksen syntymistä tarkastellaan myös tekijänoikeuden näkökulmasta. Juusolla on vieraana Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, musiikkituottaja Jurek Reunamäki sekä tuottaja-dj Johannes “XMies” Naumanen.

Perjantaina 8.6.2018 klo 18.45-19.45 Royal Club -tilassa järjestettävä tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa maanantaina 11.6.2018.

Perttu Häkkinen - Musiikki ja magia

Suomalaisen puheradion todellinen valonkantaja, mediapersoona, muusikko ja kirjailija Perttu Häkkinen johdattaa kuuntelijansa populaarimusiikin salattuun maailmaan. Ovatko bändipaitojen pentagrammit ja pedonluvut vain ulkokultaista flirttiä okkultismiin vai löytyykö taustalta syvempää salatiedettä? Aiheesta keskustelemassa okkultis-filosofisen Azaelin tähti -seuran Johannes Nefastos, tutkija-rockmuusikko Antti Litmanen sekä Hexvessel-yhtyeen laulaja-perkussionisti Marja Konttinen.

Mukana johdatuksessa esiintyy myös Häkkisen radio-ohjelmasta tuttu toimittajakollega Panu Hietaneva, joka keskustelee Kollaa Kestää -yhtyeen Jyrki Siukosen kanssa Jäähyväiset aseille -hittikappaleen synnystä.

Lauantaina 9.6.2018 klo 18.30-19.30 Royal Club -tilassa järjestettävä tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa tiistaina 12.6.2018.

Mahadura & Özberkan - Vogue!

"Make that pussy pop!", huutaa Vogue Ballin juontaja mikkiin, kun vogue-tanssijat astelevat lavalla ja kilpailevat parhaasta kävelytyylistä, asenteesta ja poseerausasennoista.

Vogue-tanssi syntyi New Yorkin kaduilla 1960-luvulla rodullistettujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarpeesta luoda turvallinen ympäristö yhteisölleen. Yle Puheen ennakkoluuloton parivaljakko Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan syventyvät vogue-skeneen ja ottavat selvää, miten tanssityyli on kehittynyt ja löytänyt tiensä 1960-luvun New Yorkista tämän päivän Helsinkiin. Mikä merkitys vogue-skenellä on ollut rodullistettujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteiskunnallisen aseman määrittämisessä?

Susani ja Yagmur saavat vieraakseen kaksi vogue-tanssijaa Lolan ja Keletin, lisäksi aiheesta on keskustelemassa vaatesuunnittelija ja vapaa kirjoittaja Ervin Latimer.

Sunnuntaina 10.6.2018 klo 20.00-21.00 Royal Club -tilassa järjestettävä tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa torstaina 14.6.2018.

  • Hyvä taide resonoi aina ajassa

    Moni klassikko sisältää seksismiä, rasismia ja homofobiaa.

    Kiinnitin entistä enemmän huomiota teoskattauksen monipuolisuuteen suunnitellessani uutta kautta Kirja vs. Leffa -sarjalle. Realistisen pohdinnan lisäksi esimerkiksi sadut ja dystopiat auttavat hahmottamaan paikkaamme maailmassa. Kulttuuritapahtumat ovat olleet viime aikoina vähissä koronarajoitusten vuoksi. Kirjoista ja elokuvista puhuminen tuntuu nyt erityisen merkitykselliseltä.

  • Syömään! Yle Puhe kutsuu keskustelemaan ruoasta perjantaina 5.3.

    Ruokaperjantai 5.3. Aamussa, Aktissa ja Iltapäiväkerhossa

    Perjantaina 5.3. Yle Puheessa puhutaan ruoasta, jota ei vielä ole ja ruoasta, jota syömme nyt. Keskustelua ruoasta käydään Puheen Aamussa, Aktissa ja Puheen Iltapäiväkerhossa. Ota osaa Yle Puheen ruokaperjantaihin lähettämällä viesti tai soittamalla numeroon 040 163 8586.